Vauhdikas ilta päättyi vieraiden juhliin

HPK-SaiPa 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

HPK:n ja SaiPan vauhdikas ja tasainen ottelu Hämeenlinnassa päättyi Kerhon kovasta yrityksestä huolimatta vierasjoukkueen juhliin. HPK:n ainokaisesta vastasi Teemu Turunen.

Kuva: Aleksi Manninen

Perjantai-illan ottelu Hämeenlinnassa alkoi vauhdikkaissa merkeissä ja hienokseltaan vieraiden hallinnassa. Osittain SaiPan painetta avusti Petteri Nikkilän saama rangaistus, minkä aikana vieraat eivät saaneet kuitenkaan maalia aikaiseksi.

Erän puolivälissä ote kääntyi pikkuhiljaa HPK:lle ja pariin kertaan kiekko pomppi jo vaarallisen näköisesti SaiPan maalilla mutta maaliin asti sitä ei vielä saatu. Palkinto kovasta yrityksestä tuli kuin tulikin vielä ensimmäisen erän aikana, kun Otto Paajasen vanhanaikaisyritys päätyi hieman onnekaastikin Teemu Turusen lapaan ja miehellä oli helppo työ siirtää HPK johtoon.

Kuva: Aleksi Manninen

Heti Turusen maalin jälkeen myös SaiPalla oli mainio paikka tasoitukseen mutta Emil Larmi vesitti Ahti Oksasen aikeet tuupparitorjunnallaan. Myös HPK pääsi yrittämään lisäosumaa erän loppuun ylivoimalla mutta tuloksetta.

Ottelun toinen erä oli vieraiden. SaiPa puolusti loistavasti omaa aluettaan, eikä päästänyt HPK:a kunnon tekopaikolle oikeastaan koko erän aikana kertaakaan. SaiPa sen sijaan käytti kaksi paikkaansa hyväkseen ja siirtyi johtoon. Ensin Ville Koho laukoi näyttävän kuvion jälkeen pelin tasoihin ja tämän jälkeen David Goodwin osui ylivoimalla.

Uutta puhtia ketjumuutoksilla

Kolmanteen erään HPK laittoi ketjujaan uusiksi ja kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua muotoiltiin muotoon Turunen-Palve-Tuulola ja Vesalainen-Paajanen-Leino. Ketjumuutokset piristivätkin joukkueen otetta ja kiekkoa saatiin painettua SaiPan päätyyn. Edelleenkin SaiPa puolusti hienosti ja aivan huippupaikat jäivät puuttumaan. Pariin kertaan kiekko lipui vain niukasti SaiPa-maalin ohi mutta lähemmäksi ei päästy.

Kuva: Aleksi Manninen

Läpi ottelun tuomaristolla oli hyvin salliva linja ja molemmat joukkueet saivat käyttää rutkasti mailaa vastustajan estämiseen, eikä jäähyjä helpolla tuomittu. Yksi kaksiminuuttinen kolmanteen erään kuitenkin tuomittiin ja HPK pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. HPK otti Larmin pois maalistaan kaksi minuuttia ennen loppua mutta kahden miehenkään ylivoima ei tuonut tulosta ja SaiPa lähti kotimatkalle täysi potti taskussaan.

Kuva: Aleksi Manninen

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi:

Sanomattakin on selvää, että tässä vaiheessa kautta on jäljellä enää tärkeitä ja todella tärkeitä otteluita. HPK:n seuraava todella tärkeä ottelu on edessä jo huomenna, kun joukkue matkaa Lappeenrantaan ja pääsee hakemaan revanssia SaiPasta. Seuraava kotiottelu kiekkoillaan viikon päästä perjantaina, jolloin Hämeen Herruus -kamppailussa vastaan luistelee Pelicans.

Liput tästä #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:
Pallomeri.net – päivän kuumimmat urheilu-uutiset joka päivä!

09.02.2018 21:43

Jaa artikkeli: