Viimeiset minuutit tunteiden vuoristorataa – HIFK vei lopulta lisäpisteen

HPK – HIFK 2-3vl (0-0, 1-0, 1-2) Petteri Nikkilä vei HPK:n johtoon kaksi minuuttia ennen loppua, mutta HIFK tuli kuin tulikin vielä tasoihin ja vei ottelun lopulta voittolaukauskilpailun päätteeksi. Antisankarista sankariksi nousi 600:n Liiga-ottelun pelannut Otto Paajanen. Loppu oli karvasta kalkkia, mutta tasapeli oli tapahtumiin nähden oikeutettu tulos varsinaisella peliajalla.

Kuva: Teemu Hannula

Tasaista vääntöä

Kahden kovavireisen joukkueen kohtaaminen alkoi juuri niin tarkasti kuin osasi odottaakin. Peli oli vauhdikasta, mutta tarkkaa eikä maalipaikoilla mässäilty. Ottelun avauserässä molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle, mutta alivoimat olivat iskussa eikä hyvistä pyörityksistä huolimatta vaarallisia tilanteita nähty.

Mainittakoon, että HPK:n alivoiman aiheutti Michael Joly jokseenkin törkeällä kiinnipitämisellä. Tähän katkesi miehen 22 ottelun mittainen jäähytön putki.

HIFK:lta avauserässä edukseen erottuivat Leevi Teissala sekä Kristian Vesalainen, jotka molemmat pysyivät taidokkaasti kiekossa ja olivat alati vaarallisia hyökkäyspäässä. HPK:n hyvä puolustuspelaaminen kuitenkin takasi sen, että maalilla pelannut Daniel Lebedeff ei avauserässä joutunut tekemään tulosruututason torjuntoja.

Myös HIFK piti HPK:n hyvällä prosentilla poissa maalintekopaikoilta, mutta noin viisi minuuttia ennen erän loppua HPK oli lähellä siirtyä ottelussa johtoon, mutta niin Rony Ahosen kuin Veikko Loimarannan laukaukset kilahtivat tolppaan.

HIFK:n Otto Paajanen piti niin ikään tasaisena.

– Ei ollut joo, että aika tiukkaa ja tasaista. Sellaista nyhjäämistä, vääntämistä ja kääntämistä se oli. Molemmat puolustaa keskustan hyvin, niin sitten se on tuollaista vähämaalista.

Kuva: Teemu Hannula

 

Dramaattinen loppu

Ottelun kulku jatkui samanlaisena läpi ottelun, mutta toisin kuin avauserässä, myös tapahtumia riitti. Myös pelin tunnetaso pääsi hieman nousemaan ja nähtiin muutamia upeita taklauksia, joista kansa reaktioista päätellen piti oikein kovasti.

Ottelun maalihanat aukaistiin toisessa erässä. Ajassa 25.53 Teissala suoritti kaksiminuuttisen arvoisen laitataklauksen, eikä HPK jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Pelikello pysähtyi aikaan 27.23, kun Michael Joly laukoi kiekon keskustasta ohi Taposen ja näin kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon.

Kolmannessa erässä HIFK otti lievästi kiekollisen hallinnan ja tasoitus nähtiinkin jo erän alkupuolella ajassa 46.05. Johan Motin laukoi siniviivalta ja Lebedeffin edessä oli sen verran näköestettä, että kiekko painui vastustamattomasti maaliin.

Tasoituksen jälkeen ote säilyi hetken HIFK:lla, mutta hallinta katkesi ainakin osittain Ilari Melartin ajassa 52.29 ottamaan kaksiminuuttiseen. Pian Melartin jäähyn päättymisen jälkeen Joly rikkoi ottelussa jo toistamiseen, mutta myöskään HIFK ei onnistunut maalinteossa ylivoimalla.

Hetken jo näytti, että jatkoille edetään tasatilanteesta 1-1, mutta mitä vielä. Petteri Nikkilä vei Kerhon johtoon ylivoimalla ajassa 58.00 Paajasen istuessa jäähyllä ja hetken jo näytti siltä, että HIFK:n uskomaton pisteputki menee poikki Kerhon ottaessa kolme pistettä.

HIFK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli tasoihin Vesalaisen maalilla ajassa 58.47 ja lopulta Paajanen nousi itse sankariksi ratkaisemalla voiton HIFK:lle voittolaukauskilpailussa.

– Oli vielä vähän tyhmä jäähy siinä lopussa, mutta onneksi jätkät laittoi vielä pelin tasoihin ja päästiin voittoon kiinni, summasi Paajanen lopun tapahtumia.

Hämeenlinna ja HPK edelleen tärkeitä

HPK:n edellisen mestaruuskauden kapteenille, Otto Paajaselle, tuli tänään täyteen upeat 600 runkosarjaottelua. Myös aiempi merkkipaalu, 500 ottelua, tuli täyteen juurikin Hämeenlinnassa. Paajasen mukaan tätä ei kuitenkaan ole sen tarkemmin suunniteltu.

– Uskomaton sattuma kyllä, että miten molemmat sattuikin tulemaan täällä, mutta ei näitä sentään suunniteltu ole, heh. Kyllähän tällä seuralla ja kaupungilla on iso merkitys , kun vielä pidetään majapaikkaakin vähän täällä. Edelleen nämä ovat erityisiä pelejä.

Alkukausi oli HIFK:lle tuloksellisesti haastava, mutta vuodenvaihteessa joukkue pelasi perinteikkäässä Spengler Cupissa ja tuon jälkeen joukkue on ollut hirmuisessa vireessä ja pisteputki on nyt 16 ottelun mittainen.

Paajanen pelasi Spengler Cupissa HPK:n kanssa kaudella 2017-18 ja myös tuolloin nähtiin hieman vastaavanlainen ilmiö, että joukkueen peli parani turnauksen jälkeen.

Onko syy vuoristoilmassa, minttukaakaossa vai jossain muussa?

– Varmaankin vähän sekä että, kieltämättä. Mutta tosissaan, niin kyllähän tuollainen tapahtuma vapauttaa hommaa, kun päästään olemaan yhdessä ja nauttimaan muussa ympäristössä pelaamisesta, eikä ole sillä tavalla tulospainetta siinä suorittamisessa.

– Sehän on hieno turnaus jääkiekkoilijalle. Sieltä se henkinen rentous vähän tarttui ja sitten on alettu pelaamaan vähän niin kuin pitääkin ja saadaan sitä potentiaalia ulosmitattua. Alkukaudesta kun ei saatu oikein mitään aikaiseksi, ehkä osittain siksi kun sellainen pieni rentous ja luovuus puuttui, niin ei tullut tulostakaan, päätti Paajanen.

 

Lehdistötilaisuus HPK-HIFK 8.2.2023

 

Pelit jatkuvat Lahdessa perjantaina, kun Hämeen Herruus ratkaistaan lopullisesti kauden 2022-2023 osalta. Seuraava HPK:n kotiottelu odottaa tasan viikon kuluttua, kun Ässät saapuu Pohjantähti Areenalle! Liput otteluun tästä!

08.02.2023 22:22

Jaa artikkeli: