Urheiluruudun juhlakiertue saapuu Hämeenlinnaan – Saros ja Louhi haastattelussa

Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertue pysähtyy lauantaina 25. toukokuuta Hämeenlinnan torilla. Tapahtumassa on mahdollista tutustua Urheiluruudun tekemiseen, tutustua paikallisiin urheiluseuroihin sekä tavata alueen huippu-urheilijoita.

– Hämeenlinna on kevätkiertueemme neljäs pysäkki. Kolme ensimmäistä paikkakuntaa ovat olleet menestys niin yleisömäärien kuin saamamme palautteenkin perusteella. Ilokseni voin kertoa, että myös Hämeenlinnan ohjelma vaikuttaa todella lupaavalta, Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu kertoo.

Hämeenlinnassa nähdään muun muassa 18-vuotias ratamoottoripyöräilijä Niklas Ajo, joka kilpailee Moto3-luokan MM-sarjassa. Edellinen osakilpailu Ranskassa päättyi Ajon osalta harmillisesti kaatumiseen kahdeksannelta sijalta vain neljä kierrosta ennen maalia.

Aerobicin tuore Euroopan mestari Juuso Väisänen on myös mukana toritapahtumassa. Syksyn MM-kisoihin valmistautuva Väisänen antaa tapahtumassa näytteen taidoistaan.

Mielenkiintoinen vieras on myös Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkoilija Juuse Saros, joka valittiin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Suomi ylsi turnauksessa pronssille, eikä vähiten juuri Saroksen loistotorjuntojen myötä. Häntä pidetään ikäluokkansa parhaana eurooppalaisena maalivahtina ja hänet varattaneen korkealla numerolla NHL:ään kesäkuussa.

Urheiluruudun historiasta ja nykypäivästä ovat Hämeenlinnassa kertomassa tv:stä tutut juontajat Kristiina Kekäläinen ja Laura Arffman. He odottavat ennen kaikkea hyvää tunnelmaa.

-Tavoitteena on ehdottomasti tavata Urheiluruudun katsojia ja tarjota heille tilaisuus nähdä, miten Urheiluruutua tehdään ja kuinka ohjelma on vuosien saatossa muuttunut, Laura Arffman sanoo.

Aiemmilla paikkakunnilla pienimuotoiseksi hitiksi on noussut selostuskaraoke, jossa kenellä tahansa on tilaisuus kokeilla urheiluselostamista.

–      Kävijämäärältään kärkipaikkaa pitää hallussaan Kuopio, jossa innokkaita selostajia oli välillä ruuhkaksi asti. Hämeenlinnassa selostettava laji paljastetaan tapahtuman alussa, mutta kyseessä on jokin tunnettu urheilutapahtuma lähihistoriasta, Marko Krapu sanoo.

Toritapahtuman parhaat palat nähdään vielä samana iltana Urheiluruudussa TV1:ssä.

Alustava aikataulu (muutokset mahdollisia)

11.00        Tapahtuma alkaa

11.15        Golf – uusi olympialaji. Vieraina Minna Vuorenpää ja Juha Hakulinen

11.30        Urheilevat sisarukset. Vieraina Maija ja Matti Hakala

11.45        Vieraana maajoukkuehiihtäjä Laura Ahervo

12.15       Vieraana HPK:n Jyrki Louhi ja Juuse Saros

12.30        Vieraana aerobicin Euroopan mestari Juuso Väisänen

12.45        Vieraina ratamoottoripyöräilijä Niklas Ajo sekä Pertti Kurki-Suonio

13.00        HPK:n naislentopallon kuulumiset. Vieraana mm. Pihla Pelkiö

13.15        Rugbyn asema Suomessa. Vieraina Jarno Suoja ja Aki Mertala

13.45        Tapahtuma päättyy

Tapahtuman aikana on mahdollisuus kokeilla taitoja selostuskaraokessa. Paikalliset seurat esittelevät torilla toimintaansa ja järjestävät leikkimielisiä kilpailuja sekä esityksiä.

Urheiluruudun juhlakiertue käy keväällä kuudella paikkakunnalla. Kohdekunnat ovat Seinäjoki, Sotkamo, Kuopio, Hämeenlinna, Lappeenranta ja Mikkeli. Kiertue jatkuu syksyllä.

(Lähde: Yle Urheilun tiedote)

HPK:n toriteltalla voit käydä vaikkapa varaamassa kausikorttisi tulevan kauden taistoon!

Nähdään lauantaina 25.5. torilla!

Katso lisää kausikorteista ja hurjasta HPK arvonnasta täältä!

HPK 23.5.2013

 

23.05.2013 13:20

Jaa artikkeli: