Viihdyttävä ilta päättyi Tapparan juhliin

HPK-Tappara 3-4 ja. (1-1, 1-2, 1-0, 0-1)

Lauantai-iltana nähtiin Pohjantähti areenassa viihdyttävää kiekkoa, kun HPK ja Tappara iskivät yhteen. Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jossa isäntien harmiksi voiton itselleen nappasi vierailijat.

Kuva: Teemu Hannula

Energinen avaus

Paras sana kuvaamaan ottelun avauserää on energinen, kummatkaan joukkueet eivät säästelleet, kiekko liikkui ja jokainen taklaus ajettiin loppuun.

Avausmaali näki päivänvalon jo erän alkuminuuteilla, kun Kristian Tanus katkaisi HPK -pakiston harhasyötön keskialueella. Tanus vapautti syötöllään Veli-Matti Savinaisen nokikkain HPK -vahti Lebedeffin kanssa, Savinaisen painava laukaus oli timanttia ja tulostaululle merkattiin vierailijoiden 0-1 lukemat.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia oli muutenkin vahvasti Tapparan hallintaa. Se käänsi peliä nopeasti ja pääsi syötöillään ohi HPK:n viisikon.

Vierailijat saivat erän puolivälissä mahdollisuuden myös testata ylivoimaansa, kun Aleksi Mustonen sai rangaistuksen kiinnipitämisestä.

Isännät myös pääsivät erän loppupuoliskolla näyttämään ylivoimaansa ja toisin kuin Tapparalla, niin se toimi. Jonathan Davidssonin rangaistus ei kerennyt kulua kuin seitsemän sekuntia, kun kiekko sahattiin parilla nopealla syötöllä maalin takakulmalle, josta Arttu Pellillä oli helppo työ tasoittaa ottelu lukemiin 1-1. Erätauolle myös jatkettiin näissä merkeissä.

Peli aaltoilee

Toinen erä mukaili monella tavalla avauserää, kumpikin joukkue käänsi peliä nopeasti ja loi tasaisesti maalipaikkoja.

Kotijoukkue sai toisen erän alkuun ensimmäisen näitä maalipaikoista, kun Petteri Nurmi vapautti syötöllään Roni Ahosen läpiajoon. Ahosen yrityksen kuitenkin Christian Heljanko Tapparan maalilla selvitti helpohkosti.

Hetkeä myöhemmin HPK:n hyvä paineistus kuitenkin palkittiin, kun Jere Jokinen ohjasi Petteri Nikkilän viivasta toimittaman kiekon verkon perukoille.

Maalinsa jälkeen HPK otti kenttätapahtumat hetkeksi haltuunsa kunnes Tapparan pelätty ykkösnyrkki iski. Jori Lehterä laukoi viivasta ja maalilla Daniel Lebedeffin etukulma oli hieman liikaa auki, joten kiekko löysi tiensä maaliin.

Tappara iski erässä vielä kerran, HPK:n puolustus pelasi oman maalin edustansa lepsusti ja irtokiekossa oli paikalla Niko Ojamäki, joka siirsi Tapparan jälleen johtoon.

Jatkoaika odottaa

Ottelun kolmas erä ei olisi HPK:lta paremmin alkaa, erää oli takana vain muutama minuutti kun se tasoitti ottelun.

Jere Jokinen ajoi hyökkäysalueelle sisään, rytmitti peliä ja kun syöttöväylää ei löytynyt toimitti hän kiekkoa maalille, jonne maskiin oli ehtinyt Roni Ahonen. Ahosen maski oli sen verran tehokas, että Tappara -vahti Heljankon etukulma jäi auki ja kiekko löysi tiensä maaliin.

Kolmatta erää jatkettiin tasatahtiin, kumpikin joukkue puolusti oman maalin edustaa antaumuksella ja jokaisesta irtokiekosta taisteltiin kuin playoffeissa.

Lähimmäksi maalia pääsi HPK, erää oli takana noin puolet, kun Matti Järvinen petasi paikan Steve Mosesille p-pisteiden väliin. Mosesin ruuti oli kuitenkin märkää ja laukaus epäonnistui.

Ottelu jatkui sen verran tasaisesti, että se eteni aina jatkoajalle asti. Aivan jatkoerän alussa Arttu Pelli kilautti kiekon isäntien epäonneksi tolppaan. Hetkeä myöhemmin epäonnea oli jälleen, kun Tappara ratkaisi ottelun.

Tapparan Veli-Matti Vittasmäki heitti kiekon lähes nollakulmasta maalille ja se pomppi hieman epäonnisesti ohi Daniel Lebedeffin. Tämä tiesi sitä, että Tappara päätti kolmen ottelun viikkonsa kahdella pisteellä, kun isännille jäi plakkariin vain yksi.

Lehdistötilaisuus HPK-Tappara 21.1.2023

HPK pelaa ensi viikolla jälleen kolme ottelua, joista kaksi vieraissa. Viikko aloitetaan Mikkelissä Jukurien vieraana heti tiistaina ja ensimmäinen kotiottelu koittaa keskiviikkona, kun TPS saapuu Hämeenlinnaan. Perjantaina HPK matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi. Liput ensi viikon ainoaan kotiotteluun nappaat tästä!

21.01.2023 20:55