Vihko kruunasi juhlaottelun – jatkoaikavoitolla joulutauolle

HPK-Lukko 2-1 ja. (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

HPK:n 85v -juhlaottelu päättyi makeaan jatkoaikavoittoon, joten Kerhon historiallinen juhlaottelutaika piti pintansa. HPK:n maalit iskivät Ville Järveläinen ja Joonas Vihko. Hienosti torjunut Juuse Saros oli voiton takuumiehiä. HPK siirtyy joulutauolle mukavista asetelmista sarjataulukon viidentenä.

DSC_4568

Ennen ottelua Kerhon 85-vuotistata taivalta juhlistettiin erinlaisin menoin. HPK:n puheenjohtaja Heikki Hietanen toivotti kaikki tervetulleeksi, Heidi Kyrö tulkisti hienosti Maamme-laulun ja HPK-legenda Lenni “Asseri” Lainesalo tiputti avauskiekon. Kun vielä G-kulman Kerho-fanit levittivät upean 1929-tifon, oli jännitysnäytelmä valmis alkamaan.

DSC_4606

Peli oli tasainen alusta alkaen. HPK oli hieman pelillisesti niskanpäällä läpi ottelun, mutta Lukko iski vaarallisesti ajoittain. Kaikesta näki, että Kerho halusi voittaa oman juhlaottelunsa. Pelaajat laittoivat kroppansa peliin ja Rinkelinmäen yleisö sai nauttia mojovista taklauksista. Ottelun tempo ja kiihkeä taistelu muistutti aika ajoin jopa playoff-kiekkoa.

Järveläinen väänsi tärkeän tasoituksen

HPK ei pystynyt hyödyntämään kahta ylivoimaansa ensimmäisen kympin aikana, vaikkakin Ryan Zapolskin vahtimalle Lukko-maalille saatiin luotua hyvää pöhinää.

Lukko siityi johtoon hieman yllättäen ajassa 13.31., kun Toni Koivisto ohjasi Harri Tikkasen siniviivakudin ohi Juuse Saroksen. Johto-osumansa jälkeen pelin painopiste siirtyi Kerho-päätyyn ja Lukko oli lähellä lisätä johtoaan, mutta Saroksen torjunnat sekä tolpat pitivät HPK:n pelissä mukana.

Toisessa erässä HPK lähti jahtaamaan tasoitusta ja ajassa 29.59 Ritari-areenan yleisö sai huutaa kurkku suorana kotijoukkueen maalin kunniaksi. Asialla oli HPK-kasvatti Ville “Viltsu” Järveläinen, joka pelasi tilanteen hienosti loppuun ja siirsi kiekon lähietäisyydeltä ohi Zapolskin. Syöttöpisteet tähän henkisesti tärkeään osumaan merkattiin Tuomas Vänttiselle sekä Aleksi Laaksolle. Maali oli Järveläiselle kauden neljäs.

DSC_4641

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet pelasivat hallitusti ja tekopaikat vähenivät. Kerho loi hienoisesti enemmän vetopaikkoja, mutta myös vakuuttavasti esiintynyt Zapolski ei ollut yllätettävissä. Näin ollen ratkaisua lähdettiin hakemaan kutkuttavasti jatkoajalta.

Viisiminuuttinen lisäaika näytti jo umpeutuva, mutta lopulta HPK:n nälkäinen taistelu palkittiin. Kerhon kakkoskentällinen porhalsi vastahyökkäykseen. Puolustaja Jyri Niemi jätti kiekon Vänttiselle, joka jatkoi oivallisesti pelivälineen maalin kulmalle ajaneelle Joonas Vihkolle, joka sivalsi kiekon reppuun. Ajassa 64.26 syntynyt voittomaali kruunasi hienon juhlaottelun ja takasi kaksi pistettä HPK:n joulukuusen alle.

– Mä huusin Jykälle, että jätä kiekko ja se jopa tajusi jättää vaikka onkin Jykä, voittomaalin syöttänyt Tuomas Vänttinen veisteli ottelun jälkeisessä juhlahumussa.

Molempien joukkueiden päävalmentajat olivat tyytyväisiä omiensa esityksiin.

– Saatiin hyvä startti otteluun. Peli oli kauttaaltaan kovaa kamppailu- ja riistopelaamista. Olen tyytyväinen, että meiltä löytyi tänään intohimoa ja halua. Tästä on hyvä lähteä joulutauolle, Pasi Arvonen kertoi ottelun jälkeen.

– Eihän me nyt Kerhon synttärijuhlia haluttu pilata, letkautti puolestaan Lukon pääkäskijä Risto Dufva.

DSC_4683

Ottelun tilastot

Liigassa siirrytään joulutauolle ja seuraava kotiottelu pelataan 30.12., jolloin Rinkelinmäelle saapuu SaiPa Lappeenrannasta. Mukana menossa myös maineikas bile-orkesteri Jimmy Cola, joten eiköhän jatketa juhlia joulun jälkeen!

Tervetuloa oranssille alueelle!

Rysty

 

 

13.12.2014 21:09

Jaa artikkeli: