Viikonvaihteen tuplaa tarjolla

Tappara-HPK 26.10.2012 klo 18.30

HPK-HIFK 27.10.2012 klo 17.00

Viikon verran huilannut HPK astuu tänään kaukaloon Tampereella ja huomenna lauantaina Hämeenlinnassa. Tarjolla siis kuusi tärkeää sarjapistettä. Otteluista mielenkiintoiset tekee etenkin Hämeenlinnaan saapunut Eric Fehr.

Päivän puntari

Tappara on juuttunut liigan häntäpäähän ja on ennen perjantain kierrosta sijalla 12. Tamperelaisetkin ovat saanet hetken aikaa huilata, sillä he pelasivat edellisen kerran HPK:n tapaan viime lauantaina. Silloin TPS otti niukan voiton Turussa, jota edelsi Tapparan tappio SaiPalle.

Lauantaina vastaan asettuvan HIFK:n iskukykyä on kai turha korostaa. Sarjassa pykälän edellä Kerhoa oleva petolauma hoiteli HPK:n lokakuun alkupuolella 3-0 Helsingissä. HIFK:n kone on kuitenkin ajoittain yskähdellyt ja HPK:n lauantaivireen kohdatessaan yskähtelee se myös lauantaina Hämeenlinnassa.

Näillä mennään

Tapparan nuoriso-osasto on sanalla sanoen kunnossa. Ykkösvitjan Alexander Barkov on rankattu jo nyt korkealle tulevan kesän NHL-varaustilaisuudessa ja häntä säestää vierellä vipeltävä Henrik Haapala. HPK-puolustus saa olla todella tarkkana näiden herrojen kanssa, kun ikitaistelija Ville Nieminen tulee tekemään vielä pojille tilaa. Ylivoimassa viivasta löytyy muun muassa HPK:llekin tuttu ja aina vaarallinen Teemu Aalto.

HIFK:hon saapunut NHL-apu Patrick O’Sullivan ei saanut visiitillään juuri mitään aikaan ja lopulta ilmoitti tällä viikolla haluavansa itse lähteä. Rosteri ei kuitenkin paperilla vahvan oloinen ja kaikkien palasten loksahtaessa kohdalleen, tuloksenkin odotetaan olevan tuhoisaa.

HPK saa uutta kasvoa kentälle, kun Eric Fehr on tulessa. Viitaluoman ja Sallisen kanssa ykkösketjussa aloittava Fehr debytoi Tapparaa vastaan.  
– Olen Suomessa ja oikeastaan Euroopassakin vasta ensimmäistä kertaa. Olen viihdynyt täällä todella hyvin ja isoon kaukaloon tottuu koko ajan paremmin ja paremmin.
Mainittakoon, että torstaina lounaalla tarjolla ollut poronkäristys upposi Fehrille mainion näköisesti. 

A-P Selin on tyytyväinen Fehrin saapumiseen.

–       Nyt ollaan treenattu vähän enemmän erikoistilanteita Fehrin tulon myötä. Kun kaksi uutta pelaajaa on tullut (Fehr, Larsson) niin pyritään kuitenkin mahdollisimman vähän sekoittamaan kentällisiä.

Suurennuslasin alla

Henrik Haapala, Tappara – Barkovin rinnalla vipeltävä 1994 syntynyt Haapala on tehtaillut tänä vuonna 13 ottelussa saman verran pisteitä.

Lennart Petrell, HIFK – Katsotaan, kuinka Ritari-areenan laidat kestävät Lennua, sillä taklauksia ja fyysisyyttä on takuulla luvassa.

Eric Fehr, HPK – Vasta alkuviikosta Hämeenlinnaan saapunut Fehr hyökkää ykkösketjussa. Huhujen mukaan todella lujan rannarin omaava Fehr kurittaa vastustajan maalivahteja jo ensimmäisissä otteluissaan?

Niklas Heinonen 26.10.2012

26.10.2012 07:43

Jaa artikkeli: