Viimeinen tanssi – Hyvästi Hakametsä!

2-3 (0-0, 0-2, 2-1)

25.27 Markus Nenonen 0-1

25.48 Otto Latvala 0-2 (Arto Laatikainen, Tommi Tikka)

42.08 Michael Joly 1-3

Lehdistötilaisuus artikkelin lopussa.

Hakametsä. Suomen ensimmäinen jäähalli. Legendaarinen, maineikas, kultivoitunut. Jokainen enemmän peleissä käyneenä luultavasti on ainakin kertaalleen käynyt tässä paikassa ja muista joukkueista kaikilla on kyseisestä hallista eniten vieraspelejä pelattuna, onhan siellä aina sopuisasti pelannut Tampereen molemmat kiekkoylpeydet. Toki se ei kiekkokartalta häviä mihinkään tämänkään päivän jälkeen, mutta Liigakartalta halli jää historiaan. On etuoikeus, ja kunnia saada olla viimeinen joukkue vastustajan pukukopissa Hakametsän viimeisessä ottelussa. Kiitos Tappara, sekä myöskin Ilves, menneistä vuosista ja onnea uutuuttaan hohkaavaan Areenaan Tampereen sydämessä!

Juhlallisuuksia huokuva lauantai-ilta sai hämeenlinnalaisittain hienon kruunun Kerho hakiessa Hakametsän historian viimeisestä ottelusta täydet kolme pistettä, voittamalla 2-3. Kerhon maalit tekivät tänään toisessa erässä Markus Nenonen ja Otto Latvala, voittomaalin teki päätöserässä Michael Joly. Kerhon maalilla Daniel Lebedeff pelasi loistavan ottelun torjuen 32 laukausta ja takasi Kerholle näin täyden pistepotin.

Maaliton avauserä legendapaidoilla

Kun juhlallisuudet ja puheet oli saatu päätökseen, asteli Kerho ja Tappara avauserään Hakametsän historiaa kunnioittavissa paidoissa ja avauskiekon kävi pudottamassa todellinen Tapparan legenda, Kalevi Numminen. Tässä vaiheessa moni paikallaolija varmasti kiersi katseellaan pitkin hallin lehtereitä ja muisteli, että tältä näyttää täysi jäähalli Suomessa.

Lauantai-ilta, täysi tupa ja muutenkin tunnelmallinen ilta, ei jääkiekkopeli muuta enää tarvitsekaan. Ja näillä eväillä joukkueet lähtivät pisteitä metsästämään. Erän alku meni täysin Tapparalle, tamperelaiset painoivat heti avauskiekosta lähtien hyökkäyksiä kohti Daniel Lebedeffiä, joka Kerhon maalia tänään vartioi. Tapparan paine aiheutti sen, että ajassa 31.6 lähti Petteri Nurmi kampituksesta jäähylle ja Suomen paras alivoima oli taas testissä. Ja kyllähän sen jälleen huomasi, Kerhon pelatessa alivoimaa ei ollut minkäänlaista hätää, eikä Tappara päässyt lähellekään maalipaikkoja. Tällä ylivoimallaan Tappara roiskaisi jopa kaksi pitkää kiekkoa Kerho tukkiessa keskialueen totaalisesti.

Kun ensimmäisestä alivoimasta oli selvitty, haluttiin sitä ilmeisesti pelata lisää heti perään. Pelikello pysähtyi seuraavasta kampituksesta aikaan 5.55, nyt istunnolle lähti Valtteri Jeskanen. Ja edelleen alivoima toimi täydellisesti eikä Lebedeff joutunut hirveästi hikeä kasvoiltaan pyyhkimään. Näistä jäähyistä selvittyään, alkoi Kerho kasata peliään ja kammeta itseään mukaan otteluun. Christian Heljanko joutui ensimmäisen torjunnan tekemään vasta kun erää oli pelattu jo yli puolet. Lopulta erässä Heljanko torjui kuudesti, Daniel Lebedeff oli vähän työllistetympi, torjuen kahdeksan laukausta. Maalit jäi kuitenkin tekemättä ja niiden metsästämistä jatkettiin toiseen erään.

Jäähysekoilua ja maaleja, loput hoitaa Lebedeff

Toisen erän alku ei näyttänyt kovin positiivisia ennusmerkkejä vierasjoukkueen suuntaan. Avausminuutilla Tapparan Tyler Morley karkasi puolittain läpi, mutta Daniel Lebedeff ei ollut yllätettävissä. Lisää lunta tuli tupaan ajassa 23.01 Kerholle tuomitusta väärästä vaihdosta ja taas oltiin alivoimalla. Minuutin verran kesti vain tämä ylivoima ja kotijoukkueen Kristian Tanus tasoitti puntit koukkimalla Joel Janatuisen kumoon ja ottelua jatkettiin neljällä neljää vastaan.

Ja samalla sekunnilla, kun Kerhon piti päästä ylivoimalle, otti Kerho uuden jäähyn väärästä vaihdosta eikä ylivoimaa nähty. Joten edelleen ottelua jatkettiin tasavajaalla. Sitten rävähti oranssi pyörremyrsky kahdesti porkkanapöksyjen päädyssä! Ensin Markus Nenonen karvasi kiekon Casimir Jurgensiltä itselleen ja sijoitti limpun verkkoon ajassa 25.27 vieden Kerhon johtoon. Vain 21 sekuntia myöhemmin poltti punalamppu uudestaan Heljankon niskaa, 25.48 Otto Latvalan toimesta lukemat oli jo 0-2. Latvalan maaliin syöttäjiksi Tommi Tikka ja Arto Laatikainen. Nessun maaliin ei syöttäjiä merkattu.

Tappara ei kuitenkaan luovuttanut vaan sisuuntui Kerhon osumista ja tuli raivolla päälle. Lebedeff oli mies paikallaan eikä jättänyt minkäänlaisia irtopaloja maalilleen, eikä Tappara huippupaikoistaan huolimatta kyennyt Lebedeffiä ohittamaan, koko erän aikana.

Erän loppupuolella vihellettiin Kerholle vielä yksi jäähy. Tämä oli taas tilanne, mistä voidaan olla montaa eri mieltä mutta tuomio pysyy silti voimassa. Ajassa 35.23 Tommi Tikka boksiin päähän kohdistuneesta taklauksesta, tuomiona 2+10 minuuttia. Tälläkin ylivoimalla Tappara piti kiekkoa mutta Kerhon alivoima oli vielä tässäkin vaiheessa myrkkyä tamperelaishyökkääjille ja erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa kahdella maalilla. Toisessa erässä Christian Heljanko torjui ainoastaan yhden laukauksen ja Lebedeff Kerhon maalilla 12 kertaa.

Voittoputki se vain kasvaa, nyt kahdeksas peräkkäinen

Tappara tuli myös viimeiseen erään kovaa päälle ja Kerho joutui heti altavastaajan rooliin. Mutta mikäs siinä oli puolustaessa kun se homma tänään näytti toimivan. Mutta aina ei kestä se parhainkaan puolustus loppuun asti ja niin kävi nytkin. Ajassa 41.51 heilahti ensimmäisen kerran tänään reppu Daniel Lebedeffin selän takana ja Tappara oli maalin päässä. Maalin teki Kristian Tanus ja syöttöpisteet merkattiin Brady Austinille ja Kristian Kuuselalle.

Kauaa ei ehtiny kotijoukkueen fanit kavennustaan tuuletella, kun 17 sekuntia kavennuksesta iski Michael Joly toiseen päähän ja Kerho oli jälleen kahden maalin karkumatkalla. Jolyn hienoon yksilömaaliin ei syöttäjiä merkitty. Tästä maalista sai taas Kerho lisää virtaa tekemiseensä ja lähellä oli parikin kertaa, ettei ottelua ratkaistu jo ennen päätössummeria. Jolyn maalin jälkeen oli Juuso Ikosella aikaa ja tilaa Tapparan maalilla, mutta rystyveto napsahti suoraan Heljankon syliin.

Ajassa 44.05 sai Tapparan kultakypärä, Anton Levtchi jäähyn kampituksesta ja nyt Kerhokin sai mahdollisuutensa kokeilla ylivoimaansa. Mutta ei toiminut tällä kertaa tämä kuvio ja ylivoima jäi lopulta tuhnuksi. Ja kun käynnisteltiin viimeistä kymppiä, oli ensin maalipaikassa Juuso Ikonen ja heti perään Antti Pihlström sai loistopaikasta virittää ranteensa, mutta molemmissa tilanteissa Christian Heljanko oli parempi.

Viimeinen kymppi näiden jälkeen meni vähän pelailuksi. Paikkoja kyllä oli mutta ne oli suht näennäisiä, eikä kummallakaan maalivahdilla ollut isompia ongelmia hoitaa tilanteitaan pois. Tappara otti Heljangon pois loppuminuuteilla hakien kavennusta kuudella pelaajalla. Lopulta se kavennus sieltä tulikin, mutta auttamattomasti liian myöhään. Tilanne oli 2-3 Otto Rauhalan maalilla vasta ajassa 59.49, eikä tätä Kerho enää suostunut häviämään vaan vei kaikki kolme pistettä Hämeenlinnaan, Hakametsän historian viimeisestä ottelusta! Päätöserässä Heljanko torjui neljä kertaa ja Daniel Lebedeff 12 kertaa.

Kiitos Tampere ja Hakametsä!

27.11.2021 20:55

Jaa artikkeli: