Vahva alku ei riittänyt voittoon

HPK ja Kärpät tarjosivat vauhdikkaan ottelun viikonlopun ensimmäisessä kohtaamisessa. Kerho karkasi avauserässä kahden maalin karkumatkalle, mutta sitkeä Kärpät tuli lopulta rinnalle ja vei voiton jatkoajalla.

Kuva: Teemu Hannula

Vahva avauserä

Ensimmäinen erä oli HPK-tahtinen. Kerho hallitsi kiekkoa ja joutui puolustamaan varsin vähän koko erän aikana.

Ensimmäisen huokauksen yleisössä sai aikaan tuhannennen aikuisten runkosarjan ottelunsa pelannut Antti Pihlström. Hyvälle paikalle B-pisteen kaarelle jääneen ikiliikkujan napakka ranneveto ei kuitenkaan löytänyt tietään perille.

HPK avasi illan maalihanat ajassa 10.56. Petteri Nurmi ja Steve Moses petasivat syötön jo melkein maalin taakse ehtineelle Markus Nenoselle, joka iski hieman pomppivan kiekon maalin kulmalta verkon perukoille.

Kaksi minuuttia ennen erän päätöstä HPK sai timanttisen pyörityksen aikaiseksi kärppäpäädyssä ja kiitos seisoi lopussa taitavien jääkiekkotekojen päätteeksi. Varsin liukkaalla pelipäällä koko illan ollut Steve Moses järjesteli mallikkaalla kynäilyllään paikan Julius Reinille, joka ei erehtynyt. Reinin ensimmäiseen maaliin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Mikael Tapio, joka tanssi omat kuvionsa siniviivalla vieden Kärppien hyökkäähän täysin perjantaikahville.

Kerholta tällä hetkellä sairastuvalla olevien pelaajien tyytyväisyys pelin tasoon kuului erätauon kommenteissa. Arttu Pelli oli vakuuttunut näkemästään.

– Kauden paras erä, hallittiin peli. Rohkeeta hyökkäämistä ja käännettiin rohkeesti pois omista. Pakko sanoa se, että Aho tuli tosi hyvin sisään Kerhoon, pelas rohkeesti kiekolla. Samanlaista peliä vaan niin voitto tulee.

– Maalivahdille erä oli ehkä vähän jopa tylsä. Raju otti hienosti pois ne, mitä pitikin, kommentoi Daniel Lebedeff.

Kärpät yrittää mukaan… vaan ei pääse!

Toiseen erään asteli uudenlainen pohjoisen joukkue. Kärpät hallitsi kenttätapahtumia ensimmäiset viisi minuuttia toisesta erästä. Kolmen minuutin kohdalla Marko Mörkö Anttila pääsi puolittain yksin läpi, mutta Rajaniemi napsi marjan pois, kun logoon kerran tuli. Heppoiseksi jäänyt yritys keräsikin hyvät aplodit yleisöltä.

Kahdeksan minuutin pelin kohdalla Kärpät saa palkinnon, kun Topi Niemelän veto siniviivalta uppoaa verkkoon. Kärppien hyökkääjien muodostama useampikerroksinen maski teki Rajaniemen mahdollisuudet tyhjiksi.

HPK:n parempaa hetkeä nähtiin jälleen kymmenen minuutin pelin kohdalla. Aleksi Mustonen pelasi kulmasta Michael Jolylle, jonka vedon jälkeen kiekkoon ehti rujolla pelityylillään Eetu Liukas. Murjonta hiuksenhienosti ohi.

33 minuutin kohdalla oli jälleen pelin Joly-time. Tiedäthän sen: aika ja muut pelaajat pysähtyvät, kun Jolylla on kiekko? Mustosen loistavan sisääntuonnin päätteeksi toisessa aallossa kytännyt kultakypärä sai kiekon ja pysäytti kellon, kuten myös Kärppien puolustuksen. Kun kaikki seisoivat kiltisti paikallaan, Joly odotti, liukui ja iski kiekon lopulta tyhjiin. Mikael Tapio kirjautti illan toisen syöttöpisteensä osumaan.

Kerho sai jälleen jobinpostia, kun Jere Jokinen taklattiin selästä laitaan. Tuomaristo näytti HPK:n vaihtoaitoon merkkiä kääntymisestä juuri ratkaisevalla hetkellä, eikä näin ollen viheltänyt jäähyä tilanteesta. Lehtereillä oltiin jäähyn puolesta ja vastaan. Myös kentällä tunnelma alkoi tiivistyä ja kahinat johtivat boxiinkin asti.

Kerhon kone hyytyy

Kolmanteen erään Kärpät sai loistavan alun, kun se tuli maalin päähän ajassa 41:53. David Rundbladin laukaus otti kimmokkeen ja pomppi tolpan juureen.

Vierailijat pääsi hyvin pian lähelle myös tasoitusta, mutta tilannehuone totesi toisin. Atte Ohtamaan maila oli kovin korkealla, joten sääntöjen mukaisesti ei limppua maaliin saatu. Lehtereillä nauratti kokeneen kärppäkapteenin hurjat tuuletukset noin kolme metriä liian korkealla mailalla tehtyyn maaliin!

Rony Ahosen kaksiminuuttinen ennen erän puoliväliä osoitti jälleen Kerhon tiiviin alivoimapelin loistavuutta. Tähtisikermä ei paikkoja saanut. Ahonen palasi kaukaloon ottaen heti ison blokin kuin kiitokseksi alivoiman taistelulle.

Erän puolivälin jälkeen Kerho aloitti erän ainoan vyörytyksen ja villitsi yleisönsä. Kerta toisensa jälkeen se voitti kaksinkamppailut ja vieraiden viisikko oli reilun kahden minuutin pyörityksestä aivan lopussa. Maaliin asti kiekkoa ei saatu, mutta kylläpä oli solmussa vierasjoukkue.

Loppuerän kotijoukkue Hämeenlinnan Pallokerho olikin hieman niin sanotusti pesukoneessa. Kärppien jokseenkin ansaittu tasoitus syntyi ajassa 57:28 Joonas Kemppaisen toimesta. Maalin jälkeen peli pyöri niin ikään HPK:n päädyssä, mutta lisämaaleja ei nähty ja edessä oli jatkoaika.

HPK:llakin oli tonttinsa, mutta lopulta lisäpisteen nappasi Kärpät, kun Ville Koivunen löysi takatolpalle nousseen Mörön.