Valoa päin – viides putkeen?

TPS-HPK 6.3.2014 klo 18.30

Kerhon Miracle on Ice -kiertue jatkuu torstaina Turussa. TPS voi lähteä otteluun vailla suurempia paineita, joten lähtötilanne on HPK:lle henkisesti haastava. Taisteluasenteen täytyy olla samalla tasolla kuin tiistaina JYPiä vastaan.

Lähtökohdat

Kerhon neljän ottelun mittainen voittoputki on hilannut joukkueen lähes haudanpartaalta taisteluun playoff-paikasta. Paljon lokaa median taholta saanut joukkue on henkisesti vapautunut. Kaikki on päätetty laittaa peliin ja tulosta on tullut. Edellisellä kierroksella HPK kaatoi JYPin Hämeenlinnassa lukemin 4-2.

Tilanne pleijariviivalla on lievästi ilmaistuna kutkuttava. HIFK on seitsemän pistettä Kerhoa edellä, mutta HPK:lla on peli vähemmän pelattuna. Torstaina HIFK kohtaa huipputärkeässä ottelussa Ilveksen, joka myös on teoriassa saavutettavissa. Ilves on yhdeksän pistettä Kerholta karussa. HIFK-Ilves-ottelun tulos määrittää pitkälti sen kumpi joukkue on tavoitettavissa torstain jälkeen. Playoff-paikan kohtalo ei ole omissa käsissä, mutta edelleen täysin mahdollinen.

Vastassa

HPK on kohdannut Tepsin tällä kaudella kolme kertaa. Voitot ovat menneet Kerholle 2-1. Edellinen kohtaaminen tammikuussa päättyi harmittavasti TPS:n voittoon jatkoajalla.

TPS:n pudotuspelihaaveet haihtuivat ilmaan jo miltei heti vuodenvaihteen jälkeen, joten kunniaa suurempaa panosta ei turkulaisilla ole. TPS on kuitenkin pystynyt kiusaamaan ylempänä sarjataulukossa oleviaan. Tästä osoituksena on viime aikojen voitot Lukosta ja HIFK:sta.

Edellisellä kierroksella TPS taipui Ilvekselle vieraskaukalossa lukemin 4-2. Otteet kaukalossa näyttivät kuitenkin sen, että Kai Suikkasen miehistö haluaa pelata kauden kunnialla loppuun.

Pelipäivän väite

Väitän, että HPK pystyy käsittelemään henkisesti vaikean ottelun paineet ja ottaa kolme pistettä.

Rysty

 

 

06.03.2014 01:20

Jaa artikkeli: