Vahva toinen erä toi voiton – Nyt kyykkäsi Pelicans

2-3 (2-0, 0-3, 0-0)

23.41 Daniel Mäkiaho 2-1 (Sean Collins, Michael Joly)

26.50 Petteri Nurmi 2-2 (Santtu Hakanen, Henri Kanninen)

31.06 Otto Latvala 2-3 (Arttu Pelli)

Kerho haki Lahdesta kolmannen voittonsa putkeen Pelicansin vieraana. Avauserässä teki Pelicans kaksi osumaa, johtaen erätauolle mentäessa 2-0. Toisessa erässä Kerho tasoitti ja iski vilkun päälle, mennen samalla myös vastustajastaan ohi iskien kolme osumaa. Kolmas erä oli tasaisempaa ja lisäosumia ei nähty, joten loppulukemat tänään 2-3 vieraille. Kerhon osumista vastasivat Daniel Mäkiaho, Petteri Nurmi ja voittomaalin ylivoimalla laukonut Otto Latvala.

Pelicans vei, rikkoi ja iski osumat

Muutama ensimmäinen minuutti Lahdessa mentiin hermostuneesti eikä kiekkoa saatu kunnolla kotrolloitua kummankaan joukkueen toimesta. Ensimmäinen jäähy puhallettiin Pelicansin Alexander Forslundille ajassa 5.11, joka antoi kulmauksessa poikittaisella mailalla kyytiä Valtteri Sunille. Kerho sai kiekko pidettyä kotijoukkueen päädyssä suhteellisen pitkään, mutta maalipaikoille ei kunnolla päästy. Paras paikka tuli Otto Latvalalle, joka ampuikin kohti Jasper Patrikaisen vartioimaa lahtelaismaalia ja kiekko jäi pidemmäksi aikaa maalin eteen pelattavaksi mutta ei löytänyt Tikan rouhimisesta huolimatta tietään maaliin.

Lisää jäähyjä vihellettiin ajassa 8.54. Ensin Pelicansin Aleksi Laakso esti Michael Jolya, ehkä jopa vaarallisenkin näköisesti Pelicansin siniviivan tuntumassa ja Joly keräili tavaroitaan hetken jäästä. Ossi Ikonen ja Tommi Tikka olivat kyselemässä Laaksolta, pitäisikö tässä hetki tanssia mutta hanskat pysyi kädessä ja tilanteesta Tikalle samassa ajassa väkivaltaisuudesta kakkonen. Tästä hetki neljällä neljää vastaan ja 10.22 lähti Ossi Ikonen kampituksesta istunnolle ja 33 sekuntia oli edessä kolmella neljää vastaan.

Kerhon pelatessa kolmella nousi Daniel Lebedeff esiin parilla komealla torjunnalla ja Pelicans pidettiin vielä nollilla. Mutta ei kestänyt jänne koko alivoimaa loppuun asti. Viidellä neljää vastaan epäonnistui Kerhon purku maalin edessä ja Pelicansin duo Iikka Kangasniemi-Jiri Smejkal juonivat lahtelaiset 1-0 johtoon, ajassa 11.22.

Heti avausmaalin jälkeen oli lunta tulossa kerholaistupaan lisää kun Pelicans nousi kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen jonka Lebedeff sai torjuttua. Vaan ei tästäkään kauaa, kun taas villkui valot Lebedeffin selän takana. 13.44 ja kotijoukkue meni Alex Lindroosin maalilla 2-0 johtoon, syöttöpisteen kirjasi itselleen Juuso Jämsen. Viimeiselle vitoselle lähdettäessä sai Kerho vielä paikan kavennukseen ylivoimalla, Pelicansin Konsta Hirvosen lähtiessä boksiin kiinnipitämisestä. Vaan ei oikein luonnistunut tämäkään ylivoima. Kiekko pysyi välillä hyvin alueella, mutta vetopaikoille ei vaan kunnolla päästy. Markus Nenonen pääsi kerran kokeilemaan löytyykö Patrikaiselta nopeutta räpylästä ja löytyihän sitä, tilanne erätauolle lähdettäessä Pelicansille 2-0. Molemmat maalivahdit, Jasper Patrikainen ja Daniel Lebedeff torjuivat erässä kahdeksan kertaa.

Kerho vie, Pelicans vikisee

Jos avauserässä oli kotijoukkue askeleen edellä pelatessa viidellä viittä vastaan, kääntyi osat toiseen erään ja Kerho nakutteli lahtelaisrysään kiekon kolmesti. Kerhon ensimmäisen kihauksen iski hienon hyökkäyksen päätteeksi Daniel Mäkiaho, ajassa 23.41. Mäkiahon tuotua kiekon alueelle, liikutteli mustaa nopeasti Sean Collins ja Michael Joly takaisin Makiaholle jonka ranne upposi Patrikaisen selän taakse.

Ajassa 26.50 olikin tilanne jo tasan. Joel Janatuinen teki loistavan maskin Jasper Patrikaisen eteen ja Petteri Nurmen laukaus viivasta tasoitti lukemiksi 2-2. Syöttöpisteet toiseen osumaan Henri Kanniselle ja Santtu Hakaselle.

Tasoituksen jälkeen peli aaltoili hetken päästä päähän, kunnes ajassa 29.41 lähti Pelicansin Toni Utunen koukkaamisesta jäähyaitioon. Eikä jäänyt enää ylivoima Kerholta käyttämättä. Ryan Johnstonia ylivoimalla paikannut Otto Latvala kiitti vastuusta ja laukoi paikan saatuaan kiekon Patrikaisen ohi ja Kerho siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, 2-3. Tähän maaliin merkattiin syöttäjäksi Arttu Pelli. Johtomaalin iskettyään sai Latvala lähes heti perään Collinsilta loistopaikan, mutta nyt Patrikainen ehti laukauksen eteen eikä Pelicansin selkäranka alkanut vielä nitistä.

34.31 oli pelattu kun jälleen tarjoiltiin. Nyt Matias Rajaniemi kotijoukkueesta lähti boksiin korkeasta mailasta. Ylivoimaa lähti pyörittämään Collinsin viisikko ja tällä kertaa pääarkkitehtani hääri Michael Joly. Joly hyöri ja pyöri kiekollisena Pelicansin alueella, hakien paikkaa ja lopulta se Collinsin avustuksella löytyikin, mutta jälleen Jasper Patrikainen piti Pelicansin pelissä mukana ja tilanteen muuttumattomana.

Pelicansin erän todellinen ensimmäinen maalipaikka syntyi vasta kun erää oli jäljellä pari minuuttia. Kotijoukkue tuli vauhdilla Kerhon alueelle ja syöttökuviolla oranssi puolustus pelattiin kuutamolle, mutta lahtelaiskuti nousi maalin yli ja ohi. 39.01 sattui Lebedeffille pieni lapsus ja maalin takaa rännitys pleksin kautta nousikin suoraan muikkuverkkoihin ja tästä Kerholle kakkonen sekä Pelicans ylivoimalle. Viimeisellä sekunnilla oli Pelicansin Kangasniemellä loistopaikka tasoitukseen, mutta kiire iski ja laukaus nousi katsomoon, joten erätauolle mentiin Kerhon johtoasemassa. Toisessa erässä Jasper Patrikaiselle kuusi, ja Daniel Lebedeffille kolme torjuntaa.

Maaliton päätöserä takaa voiton Kerholle

Maaleja ei jätetty enää yhtäkään kolmanteen erään, eikä tuhannen taalan paikkojakaan kumpikaan järjestellyt sen ihmeemmin. Ensimmäisen erän vei kotijoukkue, toisen taas Kerho, ja kolmas erä pelailtiin enemmän tasatahtiin. Erikoistilanteita erässä kuitenkin nähtiin, ensimmäisenä istunnolle lähti Ossi Ikonen Kerhosta, ajassa 41.43 kun Kerho oli juuri selvittänyt Lebedeffin jäähyn. Mutta ei ollut isompaa hätää tässäkään alivoimassa ja Pelicans saatiin pidettyä sektorien ulkopuolella.

Ajassa 44.23 sai Pelicansin Konsta Hirvonen illan toisen jäähynsä, nyt kampituksesta ja Kerhokin sai kokeilla ylivoimansa toimivuutta ennen päätösvihellystä. Viimeisin terä oli jo kulutettu, eikä myöskään Kerho päässyt sellasille paikoille, mitkä olisi hengenahdistusta aiheuttanut Pelicansin tiiviin neliön ympärillä. Ylivoiman jo päätyttyä sai erän parhaan maalipaikan Kerhon Valtteri Suni Pelicansin puolustajien harhasyötöstä suoraan pisteiden väliin. Valtteri laukoi ranteella “suoraan syötöstä”, todetakseen että Jasper Patrikaisen räpylästä ei kiekko läpi mene ja lukemat säilyi ennallaan.

Kun erä ylitti puolivälin, napsahti Markus Nenosen maila lahtelaispelajan päähän ja tästä Nessu boksiin. Kerhon alivoima, Daniel Lebedeffin johdolla hoiteli tämänkin ja viimeiset minuutit kiekoteltiin taistellen keskialueella, molempien puolustuksien ohjatessa peliä kulmiin. Kun summeri soi, oli loppulukemat Pelicans kaksi, HPK kolme. Näin Kerho nappasi kolmannen voittonsa putkeen tällä harjoituskaudella! Päätöserässä Jasper Patrikaiselle merkattiin kuusi (yhteensä tänään 20) torjuntaa, ja Daniel Lebedeff Kerhon maalissa torjui viisi (yhteensä 16) kertaa.

Harjotuskauden urakka jatkuu heti huomenna kotona, Pohjantähti areenassa kello 18.30. Vieraaksi saapuu SaiPa, joka on myöskin pelannut vahvaa alkusyksyä. Nähdään hallilla!

26.08.2021 21:05