Viikonloppuna todelliseen puntariin

HPK-Kärpät 25.1.2013 klo 18.30
Tappara-HPK 26.1.2013 klo 17.00

Tammikuun härkäviikkoja mennään ja HPK:lla on edessä kaksi peräkkäistä peliä erinomaisia joukkueita vastaan. Jokainen ansaittu piste korostuu entisestään sarjan ollessa huipputasainen.

Päivän puntari

Perjantaina HPK saa vieraita Oulusta. Viikon huilannut Kärppä-lauma ei varmasti säästele, vaan laittaa jalan liikkumaan. Keskinäisistä peleistä pisteet tältä kaudelta ovat Kärpille selkeästi 7-2.
– Kärpät on huilannut nyt viikon ja sen tietää, että vauhtia piisaa. Varmaan muutama vahvistuskin tulee huomenna pelaamaan ja huomenna näkee, kuka asettuu vastaan. Vastassa on ehkä tämän sarjan parhaiten puolustava joukkue, kertoi Pasi Arvonen pelipäivän aattona.

Lauantaisesta Tappara-pelistä ei varmasti siitäkään puutu latausta. Huhut kertovat, että Hakametsä on loppuunmyyty, ja että hämeenlinnalaisiakin lehtereillä tulee olemaan noin 400 henkeä.

Tappara on torstain sarjakierroksen jälkeen liigassa toisena ja pelaa tällä hetkellä huimassa kuuden ottelun voittoputkessa. Ville Nieminen, Alexander Barkov….ketä meitä nyt on.

HPK lähtee molempiin otteluihin hienoisesti haastajan paikalta. Sarjasijoitus 8. ei kerro koko totuutta tilanteesta, kun kaikki eivät ole pelanneet yhtä montaa ottelua. HPK kärsi tiistaina Raumalla tappion, joka olisi pitänyt kääntää voitoksi. Lukko-tappiota edelsi tammikuun tasauksesta napsahtaneet pari voittoa HIFK:sta.

Näillä mennään

Kärppien takalinjoille paluun tekee jykevä pakkipari Josef Boumedienne – Mikko Lehtonen. Ketjukoostumukset saattavat viilautua, koska viime otteluissa ainakin ykkössentteriä on hieman haettu.

Tapparan kakkosketju Nieminen-Barkov-Ulmer kannattaa ottaa erityisvartiointiin. Viime ottelussa eräämisen merkkejä torstaina esitti myös pakki Juha Leimu kahdella osumallaan.

HPK:n vitjat ovat vielä hieman auki, mutta varmaa on se, että Marko Luomala on sivussa loput runkosarjaottelut alaraajavamman takia. Heinolan Peliittojen Ville ”Kamin poika” Järveläinen on harjoitellut Kerhon kanssa ja pelaa liigadebyyttinsä Kärppiä. Järveläinen istutetaan samaan ketjuun Rautiaisen ja Paajasen kanssa, jotka muodostivat todellisen tehoketjun pari vuotta sitten A-junioreissa.

Suurennuslasin alla

Jari Viuhkola, Kärpät – Loukkaantumisherkkä Viuhkola on Kärppien yv:n moottori. Lätty irtoaa lavasta tarvittaessa todella nätisti.

Juha Leimu, Tappara – Ei aina kotiyleisönkään mieleen oleva Leimu tykitti kaksi maalia torstaina Ilveksen verkkoon. Teemu Aallon ohella erittäin pelottava viivapommittaja.

Pakkiparin live-seuranta – Lauantaina Facebook-käyttäjille on luvassa uusi elämys, kun nettitoimituksen Pakkipari & Lätty tuovat Tappara-pelin kotisohville ja työpöydille. Live-seuranta tapahtuu lauantaina Facebookissa ja tykkäämällä HPK:n sivusta, olet osa tapahtumaa.

Niklas Heinonen 25.1.2013

25.01.2013 07:58

Jaa artikkeli: