Vaikeuksien jälkeen kohti menestystä

HPK-Ilves 3-2 (2-1,1-1,0-0)

HPK oli lauantaiseen Ilves-otteluun löytänyt kauan kadoksissa olleen työmoraalin ja siirtyi pois sarjan jumbosijalta. Illan sankarina hääri kaksi täysosumaa iskenyt Janne Kolehmainen.

Illan ottelussa kohtasivat kaksi joukkuetta, jotka molemmat seilasivat neljän ottelun tappioputkessa. Kansallinen media on rääpinyt joukkueista ties minkälaisia otsikoita, joten odotukset ottelusta olivat melko sekavat.

Ottelun ensimmäisen erän alkuun ajassa 2.11 Ilvekselle tuomittiin rangaistuslaukaus HPK:n Jukka Laamasen heitettyä mailan kappaleen Ilveksen kiekollista pelaajaa kohden. Kai Kantola asettui rangaistuslaukausta ampumaan, mutta maalissa jälleen loisto-ottelun pelannut Mikko Tolvanen torjui yrityksen rutiinilla. Muutoin erän alkupuolisko ei huimaa jääkiekkonäytelmää yleisölle tarjoillut.

Ajassa 13.49 Hämeenlinnan Ritari-areenan valot rävähtivät vilkkumaan kotijoukkueen maalin merkiksi. Janne Laakkonen ja Alex Leavitt järjestivät tekopaikan ja Marko Luomala siirsi HPK:n 1-0 johtoon.

Noin minuutti maalin jälkeen Ilveksen Tommi Välimaa joutui korkeasta mailasta kahden minuutin istunnolle ja HPK käytti ylivoimatilaisuuden. 16.11 Janne Kolehmaisen tahtomaali painui verkkoon ja HPK:n kahden maalin johto kävi toteen. Syöttöpisteet kirjattiin Niko Niemiselle ja Arsi Piispaselle. Maaleja seuranneista tuuletuksista huokui helpotus ja vapautuneisuus katsomoon asti.

Ilves kuitenkin teki kavennusosuman vain kolme sekuntia ennen eräsummeria. Huolimaton merkkausvirhe omassa päässä koitui kohtaloksi ja Ville Koistisen loistosyötön jatkoi maaliin Mark Lee.

Ilves tulee, mutta HPK kestää

Toisen erän alkupuolella molemmille joukkueille siunaantui paikka yrittää lisäosumia ylivoimalla, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta. Sekavahkot otteet jatkuivat ja kumpikaan joukkue ei pystynyt kiekkokontrolliin. Peli oli pääosin kiekon roiskimista ja lavasta lapaan syötöt olivat harvinaisia.

Huolimattomuus kiekon kanssa kostautui HPK:lle ajassa 31.41. Kehnon oman pään pelaamisen seurauksena Ilves rokotti Ville Korhosen toimesta. 2-2 maaliin syötöt Ryan Glennille ja Antti Kangasniemelle.

Pari minuuttia maalista ensin Ilveksen Arto Tukio ja heti perään Masi Marjamäki joutuivat rikkomaan rangaistuksien arvoisesti. Kerhon 5-3 ylivoima tuotti halutun tuloksen ja ajassa 37.46 Janne Kolehmainen sivalsi illan toisensa irtokiekosta. Syöttöpisteet Mathias Porselandille ja viivasta laukoneelle Jukka Laamaselle.

Iso voitto henkisesti

Kolmas erä ei tuonut tilastollisesti muita merkintöjä kuin kolme rangaistusta. Mathias Porselandille tuomittiin rangaistus, kun vain vajaa minuutti oli peliä pelaamatta. Ilves pääsi yrittämään ratkaisua kuudella neljää vastaan, kun Ilves-vahti Vesa Toskala luisteli vaihtoaitioon. Ilveksen Jaakko Pellinen suti ohi tyhjistä aivan viime sekunneilla ja kauden toinen kolmen pisteen voitto jäi Hämeenlinnaan.

Ottelun ratkaisija Janne Kolehmainen oli joukkueen esitykseen tyytyväinen.
– 60 minuuttia jaksettiin taistella ja tehdä töitä. Varsinkin viimeinen erä pelattiin puolustusvoittoisesti ja oli tärkeää, että pystyimme nyt pelaamaan johtoasemassa. Erittäin iso ja tärkeä voitto henkiselle puolelle.

Kolehmainen kilautti ottelun lopussa tolppaan yrittäessä maalia tyhjiin ja hattutemppu jäi tekemättä.
– On tässä paikkoja ollutkin maaleihin ihan riittämiin ja onneksi tänään pomppi. Ekan maalin jälkeen tietty tuskaisuus katosi. Tämä on hyvä alku ja tästä on vain parannettava ja jatkettava hommia.

HPK-luotsi Harri Rindell huokui myös tiettyä helpotusta.
– Työmäärää on kaivattu lisää ja nyt sitä oli nähtävissä. Tehtiin paljon töitä ja toivottavasti tästä opittiin paljon asioita. Kolmas erä pelattiin kolmella ketjulla ja silti tuntui voimia riittävän raskaan viikon jälkeen.

Rindell tiivisti voiton tuoman helpotuksen lyhyesti ja ytimekkäästi.
– Ajattelin ensi yön nukkua.

Voitto Ilveksestä siirsi HPK:n pykälää ylemmäs sarjassa ja Ilves sai ottaa jumbosijan itselleen. Koko HPK-perheen tyytyväisyyttä kuvaa ottelun jälkeen HPK:n lehdistöpäällikön suusta kuullut kuuluisat sanat.
– Tällaisena päivänä on hienoa olla suomalainen!

Työ kuitenkin jatkuu ensi viikolla taas kolmen ottelun verran ja tiistaina matka käy Poriin Ässien vieraaksi. Perjantaina Raumalla on vastassa Lukko ja lauantaina HPK isännöi Tapparaa.