Vauhdikas ilta Nordiksella

HIFK-HPK 3-2 (2-2, 1-0, 0-0)

Kerho ajoi HIFK:n ahtaalle, mutta kotijoukkue korjasi pisteet. HPK:n maaleista vastasivat Juuso Vainio ja Jesse Saarinen. Jyri Niemi ja Joonas Vihko joutuivat jättämään pelin kesken.

Ottelun avauserä oli hurlumheihokia parhaasta päästä. Joukkueet luistelivat kovalla höökillä ja tilanteita syntyi liukuhihnalta Juuse Saroksen ja Ville Husson vartiomille maaleille.

Kerho koki kovia heti avausminuuteilla. Ensin Jyri Niemi sai mailasta kimmonneen kiekon ikävän näköisesti silmäänsä ja puolustaja joutui heti poistumaan pukukoppiin. Hetkeä myöhemmin Joonas Vihko koki saman kohtalon. Myös Vihko joutui jättämään pelin kesken.

Neljä maalia kuudessa minuutissa

Maalinteon aloitti HIFK. Maaliruisku Juuso Puustinen sai kätensä vapaaksi ja napautti laatan terävästi yläkulmaan. Osuma syntyi ajassa 6.56.

HPK kuittasi kuitenkin nopeasti, vajaa minuutti myöhemmin. Juha Koivisto ja Aleksi Laakso petasivat vetopaikan puolustaja Juuso Vainiolle, joka täräytti siniviivalta kauden ensimmäisen maalinsa. Ei kautta ilman maalia!

HIFK siirtyi uudelleen johtoon Mika Partasen osumalla, mutta Kerho tuli tasoihin vielä avauserässä. Jesse Saarinen kaarsi b-pisteen kaarelle ja haki vetopaikan. Ranteet lukkoon ja kiekko näyttävästi yläreppuun. Maali oli kultakypärälle jo kauden seitsemästoista.

Harmittava takaisku toisen erän alkuun

HIFK nousi jäleen johtoon toisen erän alkajaisiksi. Lauri Taipalus nousi b-pisteiden väliin ja puolustaja yllätti Saroksen puolihuolimattomalla rystysuupaisulla. Takaiskun jälkeen HPK pääsi ylivoimalle, mutta Husso ei ollut yllätettävissä.

Kolmannen erän alussa Kerholle tuomittiin joukkuerangaistus vaihtovirheen seurauksena. HPK selvitti Saroksen johdolla alivoiman ja sen jälkeen muutaman erittäin vaarallisen IFK-paikan.

Päätöserän puolivälin tienoilla Kerho aloitti vimmaisen takaa-ajon. Peli painettiin väkisin  kotijoukkueen päätyyn ja Husson maalilla nähtiin pitkiä myllytysjaksoja. Laukaukset kuitenkin pysähtyivät uhrautuvaan puolustukseen, Hussoon tai lensivät päätypleksiin. HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen otti järkevän aikalisän ajassa 50.53 ja kotijoukkue sai jälleen rivinsä kasattua.

Loppuminuuteilla HPK haki ankarasti tasoitusta kuudella viittä vastaan. HIFK pystyi kuitenkin nollaamaan Kerhon aikeet ja pisteet jäivät Helsinkiin.

Ottelun tilastot

Ensi viikolla vietetään maaottelutaukoa. Sen jälkeen HPK matkaa lahteen pelicansin vieraaksi tiistaina 10.2. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 12.2., kun TPS saapuu Rinkelinmäelle.

Tervetuloa oranssille alueelle!

31.01.2015 22:51

Jaa artikkeli: