Viikonloppuherkkua kahden ottelun verran

Tappara – HPK 31.1.2014 klo. 18.30

HPK – Pelicans 1.2.2014 klo. 17.00

HPK:n taistelu playoff-paikasta jatkuu jälleen viikonloppuna kahden ottelun voimin. Viikon ensimmäisessä koitoksessa Kerho voitti Ässät tiukassa kamppailussa.

Päivän puntari

Perjantaina HPK matkaa Tampereelle sarjakakkosen vieraaksi, joten edessä on kova haaste, mikäli joukkue haluaa kartuttaa pistepottiaan Tapparan vieraana. HPK ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Otteluista kahdesti voittajana poistunut HPK kylvetti tamperelaisia joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 6-1 ja seuraavassa kohtaamisessa Pallokerho nousi voittoon 4-0 tappiotilanteesta. Vastaavanlaisia maali-iloitteluja on tuskin tällä kertaa luvassa, vaan odotettavissa on vähämaalinen karkelo.

Lauantaina Ritari-Areenalla lienee luvassa jo todellinen playoff-taisto, kun Lahden Pelicans saapuu Hämeenlinnaan. Joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla ja ennen perjantaita vain pisteen erolla toisistaan. Pelicans on tällä kaudella ollut HPK:lle vaikea vastus ja lahtelaiset ovatkin voittaneet kaikki kauden kohtaamiset, joten sanomattakin on selvää, että joukkue tarvitsee täyden katsomon tuen, jotta tämäkin asia saadaan korjattua lauantaina.

HPK taistelee siis raivoisasti viimeisistä playoff-paikoista, eikä edessä ole tällä kaudella enää muita kuin todella tärkeitä otteluita, minkä tietää myös HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

– Pelaamme niin sanottuja omia pleijareita nyt. Pisteet ratkaisevat. Jokainen jätkä antaa kaikkensa kentällä, siihen voin luottaa. Omien hyvien otteiden täytyy jatkua viikonloppunakin, kertoo HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Pääkäskijä on tyytyväinen HPK:n peli-ilmeeseen tällä hetkellä. Puolustuspeli ja taistelu ovat uomissaan.

Päivänpolttavat

HPK:a oikeastaan koko kauden vaivannut tehottomuus maalintekotilanteissa on ollut edelleen tapetilla harjoituksissa viime aikoina. Etenkin kauden aikana yskähdelleeseen ylivoimaan on pyritty hakemaan muutoksia.

– Totta kai olemme treenanneet ylivoimaa. Pyrimme yksinkertaistamaan tilanteita ja haluamme päästä pois turhasta hieromisesta, jollaiseksi ylivoima on välillä mennyt. Maalinedustapelaamisen tulee olla paremmalla tasolla, jotta viivalta voidaan pommittaa, Arvonen linjaa.

HPK:ssa kaksi ottelua lainapesillä pelanneen Markus Hännikäisen lainasopimus päättyy perjantain ottelun jälkeen, joten tiedossa on kokoonpanomuutoksia viimeistään lauantain otteluun, mikäli faksit eivät sillä välin ehdi laulamaan HPK-toimiston ja Ilmalan välillä.

HPK:n sairastupa on kuitenkin jo tyhjentymään päin ja keskiviikon kamppailussa kaukalossa nähtiinkin jo Jesse Saarinen ja Jyri Niemi. Varmuudella kokoonpanosta poissa ovat pitkäaikaispotilaat Jaakko Turtiainen (4 vko), Antti Aarnio (3 vko), Tuomas Vänttinen (3 vko) sekä Ville-Veikko Eerola (ei arviota). Lisäksi perjantaiaamuna loukkaantuneiden listalle lisättiin Antti Kerälä, jonka paluusta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Kokoonpano perjantaina

Saros (aloittaa)
Tuohimaa (varalla)

Rautiainen – Viitaluoma – Rendulic
Tuulola – Niemi

Saarinen – Kiilholma – Vihko
Laakso – Schira

Järveläinen – Sallinen – Karjalainen
Grönholm – Laakso

Hännikäinen – Paajanen – Koivisto

Lätty

31.01.2014 11:18

Jaa artikkeli: