Viikon viimeinen päättyi pettymykseen

HPK-JYP 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

HPK ja JYP mittelivät paremmuudestaan toistamiseen tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi hämeenlinnalaisten voitontansseihin, tällä kertaa oli JYP:n vuoro. Tasaisen ottelun hahmoiksi nousivat molempien joukkueiden maalivahdit.

20151018, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,  HPK:N JERE MYLLYNIEMI (38) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

JYP tuli otteluun selvästi paremmalla liikkeellä, kuin HPK ja saikin ottelun painopisteen HPK:n päätyyn. JYP rakenteli muutamia hyviä maalipaikkoja ja lopulta, kun peliä oli pelattuna reilut kuusi minuuttia oli kiekko HPK-häkissä. Mikko Kalteva lähetti ohjuriksi tarkoitetun vedon kohti Petr Hubacekia, joka sai mailansa kiekon väliin.  Jere Myllyniemi torjui kiekon eteensä, josta Janne Tavilla oli helppo työ viimeistellä johto-osuma HPK-pelaajan ihmetellessä tilannetta aitiopaikalta.

Erän edetessä myös HPK sai ottelusta hieman paremmin otetta mutta mitään super tasoituspaikkoja se ei pystynyt luomaan. HPK:n parhaista paikoista ottelun avauserässä vastasivat Matias Haaranen ja Juhani Jasu. JYP:n maalissa vakuuttavan ottelun pelannut nuori Veini Vehviläinen kuitenkin kesti.

Toisen erän alkuun HPK pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla saamatta kuitenkaan tasoitusta aikaan. Myös JYP pääsi erän aikana kahdesti ylivoimalle mutta paras paikka JYP:n ylivoimien aikana syntyi HPK:lle, kun Otto Paajanen ja Heikki Liedes kirmasivat ylivoimahyökkäykseen, Liedeksen ohjaus suuntautui kuitenkin ohi maalin.

Erän puolivälissä HPK tiivisti pelaamistaan kolmeen kenttään ja sommitteli hyökkäyskentällisensä uuteen malliin. Muutokset piristivätkin HPK:n peliä ja Sakari Manninen olikin lähellä tasoitusta mutta miehen ohjuri meni hienokseltaan ohi JYP-maalin.

20151018, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Nenosen ranari kääntää pelin JYP:lle

Kolmanteen erään HPK tuli ryminällä tarkoituksenaan toistaa edellisen kotipelin temppu ja nousta takaa tasoihin ja lopulta voittoon. Ensimmäinen huippupaikka tasoitukseen avautui Liedekselle. Kiekko pomppi onnekkaasti maalin takaa nousseelle Liedekselle mutta mies ei saanut pikkumustaa verkkoon asti. Heti Liedeksen paikan jälkeen Juha Koivistolla oli paikka maalin edessä mutta JYP-puolustus ennätti Vehviläisen avuksi.

Myllyniemen pidettyä HPK:n voittotaistossa kiinni torjuttuaan Markus Nenosen läpiajon, oli HPK:n aika huudattaa kotiyleisöä. Santeri Saari laukoi kiekon siniviivalta kohti JYP-maalia. Vehviläinen torjui kiekon suoraan Liedeksen jalkaan ja kiekko kimposi onnekkaasti maaliin – Kaikki lasketaan ja peli oli tasan.

HPK:lla oli paikka johtomaaliinkin, kun Manninen-Polak kaksikko pääsi irti. Manninen syötti kiekon Polakille mutta mies viivytteli laukaustaan sen aikaa, että Vehviläinen ennätti kiekon eteen.

20151018, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,  HPK:N VOJTECH POLAK (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Taivas hämeenlinnalaisten yllä synkkeni kuitenkin noin kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun Petteri Nikkilän avaus lipsahti suoraan Nenosen lapaan. Nenonen nousi HPK:n alueelle ja käytti tavaramerkkiään täräyttäen kiekon rajulla rannelaukauksellaan HPK:n maalin ylänurkkaan.

HPK ei enää JYP:n johtomaalista toipunut, vaikka yritti tasoitusta lopussa kuudellakin kenttäpelaajalla. JYP-puolustus blokkasi tehokkaasti laukauksia ja loput hoiteli Vehviläinen.

– Ei me kyllä lähdetty tähän otteluun yhtään sillain miten sovittiin. Osa pelaajista oli vielä Oulun lentokentällä, harmittaa tosi paljon, että ammattiurheilussa tapahtuu tuollaista, JYP tuli peliin kyllä tosin hyvin ei siinä mitään. Toisessa erässä pyöritettiin hyvin kolmella kentällä ja jaksettiin hyvin mutta kyllä tää peli tänään ratkesi kahteen järkyttävään henkilökohtaiseen virheeseen, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen puhisi ottelun jälkeen.

20151018, HÄMEENLINNA, HPK vs. JYP,   HPK:N MATIAS HAARANEN (89) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun tilastot löydät tästä

HPK:n ottelut jatkuvat tulevan viikon viikonloppuna kahdella vieraspelillä Lahdessa ja Lappeenrannassa.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

18.10.2015 18:32

Jaa artikkeli: