Viihdyttävä kiekkoilta Euroopan kärkijoukkuetta vastaan

HPK-SKA 2-3 (0-1,1-1,1-1)

Jukka Jalonen luistelutti Pietarin SKA:n joukkueen huippupelaajat HPK:n vieraaksi Kultakeskus-turnauksen päätösotteluun. Hienosti taistellut Kerho kärsi niukan 3-2-tappion, mutta voi olla esitykseensä erittäin tyytyväinen.

HPK:n pääkäskyttäjä Kai Rautio kuvaili iltaa hienoksi.
– Kiitos SKA:lle, mahtava saada tällainen peli aikaan. Pystyttiin aidosti haastamaan ja lopussa saatiin mielestäni kunnon takaa-ajokin aikaiseksi. Koko kalusto oli tänään nälkäinen, hieno ilta.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi SKA:n ylivoimalla HPK Ossi-Petteri Grönholmin istuessa rangaistustaan. Pietarilaisten parhaana palkittu Kevin Dallman toimitti kiekon viivasta maalille, joka livahti HPK-vahti Frans Tuohimaan kainalosta rysään.

Ensimmäisessä erässä parhaiten SKA:n puolustusta pystyi haastamaan Kerhon kolmosketju Vänttinen-Kiilholma-Rautiainen. Erän loppupuolella puolustaja Antti Bruun oli lähellä tasoitusmaalia, mutta kiekko kävi vain ylähirressä.

Pientä hässäkkää

Kerho tuli tasoihin ajassa 27.00. Ylivoima toimi ja Ville Viitaluoman loistopassista Joonas Vihko pääsi laukomaan kiekon takakulmilta ohi SKA-vahti Alexander Salakin.

Viitisen minuuttia myöhemmin SKA pääsi kuitenkin siirtymään johtoon Anton Malyshevin maalatessa.

Toisen erän lopulla tapahtui ikävä välikohtaus, kun Igor Makarovin turhan kova taklaus osui HPK:n Jyri Niemeä päähän. Niemi loukkaantui tilanteessa ja joutui jättäämään pelin kesken. Tuomas Vänttinen säntäsi muistuttamaan Makarovia tapahtuneesta ja pikku hässäkän jälkeen Makarov jatkoi suoraan suihkun puolelle 5+20 minuutin rangaistus mukaana. Vänttinen otti suunnakseen vaihtopenkin ja alkoi keskittymään seuraavaan vaihtoon.

HPK:n viiden minuutin ylivoiman pilasi Joonas Vihkolle tuomittu mystinen 2+10 minuuttinen, sekin päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tuomarit eivät muutenkaan olleet tänään täysillä mukana ja linja vaihteli turhan paljon.

Ville Järveläinen lähti kärsimään Vihkon kaksiminuuttisen, mutta vapauduttuaan jäähyaitiosta, hän karkasi läpiajoon. Koko pelin hyviä otteita esittänyt Järveläinen ei kuitenkaan saanut kiekkoa ohi SKA:n Salakin.

SKA:lla kova treeniviikko takana

Pietarilaisjoukkue siirtyi kahden maalin johtoon kolmannessa erässä ajassa 47.40, kun Vadim Shipachek nousi Kerho-alueelle laidasta, puijasi Frans Tuohimaalta länget auki ja lirutti kiekon verkkoon. Tilannetta edelsi HPK:laisten huolimaton keskialueen pelaaminen.

Kerhon valmennus sai luotua omiinsa uskoa ja alkoi vimmattu takaa-ajo. Vauhtia riitti ja HPK karvasi aktiivisesti luoden painetta SKA-pakistoon. Ajassa 55.08 kolmosketju yhdessä pakkiparin Kärmeniemi-Nikkilä kanssa sai palkintonsa, kun Tuomas Vänttinen jatkoi Teemu Rautiaisen laukoman reboundin sisään. Petteri Nikkilä ja Lauri Kärmeniemi tekivät maaliin loistoesityön.

Vielä pari sekuntia ennen pelin loppumista Viitaluoma-Vihko –akseli loi avopaikan, mutta Alexander Salak SKA-maalissa nollasi Vihkon maalintekoyrityksen.

SKA:n päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen omiensa peliin ja kiitteli isäntäjoukkuetta.
– Tiukka vääntö oli ja hyvä peli taas meille. Puolustettiin hyvin niin kuin teki Kerhokin. Hieno viikko ollut ja kovaa on harjoiteltu. Kolmeen voittoon pitää olla tyytyväinen. Nyt pitää vähän huilata, jotta ensi viikolla voidaan jatkaa taas valmistautumista kolmen viikon päästä alkavaa kautta varten.

HPK pelaa viimeisen harjoituspelinsä 29.8. Ritari-areenalla hallitsevaa mestaria Porin Ässiä vastaan. Silloin jatketaan!

17.8.2013 Forehand

17.08.2013 18:58

Jaa artikkeli: