Ukko-Pekka Luukkoselle NHL-sopimus

Buffalo Sabres on tehnyt HPK-kasvatti Ukko-Pekka Luukkosen kanssa kolmivuotisen NHL entry level -sopimuksen! Sabres varasi Luukkosen viime kesänä NHL:n varaustilaisuudessa toisella kierroksella. HPK-vahti avasi Liigaottelutilinsä viime kaudella, mutta pääosan kaudesta 2017-2018 Luukkonen torjui Mestis-seura LeKissä. Menneellä kaudella Luukkonen kuului Suomen U20 maajoukkueen runkopelaajiin.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen onnittelee Luukkosta uunituoreesta sopimuksesta.

– Ukko-Pekka on lyhyen ajan sisään jo toinen HPK-maalivahti, joka saa NHL-sopimuksen. Se kertoo hyvästä valmennustyöstä maalivahtien osalta niin juniorijoukkueissa kuin Liigajoukkueessa. HPK on seura, jossa on mahdollista kehittyä maailman parhaimpien pelaajien joukkoon ja se on hieno osoitus siitä, että olemme oikealla tiellä pelaajakehityksen osalta.

Sopimuksen mukaan Luukkonen nähdään ensi kaudella edelleen HPK:n paidassa ja siirtyminen rapakon taakse odottaa vielä itseään. Aiemmin tänä kesänä NHL-sopimuksen HPK-pelaajista itselleen sorvasi Jesper Lindgren. Myös Lindgren haluaa jatkaa oranssissa, mikäli suora NHL-paikka ei avaudu.

– Nyt NHL-sopimuksen tehneet pelaajat haluavat jatkaa nimenomaan HPK:ssa, mikäli NHL-paikka ei avaudu. Pelaajat luottavat HPK:n valmennustiimin vievän heidät maailman huipulle ja se on mielestäni upea tunnustus Antti Pennasen valmennusryhmälle, jatkaa Toivanen.

Myös Ukko-Pekka Luukkonen kiittelee HPK-valmennusta.

– Tottakai on hienoa tehdä NHL-sopimus, yksi tavoite urallani täyttyy tätä kautta. Iso kiitos HPK:n valmennukselle ja kaikille valmentajilleni, jotka ovat tehneet hyvää työtä kanssani. Työ tietenkin jatkuu edelleen.

15.06.2018 07:34

Jaa artikkeli: