Vaasan veri vapisi – Kerholle 2-5 voitto

13.06 Artturi Toivola 0-1 (Julius Reini, Valtteri Savolainen)
38.08 Juuso Hietanen 2-2 YV (Michael Joly, Steve Moses)
39.59 Moses 2-3 (Aleksi Mustonen)
45.54 Joly 2-4 (Matti Järvinen, Sami Rajaniemi)
59.56 Mustonen 2-5 TM (Eetu Liukas)

Kerhon kausi jatkui tänään Vaasassa Sportin vieraana tämän viikon avauspelillä. Kauden alussa kohdattiin Hämeenlinnassa, josta käteen jäi kolme pistettä voittonumeroilla 2-1. Sport on ollut Kerholle lähes suupala menneinä vuosina, voitot olivat Kerhon hyväksi 13-3 ennen tätä iltaa Vaasassa. Kuusi edellistä Kerho oli voittanut puhtaasti varsinaisella peliajalla. Tänään oli Sami Rajaniemen vuoro aloittaa tolppien välissä, Sportilta puolestaan maalissa oli Niko Hovinen. Sportilla oli alla vierasvoitto Jukureista, Kerho taas pöllytti kahdessa edellisessä pelissä Liigan kissaeläimiä (IFK ja Ilves) maalein 3-2.

Ei ollut vaasalaisista tälläkään kertaa kääntämään laivaa Kerhoa vastaan. Loppulukemat Kuparisaaresta tänään 2-5! Kerhon tehomiehinä häärivät pienen suvantovaiheen jälkeen Michael Joly (1+1) ja Steve Moses (1+1). Sami Rajaniemi tolppien välissä rehki 34 torjunnan edestä ja näillä luvuilla HPK nappasi viikon ensimmäsiestä ottelusta tililleen täydet kolme pistettä!

Savolaisen avauspiste Liigassa näkee päivänvalon

Kerho lähti otteluun hyvällä paineella. Ykkönen painoi pari hyökkäystä vaasalaisten päätyyn ja kakkosketju jatkoi siitä, mihin ykkönen jäi saaden laukauksiakin kohti Hovisen maalia. Oranssien lasien läpi kuitenkin näki heti, ettei tullut HPK Vaasaan peruuttelemaan vaikka maalia ei avausminuuteilla nähty. Näiden kahden ensimmäisen vaihdon jälkeen Kerhon pakka vähän levisi ja Sport pääsi mukaan peliin runnomalla hyökkäykset päätyyn asti ja saaden pientä painetta Sami Rajaniemen silmien alle. Oman maalin edessä Kerho oli kuitenkin isäntä, eikä kotijoukkueella ollut minkäänlaista saumaa tehdä illan avausosumaa.

Sport otti valtikkaa vahvemmin haltuunsa ja loi parempia paikkoja Kerhon päätyyn, paras paikka siunaantui kuuden peliminuutin Jesse Paukulle joka Shaun Heshkan kanssa vei HPK-viisikon munkkikahville, mutta Rajaniemi hoiteli tilanteen tyylillä ja lukemat pysyi nollilla. Pari minuuttia tästä ja Sport tuli alueelle kolmella yhtä vastaan. Toisesta aallosta löytyi vapaa mies jolla oli aikaa ja paikka iskeä, mutta tämän nappasi Sami Rajaniemi vielä tyylikkäämin kun aikaisemmat torjunnat ja Kerho pysyi pelissä mukana.

Jälkimmäisellä kympillä nousi taas Kerho vahvemmin mukaan peliin. Ei sinällään hätää ollut avauskympilläkään mutta ehkä vähän parempia paikkoja maalille kotijoukkue sai luotua. Pelin käännekohta tuli kahdentoista minuutin kohdalla. Sport oli jälleen pääsemässä kolmella yhtä vastaan mutta Mathias Trettenes sai heittäytymällä pelastettua tilanteen ja Kerho käänsi hyökkäyksen toiseen päätyyn. Paineen saatuaan heitti Julius Reini kiekon kohti Hovista ja Artturi Toivola sai lapansa väliin sillä seurauksella, että Kerho siirtyi 0-1 johtoon. Toisen syöttöpisteen kirjasi itselleen Valtteri Savolainen, Liigauransa avauspisteellä ja digitaalit pysäytettiin aikaan 13.06.

Maalin jälkeen vauhti säilyi ja Kerhon ykkönen sai hyvin painettua hyökkäyksensä päätyyn asti, mutta niitä vaarallisimpia maalipaikkoja ei saatu luotua. Pari minuuttia ennen erän päättymistä jauhoi Sport vielä yhden vähän pidemmän hyökkäyksen mutta laihoin tuloksin ja erätauolle mentiin Kerhon johtaessa ottelua maalilla. Avauserässä Niko Hovinen torjui peräti 16 laukausta ja Sami Rajaniemi Kerhon maalilla 10 kertaa.

Sport tulee ohi, mutta…

Toisen erän alkuhetket mentiin kotijoukkueen näyttäessä mihin ne jalat tässä tanssissa asetellaan. Rajaniemi oli kuitenkin viimeisenä lukkona niissä hetkissä, joissa Sport maalille asti pääsi ja lukemat säilyi muuttumattomina. Kolmen peliminuutin jälkeen sai Sport todella vaarallisen näköisen hyökkäyksen rakennettua mutta ohjuri maalin edestä ei osunut tolppien väliin tälläkään kertaa.

Ajassa 24.26 puhallettiin illan ensimmäinen jäähy. Se tuomittiin Jaakko Niskalalle laitataklauksesta ja Kerho joutui alivoimalle. Oli päässä lasit tai ei, olisi tilanteesta viime kaudella takuulla puhallettu 2+10 mutta kun sääntöjä muutettiin, selvisi HPK nyt kakkosella tästä taklauksesta. Ja niin selvisi myös alivoimasta, ei saanut kotijoukkue juuri minkäänlaista paikkaa rakennettua vaan Kerhon aktiivinen alivoima säikytti kotijoukkueen ja erikoistilanteen jälkeenkin Kerho johti avauserän lukemilla, 0-1. Jäähyn päätyttyä sai Sport hyvän myllyn päälle, Kerhon pelaajiston vedellessä maitohapoilla mutta tästäkin selvittiin ilman takaiskua.

Ottelun käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolle alkoi tapahtua, eikä niin mukavia kerholaisittain. 32.14 tuli kotijoukkue tasoihin Jesse Paukun tekemällä maalilla, ja heti perään ajassa 32.47 Axel Holmström siirsi Sportin 2-1 johtoon. Tässä vaiheessa painui päitä kasaan vierasfaneissa, sekä varmasti myös kotikatsomoissa. Mutta…

Viimeiset pari minuuttia erästä oli täysin oranssin värisiä. Kolmisen minuuttia kun oli jäljellä sai Eetu Liukas katkaistua Sportin purun hyökkäysalueen siniviivalla ja Kerholla oli 3vs1-hyökkäys hetkessä. Tästä ei maalia tehty, mutta Juho Tommila joutui rikkomaan ja Kerho pääsi ylivoimalle ajassa 37.58. Nyt osui ykkösylivoima ja kymmenen sekuntia myöhemmin oli peli tasan Juuso Hietasen lavasta. Syöttöpisteet Michael Jolylle ja Steve Mosekselle.

Erätaukoa kun odoteltiin, karvasi Steve Moses kiekon itselleen Aleksi Mustosen avustuksella. Ajassa 39.59 tinttasi Moses kiekon ohi Hovisen ja Kerho lähti kuin lähtikin erätauolle edelleen maalin johdossa. Tätä maalia käytiin tarkistamassa videolta, jäikö pelikelloon aikaa vai ei, ja jäihän sitä ruhtinaalliset 0.8 sekuntia. Näin Kerho säilytti maalin johtonsa tällekin erätauolle lähdettäessä. Toisessa erässä Niko Hovinen torjui 10 kertaa, Sami Rajaniemi 11 kertaa joten kiirettä edelleen piti maalivahdeilla.

Kliininen HPK

Kolmas erä ja alkuminuutit tuotti tuskaa Kerholle, ajassa 43.47 lähti Eetu Liukas kakkoselle huitomisesta ja taas saatiin pelätä pisteiden menetystä. Mutta huoli oli turha, ei päässyt kotijoukkue edelleenkään sen ihmeempiin paikkoihin ja HPK selvitti alivoimansa.

Joukkueet kun saatiin täysilukuisiksi, iski Michael Joly! Ajassa 45.54 näytti Kerhon maalisarake neljää, Sportin kahta vastaan. Syötölle pääsi Matti Järvinen. Maalin jälkeen otti HPK tahtipuikkoa käsiinsä vieläkin vahvemmin eikä kotijoukkueella ollut juurikaan enää mahdollisuutta nousta peliin mukaan, paitsi näennäisesti. Ennen päätöskympin käynnistymistä oli Joly ja Järvinen jo järjestelemässä Kerhon viidettäkin osumaa mutta tämän yrityksen Hovinen sai estettyä.

Reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua otti Sport Hovisen pois ja lähti hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Pitkään kotijoukkue saikin kiekon pidettyä hämäläispäädyssä mutta lopulta kellot pysähtyi aikaan 59.57 Aleksi Mustosen laittaessa mustan tyhjään pömpeliin ja varmisti näin Kerholle jälleen täyden pistepotin Vaasasta. Syöttöpisteen osumaan sai Eetu Liukas.

Näillä lukemilla Kerho aloitti viikon ja tästä on hyvä lähteä kohti perjantaita ja Raumaa, jossa vastaan asettuu Lukko. Kotona päätetään viikko Pelicansia vastaan, josta startataan Hämeen Herruuden taistelut ensimmäisellä osaottelulla tällä kaudella. Ennen kuin mennään tuleviin peliin, torjui tämän illan päätöserässä Niko Hovinen päätöserässä ainoastaan kaksi kertaa ja Sami Rajaniemi Kerhon maalilla 13 laukausta. Viikko siis käynnistettiin täydellä pistepotilla Vaasasta. Vieraskiertue jatkuu perjantaina Raumalla Lukon vieraana, minkä jälkeen kamppaillaan Hämeen herruudesta Pelicansin kanssa Pohjantähti-Areenalla lauantaina. Hallille kannustamaan Kerho voittoon –> Liput tästä!