Vänttinen ratkaisi KalPaa vastaan

HPK-KalPa 2-1 (0-0,2-1,0-0)

Yleisöryntäystä ei Ritari-areenalla tiistaina nähty, mutta hyvä jääkiekko-ottelu nähtiin. HPK:n maalintekijöinä häärivät kauden avausosumansa iskeneet Marko Tuulola ja Tuomas Vänttinen.

Ensimmäisessä erässä ei maaleilla mässäilty, mutta HPK hallitsi kenttätapahtumia ja pelasi hyvän erän. Seitsemän minuutin kohdalla kakkoskentän Antti Kerälä pääsi hyvään tekopaikkaan ja jatkotilanteesta seuranneeseen laukaukseen Jere Sallinen pääsi mailoineen väliin. KalPan maalivahti Pekka Tuokkola kuitenkin selvitti lähentelyt tyylikkäästi.

DSC_6379

Erän lopulla Petteri Nikkilän kaunis lättysyöttö vapautti Ville Viitaluoman läpiajoon, mutta kapteenin kuti viuhui yli KalPa-maalin.

Herra ja hidalgo avasi Kerhon maalihanat

Toisen erän alku oli kerholaisittain musta. Ajassa 20.52 Petri Lammassaari laukoi Joonas Riekkisen ja Adam Masuhrin esityöstä kiekon ohi Juuse Saroksen.

HPK ei kuitenkaan painanut päätänsä pensaaseen takaiskumaalin jälkeen. Peli alkoi asettua uomiinsa ja ajassa 27.27 siitä saatiin palkinto. Hyvän hyökkäyspään pelaamisen päätteeksi ikänestori Marko Tuulola iski kauden avausmaalinsa. Esityöstä syöttöpistein palkittiin Jesse Saarinen ja Joonas Vihko.

DSC_6396

Lisää oli luvassa nelisen minuuttia myöhemmin. Aleksi Laakso malttoi hyvin viivassa ja toimitti kiekon maalille, jonka karat löi sisään Tuomas Vänttinen.

Vänttinen teki kauden avausmaalinsa ja tuuletuksista oli huokui vapautuneisuus.
– No tuntuuhan se hyvältä, kun puolen vuoden tauon jälkeen tekee byyrin, ”Vänä” kommentoi.

DSC_6405

Saros pysäytti KalPan lähentelyt

HPK:n ylivoima ei ottelun aikana kehuja kerännyt. 5 vs 5 pelaaminen oli ajoittain hyvinkin uomissaan, mutta ylivoimalla kiekon alueelle tuominenkin tuotti suuria vaikeuksia. Toisen erän aikana vuoden -95 maailmanmestari Sami Kapanen kirmasi vikkelästi läpiajoon, jonka Juuse Saros onneksemme selvitti.

Saros oli muutenkin jälleen kerran mies paikallaan. Nuori maalivahti tarjosi HPK:lle mahdollisuuden voittoon ja kirjautti itselleen 21 torjuntaa.

DSC_6431

Kolmannessa erässä ei maaleja enää nähty, vaikka KalPa käynnisteli vaarallista takaa-ajoaan loppuhetkillä.

HPK:n Pasi Arvoselle kolme pistettä kelpasi.
– Tiukkoja vääntöjä on ollut KalPan kanssa tällä kaudella. Minun mielestä tänään nähtiin hyvä kiekko-ottelu, jossa molemmat joukkueet hyökkäsivät ja puolustivat hyvin. Tyytyväinen olen ennen kaikkea hyvään ensimmäiseen erään ja pelattiin suht’ tasapainoinen 60 minuuttinen, joka on ollut aika harvinaista meille.

Taisto jatkuu torstaina ja karavaani kulkee Jyväskylään, jossa vastaan asettuu timanttisen kovassa kunnossa oleva JYP.

Kämmen

03.12.2013 22:18

Jaa artikkeli: