Viikko huipentuu Lappeenrannassa

Saipa – HPK 25.1.2014 klo. 17.00

HPK kohtaa viikon viimeisessä ottelussaan Saipan Lappeenrannassa. Lauantai-iltana Kisapuistossa kohtaavat kaksi kovavireistä joukkuetta, joten tiedossa lienee tasainen kamppailu sarjapisteistä.

Päivän puntari

HPK aloitti viikon kaatamalla Espoon Bluesin Ritari areenalla puhtaasti lukemin 4-2. Viikko jatkui torstaina Helsingissä HIFK:a vastaan. HPK pelasi erittäin hyvän ottelun halliten ottelun ensimmäistä ja kolmatta erää lähes mielin määrin. HPK ei saanut kuitenkaan kuin yhden maalin aikaan kotijoukkueen tehdessä kaksi ylivoimamaalia ja korjaten siten kolme sarjapistettä. Torstain ottelun jälkeen ”parranpärinää” aiheutti tuomaritoiminta mutta se on nyt jo unohdettu HPK-leirissä ja kaikki keskittyminen on jo lauantain kamppailussa.

Lauantain kotijoukkue Saipa porskuttaa tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Viimeksi ”Sputnikkien” kovan vireen sai kokea Ilves, joka eilisen pyörityksen jälkeen etsii yhä uloskäyntiä Hakametsän hallista.

HPK ja Saipa ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Saipa on voittanut otteluista kaksi ja HPK yhden.

Päivänpolttavat

HPK:ssa kahden ottelun lainapestin jälkimmäisen ottelun pelaavat Aleksi Rekonen ja Markus Hännikäinen. Miehet suoriutuivat ensimmäisestä ottelustaan HPK:ssa varsin mallikkaasti pelaten energistä ja yritteliästä kiekkoa. HPK:n sairastuvalta ei liene tulossa tyhjennystä lauantain kamppailuun ja muutenkin hyvin toimiva kokoonpano tuskin kokee ainakaan suurempia muutoksia. Lopullinen kokoonpano varmistuu perinteiseen tapaan pelipäivän aikana.

Saipa päässee lauantain otteluun miltei parhaalla kokoonpanollaan. Poissa on kuitenkin edelleen pitkään sivussa ollut Stefano Giliati, joka hakee pelituntumaa viikonlopun ajan Sapkosta pitkän loukkaantumisensa jäljiltä.

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että HPK on tyly juhlavieras Ville Kohon 600:ssa Liigaottelussa, eikä lappeenrantalaisten kapteenille jää käteen kuin kukat ja muistoplakaati.

– Väitän, että oivallisessa pelivireessä oleva Ville Järveläinen jatkaa pistetehtailuaan ja siinä sivussa lämmittää Patrik Davisin kiehumispisteeseen asti.

Lätty

25.01.2014 04:46

Jaa artikkeli: