Vierasvoittoa jahtaamaan Poriin

Ässät-HPK 18.10. klo 18.30

HPK kohtaa tiistaina Porin Ässät jo kolmannen kerran tällä kaudella. Tilastot edellisistä kohtaamisista ovat vahvasti Pori-painotteiset.  Syyskuun lopulla Ässät voitti Porissa 6-2 ja viime viikon keskiviikkona Ässät vei voiton Hämeenlinnasta samoin numeroin.

HPK seilasi kolmen ottelun tappioputkessa, mutta tilanne korjaantui lauantaina, kun Ilves kaatui Ritari-areenalla 3-2. Pelaajien ja valmennuksen tunnelmista ottelun jälkeen huokui helpotus, mutta jalat tuntuivat pysyvän maassa. Kapteenistoon kuuluvat Jukka Laamanen kertoi työnteon löytyneen Ilves-peliin.
– Tällaisessa tilanteessa on vain tehtävä päivä päivältä enemmän töitä. Pitää muistaa, että ei näitä hommia yhdessä yössä paranneta vaan se vaatii pitkäjänteistä työtä.

Ässät majailee SM-liigassa sijalla neljä. Karri Kiven luotsaama patalauma on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kaksi ottelua ja viimeksi perjantaina kaatui Porissa Kärpät. Ässät ovat täynnä taitavia yksilöitä, joiden kanssa on oltava todella tarkkana. Hyvänä osoituksena tästä Tuomas Santavuori, joka iski Hämeenlinnassa HPK:n verkkoon kolme osumaa.

Pisteet Porista

Ässien joukkue on kuitenkin osoittanut haavoittuvuutensa, kun joukkue kärsi 1-0 tappion liigan häntäpäässä majailevaa TPS:aa vastaan. Isolla työmäärällä ja valmistautumisella HPK:lla on hyvät mahdollisuudet napata kauden toinen vierasvoitto.

HPK:n peliä ovat sävyttäneet rangaistukset ja voiton tuominen Porista ei salli yhtään ylimääräistä kurittomuutta pelin sisällä.

Ässien kokoonpanoon palaa puolustaja Ryan Caldwell, joka ei tällä kaudella ole vielä pelannut yhtään liigapeliä loukkaantumisen vuoksi. HPK:lla sen sijaan vain Juuso Honka on viime aikoina ollut loukkaantuneiden kirjoilla

Kokoonpanot kokonaisuudessaan iltapäivällä tästä.

Niklas Heinonen

18.10.2011 06:24

Jaa artikkeli: