UJ:n kynästä: Luotamme niihin, jotka sitoutuvat Kerhoon koko kaudeksi

Jääkiekon poikkeuksellinen vuosi näkyy monella tavalla eri sarjoissa ja eri maissa. Pandemian aiheuttavat muutokset näkyvät kaikkialla, missä jääkiekkoa pelataan. Myöskään me täällä Kerhossa emme ole välttyneet tältä. Liiga-joukkueemme, U20 ja U18 -joukkueet ovat kaikki joutuivat keskeyttämään toimintansa muutamaksi viikoksi alkukauden aikana. Mutta onneksi olemme varautuneet kaikkeen mahdolliseen ja palautimme toimintamme normaaliin mahdollisimman nopeasti. Nyt elämme aikoja, jolloin pitää olla eri suunnitelmat eri tilanteiden varalle.

HPK:n strategia tänä poikkeuksellisena vuonna on selkeä. Keskitymme tekemisen laatuun ja panostamme niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Laadukas harjoittelu sekä pelin ja pelaajien kehittäminen ovat keskiössä. Normaaliin arkeen ja toimintaan olemme tehneet muutoksia. Joukkueiden ja ikäluokkien välinen liikenne pelaajien ja valmentajien osalta on minimoitu. Tämä on vaikeuttanut oman pelaajapolkustrategian toteuttamista, mutta muutokset käytännön arjessa kompensoivat tilannetta ja olemme luoneet uuden mallin tähän ajanjaksoon pelipaikkakohtaisen harjoittelun, akatemiaharjoittelun eriyttämisen ja fysiikkavalmennuksen yksilöimisen ja seurannan kautta.

Liiga-joukkueen tämän kauden strategiaan kuuluu luottaa niihin pelaajiin, jotka pelaavat ja sitoutuvat Kerhoon koko kaudeksi. Poikkeuksellisesta ajasta johtuen, pelaajarinkimme on aika kapea, mutta minkäänlaista taloudellista riskiä emme halua ottaa. Kuitenkin tästä johtuen, pitkässä juoksussa koko kautta ajatellen tulemme olemaan vahvoja. Liigajoukkueen tulokset (tätä kirjoitettaessa) ja pelien sisällä tapahtuvat heilahtelut pelissä ja suorittamisessa eivät tässä ja nyt tyydytä. Olemme nähneet, että pelimme riittää voittamaan otteluita, mutta sen kääntäminen hyväksi tulokseksi vaatii oikeita toimenpiteitä ja kärsivällisyyttä. Joukkue on laadukas ja tekemisen sekä harjoittelun korkeatasoinen toiminta tuottaa meille hyvän lopputuloksen.

Kilpajuniorijoukkueet ovat aloittaneet kautensa vaihtelevasti. U20-joukkue joutui heti kahden voitetun ottelun jälkeen koronatoimenpiteiden uhriksi, mutta nyt toiminta on palautunut lähestulkoon normaalille tasolle. U18-joukkueella on vielä avausvoitto ottamatta, sarjan alku on ollut todella haastava. Joukkue oli yhteensä yli 4 viikkoa pois toiminnasta ja nyt laadukas arkitekeminen palauttaa U18 takaisin raiteilleen. U18-Mestis, U16 ja U15AAA ovat aloittaneet kautensa todella hyvin. Harjoittelu on laadukasta, peliä ja pelaajia kehittävää, mikä näkyy myös erinomaisissa tuloksissa.

-Mika

14.10.2020 11:28

Jaa artikkeli: