Vänttinen torjuu, Saros torjuu, Hamill ratkaisee – tappioputki on katki!

SaiPa – HPK 0-1 (0-0,0-0,0-0,0-0,0-1) VL

Lappeenrannan lauantai-illassa kohtasivat koko kauden ailahtelevasti pelannut SaiPa sekä ennen tätä iltaa seitsemän ottelua putkeen hävinnyt HPK. Kerho katkaisi pitkän tappioputkensa voittamalla ottelun voittomaalikilpailun jälkeen numeroin 0-1. Juuse Saros oli maalillaan kuin muuri.

Viime aikoina tehottomasti esiintynyt HPK tuli todella hyvällä asenteella Lappeenrantaan, jonne oli myös raahautunut upea määrä Kerho-kannattajia. Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tahmea eikä maalipaikkoja juurikaan nähty. Ajassa 06:05 kirjattiin ottelun ensimmäinen pöytäkirjamerkintä, kun SaiPa-kapteeni Ville Kohon maila osui vaarallisen näköisesti Tuomas Vänttisen silmäkulmaan.

Vänttinen lähti välittömästi paikattavaksi pukuhuoneen suojaan, mutta palasi taistelevaan tyyliinsä muutaman minuutin päästä takaisin. Tilanteesta tuomittiin Koholle 2+2 minuutin rangaistus, joten Kerho pääsi pelaamaan ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimaa. Ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan alkuunkaan, ja havaittavissa oli selvää tappioputken tuomaa tuskaa. Osasyyllisenä kehnoon ylivoimaan oli myös kotijoukkueen loistava alivoimapeli.

Toinen erä tasaista taistelua

SaiPa pääsi aloittamaan ottelun toisen erän ylivoimalla, kun aikaisemmin kovia kokenut Vänttinen huitoi itsensä jäähylle ekan erän lopussa. SaiPan ylivoima oli kuitenkin vähintäänkin yhtä kehnoa ja avausmaali jäi odottamaan itseään. Myös HPK pääsi ennen erän puoliväliä ylivoimalle, kun ensin Brian Salcido joutui jäähylle ja noin minuutti myöhemmin Sami Venäläinen koukkasi itsensä boksiin. Kerho pääsi pelaamaan 5 vs. 3 ylivoimapeliä hieman reilun minuutin, mutta tehottomuus vaivasi otteita edelleen ja erää jatkettiin 0-0 lukemissa.

Toinen erä oli selvästi ensimmäistä vauhdikkaampi ja päästä päähän paineltiin oikein olan takaa. Kerho otti nopean tempon johdosta käyttöönsä myös toisen erän aikana seitsemäntenä puolustajana peliin lähteneen Joni Tuulolan. Erän loppuhetkillä nähtiin ikävä tilanne kerholaisittain, kun Zach Hamillin jalka jäi kamppailutilanteessa Ville Hämäläisen alle. Kanadalainen nilkutti tilanteen jälkeen pukusuojaan, mutta onneksi palasi jälleen tositoimiin kolmannessa erässä.

Saros pitää pystyssä

HPK aloitti puolestaan kolmannen erän ylivoimalla, kun toisen erän lopussa Kalle Maalahti sai pelin viivyttämisestä kahden minuutin rangaistuksen. Ylivoiman aikana ei Kerho taaskaan saanut vaarallisia tilanteita aikaan, mutta hetki jäähyn päättymisen jälkeen Eetu-Ville Arkiomaa pääsi yrittämään viimeistelyä avopaikasta. Jussi Markkanen SaiPan maalilla kuitenkin jatkoi loistavia otteitaan ja torjui Arkiomaan laukauksen huikealla Dominik Hasek -henkisellä patjatorjunnalla.

SaiPa pääsi yrittämään johtomaalia ennen kolmannen erän puoliväliä, kun Hamill otti keskialueella 2 min rangaistuksen. SaiPan ylivoimapeli pyöri hienosti lähes koko jäähyn ajan, mutta Juuse Saroksen johdolla Kerho selvitti alivoiman. Erityismaininta voidaan antaa jälleen kerran alivoimassa uhrautuvasti silmäkulma mustana pelanneelle Tuomas Vänttiselle, joka hyppi kiekon eteen monta kertaa lähes kuolemaa halveksuen.

Varsinaisen peliajan loppu mentiin lähes taukoamatta Kerhon päädyssä, mutta Saros oli maalillaan loistavassa vireessä. Näin 60 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 0-0, joka tarkoitti samalla sitä, että Kerhon seitsemän pelin pisteetön putki päättyi. JES!

Hamill katkaisee tappioputken

Jatkoaika mentiin tuttuun tyyliin vauhdikkaasti päästä päähän. SaiPa pääsi yrittämään voittomaalia ylivoimalla, kun jälleen Hamill hölmöili itsensä jäähyboksiin. Kerhon alivoima kuitenkin jatkoi uhrautuvaa peliään ja Saros oli maalillaan ilmiliekeissä.

Myös Kerholla oli loistava paikka ratkaista ottelu hieman alivoiman jälkeen, kun Craig Schira pääsi nokikkain Jussi Markkasen kanssa. Kerholaisten harmiksi Chiran laukaus päätyi Markkasen munien kautta varusteisiin ja peli pysyi 0-0 numeroissa. Jännittävän jatkoajan jälkeen edessä oli voittomaalikilpailu.

Voittomaalikilpailussa Kerholta epäonnistui ensimmäisenä vetäjänä ollut Jesse Saarinen, jonka jälkeen kuitenkin Zach Hamill ja Ville Järveläinen maalasivat omista yrityksistään. Kun SaiPalta Jesse Mankinen ja David McIntyre epäonnistuivat molemmat, lähti riemastuttavat 2 pistettä Hämeenlinnaan.

Kerhon kausi jatkuu tiistaina, kun Hämeenlinnaan vieraaksi saapuu JYP. Nyt kaikki hallille rakentamaan voittoputkea!