Viikko alkuun JYPin isäntänä

HPK-JYP 8.1.2012 klo. 18.30

HPK aloittaa kolmen pelin viikkonsa tiistaina Hämeenlinnassa. Vastaan luistelee sarjakolmonen JYP Jyväskylästä. Tiistai-iltana tiedossa on kova ja tasainen taistelu sarjapisteistä.

Päivän puntari

HPK ja JYP kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella. Aiemmista kohtaamisista HPK on poistunut voittajana kahdesti ja kerran täyden pistepotin on korjannut JYP. Tilastojen valossa tiistaina on luvassa tasainen ja vähämaalinen kamppailu, sillä joukkueet ovat päästäneet vähiten maaleja koko sm-liigassa.

– Kyllä tiedossa on kova kamppailupelaaminen ja kova vauhtipeli. Kovaa saadaan tehdä töitä, että kolme pistettä pelistä nappaamme. Siitä tietysti lähdetään, että ne pisteet otetaan, arvioi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen ottelua edeltäneenä päivänä.

– JYP puolustaa hyvin ja meidän pitää päästä omalla luistelulla heidän vähän kankeidenkin pakkien taakse ja sitä kautta maalipaikoille, pohdiskeli Antti Aarnio puolestaan ottelun ratkaisupaikkoja.

Näillä mennään

SM-liiga palaa arkeen siinäkin suhteessa, että rapakon takana päästiin viimein sopuun ja NHL-pelurit kiittivät liiga-seurojaan, sekä poistuivat valmistautumaan alkavaan NHL-kauteen. HPK:n osalta tämä tarkoitti Antti Miettisen lähtöä. Miettisen poistuminen tarkoittaa luonnollisesti muutoksia hyökkäysketjuihin. Maanantain harjoituksissa viiletti täysin uudistettu hyökkäystrio Marko Luomala – Tuomas Vänttinen – Borna Rendulic. Nähtäväksi jää hyökätäänkö tällä kolmikolla myös tiistaina JYP:n kimppuun.

Loukkaantuneina Kerholta jatkaa Juha Alen ja Jesse Saarinen. Saarisen paluuta kaukaloon odotellaan mahdollisesti tammikuun puolenvälin  jälkeen.

JYP:ltä NHL:ään poistuivat hyökkääjät Lars Eller ja Rich Peverley.

Suurennuslasin alla

Maalivahdit – Molemmilla joukkueilla on heittää maalinsuulle kaksi huippuvireistä maalivahtia. Loistavia otteita illasta toiseen esittävät molarit yhdistettynä tiiviiseen puolustamiseen tulee aiheuttamaan mietittävää molempien joukkueiden hyökkäyksille.

 Tuomas Santavuori, HPK – Santavuorelta odotellaan enemmän tehoja, mitä alkukaudesta on syntynyt. Miettisen lähdön myötä vastuu lisääntynee entisestään. Tuoko uusi vuosi onnistumisia myös pisteiden valossa ja sitä kautta itseluottamusta loppukauteen?

08.01.2013 10:50

Jaa artikkeli: