Vahvasti esiintynyt Kerho voittoisana kotikentällä

HPK-Tappara 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Eetu Laurikainen tyylitteli nollapelin, Valtteri Puustinen iski tehot 2+1 ja Petri Kontiola säesti tehoin 0+2 kun Kerho kaatoi Tapparan Pohjantähti-areenan tiistai-illassa maalein 3-0. Illan niputtavat kommenteillaan päävalmentajat Matti Tiilikainen ja Jussi Tapola.

Kerho oli ennen illan ottelua jo pienessä voittoputkessa ja pirteiden otteiden myötä kivunnut liigan kuntopuntarissa jo kärjen tuntumaan. Vastustaja Tappara oli saapunut paikan päälle hieman repaleisella kokoonpanolla, mutta myös HPK:n Kristjan Kombe putosi ennen ottelua kokoonpanosta.

Ottelun ensimmäinen erä ei tarjonnut minkäännäköistä ilotulitusta, mutta sitäkin tarkempaa puolustuspeliä molemmilta joukkueilta. Maailipaikat olivat tiukassa molempien katkoessa hyökkäyksiä keskialueelta, eivätkä ylivoimatkaan tuoneet maalisarakkeeseen muutosta.

Kertaalleen huipputorjunnan pääsi esittämään myös tuttuun tapaan huippuvireinen Eetu Laurikainen, lämmittelynomaisesti jatkoa ajatellen.

Peli pakettiin toisessa erässä

Tapparan päässä nuotta oli revetä, kun HPK pääsi toista kertaa kokeilemaan ylivoimaa. Petri Kontiola heitti ovelan jättösyötön Elmeri Eroselle, joka pääsi tälläämään kiekkoa sydämensä kyllyydestä Tommi Tikan tehdessä loistavan maskin tilanteessa. Maaliverkko Christian Heljangon takana kuitenkin kesti, ja Kerho siirtyi näin 1-0 johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kerho siirtyi kahden maalin karkumatkalle Valtteri Puustisen nostettua kiekon ylänahkaan ohi voimattoman Heljangon. Juuso Ikonen tarjoili tähän namupassin ja näin Kerhon ykkösnyrkki jatkoi tehoiluaan tänäkin iltana.

Jos Tapparan päädyssä helisi, niin Kerhon päässä puolestaan laittoi shown pystyyn Laurikainen. Tappara haki toisessa erässä vimmatusti tasoitusta, mutta Laurikanen piti pakettinsa kasassa ja oli maalillaan vuorenvarma kun joukkue huippuotteita maalivahdiltaan tarvitsi. Muutamaan otteeseen mallia mies näytti hakeneen paraatipelastuksiin Dominik Hasekin highlights-videoilta ja tuloskin oli sen mukainen. Kaikkiaan Laurikaiselle kertyi torjuntoja 35 kappaletta, joista peräti 20 toisessa erässä.

Viikko käyntiin maukkaalla voitolla

Kolmannessa erässä kerho tehosti keskialueen puolustustaan ja Tappara ei enää samanlaiseen vyörytykseen päässyt. Kerholle tajoiltiin erässä kolmesti ylivoimaa Tapparan turhautuessa, mutta lisäosumia saatiin odotella aivan loppuhetkille saakka. Lopulta Valtteri Puustinen pääsi nostamaan kiekon tyhjään rysään ja näin Puustiselle illan toinen täysosuma.

Tiivistahtinen ottelusuma alkoi näin täydellä pistepotilla ja tästä on hyvä jatkaa nousua sarjataulukossa. Seuraavan kerran Kerho pelaa perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana.

23.02.2021 21:30

Jaa artikkeli: