Vahvempi Tappara korjasi pisteet

Tappara-HPK 2-0 (0-0,1-0,1-0)

HPK:n tiistaiselta vierasmatkalta ei kotiintuomisia tullut. Tappara oli kahden maalin verran parempi. Tappara-vahti Juha Metsola ansaitsi tililleen tyylipuhtaan nollapelin.

Viime torstaina katastrofaalisen alun Tapparaa vastaan pelannut HPK oli ottanut opikseen. Kerho tuli peliin valmiina ja ensimmäinen erä etenikin hämeenlinnalaisten hallinnassa.

– Käytiin ennen peliä joukkueen kanssa läpi, että Tappara tulee pirun kovaa ensimmäiseen erään. Pelattiinkin hyvä ensimmäinen erä, mutta saman tien pelistä tuli kuitenkin liian hidasta. Siihen en ole kovin tyytyväinen, totesi päävalmentaja Pasi Arvonen.

Kuusela tuikkaa Tapparan johtoon

Toiseen erään ote alkoi siirtyä Tapparalle. Jukka Rautakorven valmentama Tappara oli ensimmäisellä erätauolla muuttanut pelaamistaan ja etsinyt vaihtoehtoja, jolla murtautua HPK:n alueelle.

Ajassa 23.39 Tappara siirtyi 1-0 –johtoon. Josh Green voitti kaksinkamppailun maalin takana HPK-puolustusta vastaan ja syötti kiekon maalille unohtuneelle Kristian Kuuselalle. Kuuselan kylmäverinen viimeistely ei jättänyt HPK:n maalilla torjuneelle Juuse Sarokselle mahdollisuuksia.

HPK pääsi yrittämään toisen erän aikana tasoitusta ylivoimalla muutamaan otteeseen, mutta erikoistilannepelaaminen oli tiistaina heikkoa.

– Ylivoimaa tarjottiin hyvin tänään, mutta ei oltu siinä ihan terävimmillään, Arvonen analysoi.

Jos ei itse tee, niin kaveri tekee

Kolmannessakin erässä ylivoimaa kerholaisittain oli tarjolla. Lähimmäksi tasoitusta pääsi Jesse Saarinen, kun Tomas Plihal oli istumassa rangaistustaan. Saarisen veto kuitenkin kilahti Metsolan pään viereen ylärimaan.

Tiistai-ilta Hakametsässä nostatti myös tunteita joukkueiden välillä. HPK:n väkkärä Teemu Rautiainen pääsi uimaan ainakin Tappara-pakki Markus Kankaanperän ihon alle. Kankaanperä provosoitui tutusti ja otti silmätikukseen kentän pienimmän pelaajan, jota joutui kertaalleen myös rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Kun HPK ei ylivoimillaan onnistunut, näytti Tappara lopulta mallia. Jo vuosia Liigassa ylivoiman valtiaana häärinyt Teemu Aalto niittasi lämärin viivasta ja taistelun ilmentymä Ville Nieminen jatkoi rebound-kiekon ohi Saroksen.

Ottelusta jaetut kolme sarjapistettä siis jäivät Hakametsään puhtaalla 2-0 voitolla.

Pelit jatkuvat perjantaina Ritari-areenan hurmoksessa, kun HPK saa vieraita Turusta. Tiistaina JYPille niukasti voittomaalikilpailussa hävinnyt TPS matkustaa Hämeenlinnaan.