Vetoomus kaupunginhallitukselle tekojääradan puolesta

HPK-Juniorijääkiekko Ry, Hämeenlinnan Taitoluistelijat ry, Sisu Hockey Hämeenlinna ry, Hämeenlinnan Pallokerho ry, HPK Liiga Oy, Lasten Liikunnan Tuki / Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Korttelikiekkoraati ovat yhdessä jättäneet vetoomuksen kaupunginhallitukselle tekojääradan puolesta. Vetoomus luovutettiin ennen kaupunginhallituksen kokousta 27.3.2023. Vetoomus luettavissa alla.

 

Arvoisa kaupunginhallitus,

Me allekirjoittaneet hämeenlinnalaisten seurojen edustajat vetoamme Teihin tekojääradan puolesta.

Uusimman Valtioneuvoston Liikuntaraportin mukaan kansalaisten liikkuminen on huolestuttavalla tavalla vähentynyt. Se ei ole palautunut edes koronapandemiaa edeltäneelle tasolle. Yksi merkittävimmistä tavoista saada ihmiset liikkeelle on, että heille löytyy mieluisa liikkumisen muoto. Luistelu on yksi haastavista ja hauskoista taidoista saada hiki pintaan esimerkiksi hiihdon ohella.

Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomien epävakaiden talviolosuhteiden takia pääsy luonnollisille jäille on epäsäännöllistä ja vaikeaa ennustaa. Muutos ei kuitenkaan tuo meille pohjoiseen lisää valoa tai merkittävästi lisää mahdollisuuksia muihin ulkoliikunnan muotoihin. Siksi Hämeenlinnan kokoisessa kaupungissa pitäisi olla mahdollisuus luistelun harrastamiseen tekojääradan mahdollistamalla varmuudella. Jäähallien yleisövuorot ovat hyviä, mutta eivät mahdollista omaehtoista harrastamista juuri silloin kun itselle sopii.

Liikkumattomuuden haaste ja sen mukanaan tuomat yhteiskunnalliset ongelmat eivät koske pelkästään lapsia, vaan jokaista sukupolvea. Siksi raittiissa ulkoilmassa vapaasti valittavalla ajalla tarjolla oleva huokea harrastusmahdollisuus on vaikuttavuudeltaan merkittävä. Tällaisia liikuntapaikkoja pystytään hyödyntämään yhdessä perheen kesken. Olemme myös keskustelleet asiasta liikunnan vastuuopettajien kanssa ja näemme tällaisen liikuntapaikan hyödyt myös koululiikunnalle.

Verrokkikaupungit ovat viime vuosina ottaneet merkittäviä askeleita tekojääratojen suhteen. Hämeenlinnan kokoiset kaupungit ovat joko jo rakentaneet tai rakentavat tekojäitä lähitulevaisuudessa. Tämä kehityssuunta on suotuisa ajatellen kaupunkilaisten liikuntaan motivoimista.

Urheiluseuroina tehtävämme on tietysti edistää lajiemme harrastusmahdollisuuksia, joten kansanterveydellisen näkökulman lisäksi näemme toimintavarmassa tekojääradassa mahdollisuuden myös jääkiekkoilijoiden ja taitoluistelijoiden omatoimiseen harjoitteluun. Lajeissa tarvittava luistelutaito vaatii paljon harjoittelua, joten tekojäärata on tarpeen myös omaehtoista harjoittelua varten tulevaisuuden huippu-urheilijoille.

Vetoamme Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen, jotta tätä tärkeää lähiliikuntamahdollisuutta aletaan edistää pikimmiten.

 

Teijo Räsänen
puheenjohtaja
HPK-Juniorijääkiekko ry .

Ilona Saaristo
puheenjohtaja
Hämeenlinnan Taitoluistelijat ry.

Samuli Helminen
puheenjohtaja
Sisu Hockey Hämeenlinna ry.

Tapani Hellstén
puheenjohtaja
Hämeenlinnan Pallokerho ry.

Jouni Monto
puheenjohtaja
HPK Liiga Oy

Juha Liedes
toiminnanjohtaja
Lasten Liikunnan Tuki / Koulutuskuntayhtymä Tavastia

Mika Savolainen
Korttelikiekkoraati

 

Vetoomuksen luovutti HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtaja Teijo Räsänen

27.03.2023 15:59

Jaa artikkeli: