Valo tunnelin päässä kirkastuu entisestään

HPK-JYP 4-2 (2-0,0-2,2-0)

HPK nappasi tiistain kuumassa illassa jo neljännen perättäisen voittonsa. Joonas Vihkon ja Craig Schiran poissaolot eivät vaikuttaneet Kerhon taisteluilmeeseen, vaan JYP kaatui väkevällä tavalla. Tehomiehinä häärivät 1+2 –tehot tehneet Tuomas Vänttinen ja Jere Karjalainen.

DSC_7285

Ottelu alkoi heti HPK:n hallinnalla. Kerholaiset pysyivät hyvin kiekossa, eikä JYP saanut missään vaiheessa kunnon otetta peliin. HPK:n Juuse Saros sai ensimmäisen kunnon torjuntansa vasta 11. minuutin kohdalla.

Ensimmäistä maalia kotijoukkue pääsi juhlimaan ajassa 11.12. Marko Tuulolan silmää hivelevä läpisyöttö vapautti Antti Aarnion läpiajoon, josta työjuhta ei erehtynyt. Toinen syöttöpiste maaliin kirjattiin Jere Karjalaiselle.

Erän lopussa Karjalainen ansaitsi itselleen jo toisen syöttönsä, kun hänen alustuksestaan Tuomas Vänttinen laukoi napakasti lukemiksi 2-0 JYP-vahti Tuomas Tarkin puikoista. Vänttinen oli kuin eri mies kaukalossa, sill sekä hiukset, että parta olivat saaneet lähteä. Tässä erinomainen syy saapua lauantaina hallille katsomaan, miltä uusiutunut “Vänä” näyttää!

DSC_7317

JYP herää pelaamaan

Vahvan erän pelannut HPK päästi JYPin mukaan toisessa erässä. Jyväskyläläiset uinuivat ensimmäisen erän, mutta pistivät pelin toisessa erässä tasoihin.

Kun toista erää oli pelattu 17 sekuntia, Ossi Louhivaara kiepautti kiekon ohi Juuse Saroksen. Tilanteessa HPK:n Petteri Nikkilä kaatui maalin takana ja menetti kiekon Louhivaaralle, joka oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Toista ja tasoittavaa maalia jyväskyläläiset tuulettivat ajassa 28.36 ylivoimalla. Asialla jälleen Ossi Louhivaara, joka kiersi Kerho-puolustuksen ja tuikkasi kiekon verkkoon.

HPK ei kuitenkaan lamaantunut maalin jälkeen vaan pakotti erän loppupuolella JYPin ottamaan kaksi rangaistusta. Kummallakaan ylivoimalla ei maalia nähty, vaikka peli saatiin ajoittain mallikkaasti pyörimään JYPin päähän.

DSC_7361

Jyväskyläläisillä palaa kiinni

Tunteet olivat pinnassa läpi ottelun ja tuomarilinja salli ajoittain todella rajun mailalla pelaamisen. Sekä HPK:n, että JYPin pelaajilla tuntui olevan jatkuvasti asiaa tuomareille.

Tuomarikaksikko Jari Leppäaho ja Tom Laaksonen eivät missään vaiheessa olleet ottelun tasalla. Tom Laaksonen tuntuu olevan pelistä toiseen yhtä ”hyvä” tuomarina kuin hän oli kenttäpelaajana.
– Löin meidän huoltajan (Kari Järvinen) kanssa vetoa, etten koko ottelun aikana puutu tuomaritoimintaan, mutta pakko nyt on sanoa, että eihän ne todellakaan hyviä olleet. Ei se voi koko ajan olla pelaajien vika, jos tunteet kuumenevat, summasi HPK:n Ossi-Petteri Grönholm ottelun jälkeen.

DSC_7431

HPK oli kärsivällinen kiekon kanssa kolmannessa erässä ja taisteli tosissaan pisteistä. Taistelu tuotti tulosta ja Teemu Rautiaisen yöperhonen viivasta upposi ohi JYPin Tarkin. Vänttinen ja Karjalainen kaunistelivat tilastojaan syöttäen maalin.

Viimeisen naulan JYP-arkkuun löi Jere Karjalainen, kun HPK:n pitkä hyökkäys päättyi maaliin. JYPin isot ja kankeat Mikko Luoma ja Jonne Virtanen kumppaneineen pyörivät aikansa vikkelien kerholaisten perässä ja tulos näkyi taululta, 4-2.

Kokenut Mikko Luoma alentui kolmannessa erässä ääliömäiseen käytökseen tuulettaen tilanteessa, jossa HPK:n Vänttiselle tuomittiin rangaistus. Lisäksi ainoastaan ison kokonsa vuoksi kentällä erottunut Jonne Virtanen pelleili itselleen ottelun päätyttyä rangaistuksen, kun Juha Kiilholma sai lämpöiseksi lähes koko JYPin. Jyväskyläläisiä ”kovanaamoja” ei ainakaan hyviksi häviäjiksi voi kehua…

HPK:n takalinjoilla hyvän pelin pelannut O-P Grönholm oli tyytyväinen, jos tuomareista ei puhuta.
– Hyvin pelattiin tänään ja ansaittiin voitto tänään. Pysyttiin kiekossa kiinni ja se on rohkeudesta kiinni. Ehkä nyt on vähän paineeton tila pelata.

Valo tunnelin päässä sen kuin kirkastuu ja kaikki on vielä auki.
– Tästä kun hoidetaan loput pelit niin voidaan olla vaikka missä, OPG linjasi.

DSC_7276

HPK:n pääluotsi Pasi Arvonen jakoi kiitosta joukkueelleen.
– Ekassa erässä meillä oli hyvä jalka ja energia. Toisessa JYP pakotti meidät pelaamaan aika paljon poikittain, joka näkyi meidän pelissä. Kolmannessa oli sitten taas hyvää taistelua ja pysyttiin hyvin kiekossa. Tyytyväinen saa taas olla.

Matka kohti tunnelin päässä siintävää valoa jatkuu torstaina Turussa. Vastassa makkara-areenalla on TPS. Seuraava kotiottelu on Tapparaa vastaan lauantaina klo 16.