Viedenskyn laukaus upotti JYP:n

HPK-JYP 2-1 ja. (0-1, 0-0,1-0, 1-0)

HPK hallitsi ottelua JYP:a vastaan lähes alusta loppuun. Maalin eteen sai jälleen tehdä hurjan määrän työtä, kunnes Aleksi Laakso päästi HPK:n piinasta. Lopullisesti yli 4000-päisen yleisön räjäytti Marek Viedensky jatkoaika-osumallaan.

Ottelu Hämeenlinnassa alkoi mahdollisimman murheellisella tavalla, kun Jani Tuppurainen sipaisi vieraat johtoon jo 31 sekunnin jälkeen. HPK ei JYP:n nopeasta johto-osumasta hätkähtänyt, vaan laittoi luistimensa liikkeelle ja painoi peliä jyväskyläläispäätyyn, Etenkin ykkösketju Eero Somervuori-Marek Viedensky-Jesse Saarinen rakenteli hyviä tilanteita mutta Saarisen huippupaikasta huolimatta Tuomas Tarkin maali pysyi koskemattomana.

DSC_3586

HPK oli avauserässä hienokseltaan niskan päällä, mutta erätauolle siirryttiin JYP:n komennossa.

Toinen erä jatkui kuten ensimmäinenkin, HPK painoi hyökkäyksiään ja JYP oli ajoittain jopa hätää kärsimässä. Hämeenlinnalaisten parhaat paikat avautuivat Joonas Vihkolle, Somervuorelle ja Viedenskylle. Näihin huippupaikkoihin, kun vielä lisää kaksi hukattua ylivoimaa voidaan puhua vastustajien maalien olevan todella noiduttuja Pallokerhoa vastaan.

Jo menee, jo vihdoinkin menee

Kolmannen erän alkuun HPK:n kakkosketju järjesteli hyvän vaihdon JYP-päädyssä ja sai luotua parikin tekopaikkaa, kun ensin Zach Hamill tarjoili kiekon Heikki Liedekselle ja heti perään Vihko purjehti vapaseen vetopaikkaan. Tällä kertaa Tarkki torjui jo hieman onnellakin.

DSC_3642

HPK sai ottelun ensimmäisen rangaistuksensa viiden minuutin kohdalla ja JYP pääsi yrittämään toista osumaa. HPK selvitti rangaistuksen ja heti rangaistuksen jälkeen tapahtui se, mitä koko Hämeenlinna oli odottanut jo liiankin pitkään. Saarinen kuljetti kiekon vahvasti hyökkäysalueelle ja syötti sen Aleksi Laaksolle. Laakso iski ranteet lukkoon ja kiekko löysi vihdoin ja viimein ohi maskissa olleen Tarkin.

Varsinaisen peliajan viimeinen viisiminuuttinen oli täynnä vauhtia, kun molemmat joukkueet hakivat todenteolla ratkaisua ennen jatkoaikaa. Ensin Juuse Saros esitti huippupelastuksen Mikko Salmion laukaukseen ja heti perään Aleksi Salonen kilautti tolppaan. Myös HPK:lla oli paikkansa mutta Viedenskyn syöttö Liedekselle karkasi pitkäksi.

Jatkoajalla ei hyvillä tekopaikoilla mässäilty mutta eihän siihen montaa paikkaa jatkoilla tarvitakaan, jotta lisäpiste irtoaa. Tällä kertaa 4100-päisen yleisön riemuksi se lisäpiste irtosi kotijoukkueelle. Viedensky nappasi kiekon omalla alueella ja porhalsi läpi koko kentän viimeistellen suoran hyökkäyksen napakalla rannelaukauksella maalin takanurkkaan.

DSC_3693

HPK:n urakka jatkuu lauantaina, kun Hämeenlinnaan saapuu Ässät Porista, silloin siis kaikki jälleen hallille ja neljä tonnia taas rikki!!

Ottelun maalit ja maalivahtien torjunnat:

0-1 00:31 Jani Tuppurainen (Mikko Luoma, Anssi Löfman)

1-1 47:29 Aleksi Laakso (Jesse Saarinen, Eero Somervuori)

2-1 63:47 Marek Viedensky (Otto Paajanen)

Juuse Saros 12+3+4+0=19

Tuomas Tarkki 14+13+3+1=31

 

13.01.2015 21:16

Jaa artikkeli: