U20-kapteeni Ojala haluaa nähdä joukkueelta tasaisempaa suorittamista

U20 SM-alkusarjaa on pelattu joukkueesta riippuen 15-18 ottelua. Sarjan kärkikolmikon muodostavat tällä hetkellä 17 ottelua pelanneet Tappara (41p), HIFK (40p) sekä KooKoo (38p). Tilanne kolmikon takana on tasainen ja yhdellä tappiolla taikka voitolla voi sijoitus muuttua montakin pykälää.

HPK löytyy 24 joukkueen muodostamasta alkusarjasta sijalta 15. Otteluita HPK on pelannut toistaiseksi eniten (18) ja pisteitä on kertynyt 25. HPK pelaa tänään perjantaina 28.10.2022 klo 18.30 kotiottelun Ässiä vastaan.

Pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Kookoon Jesse Nurmi, joka on 17 pelaamassaan ottelussa saalistanut 28 (13+15) tehopistettä. Nurmen takana tulee kaksi Tapparan pelaajaa, toisena Konsta Helenius 27 (8+19) tehopisteellä ja kolmantena puolustaja Kasper Kulonummi 24 (5+19) tehopisteellä.

HPK:n tehokkain on ollut 18 ottelussa tehot 13+6 = 19 kerännyt Justus Ojala.

Ailahtelevaa

HPK on aloittanut kautensa vaihtelevalla menestyksellä. Varsinaisella peliajalla voittoja on tullut kahdeksan ja yhdeksän kertaa kaukalosta on poistuttu kera tappion. Jatkoajalle on päädytty vain kerran ja tuolloin tuloksena oli tappio.

Kuva: Teemu Hannula

Ensimmäistä kauttaa U20-joukkueen kapteenina toimiva Justus Ojalan mukaan tasaisuus on ollut yksi isoimmista ongelmista. Parhaimmillaan HPK pystyy pelaamaan äärimmäisen hyvin.

– Peli on juurikin ollut sellaista ailahtelevaa. Välillä on heikko peli ja sitten taas parempi peli.

– Tietynlainen jämäkkyys ja tahtotila, että tosissaan lähdetään voittamaan, täytyy saada jokaiseen otteluun. Ajoittain pelataan todella kliinistä ja jopa dominoivaa kiekkoa, tämän kun vain löytäisi jokaiseen otteluun.

Mitään erityisiä syitä ailahteleville otteille ei luonnollisestikaan löydy, mutta joukkueessa on esimerkiksi useita ensimmäistä kauttaa U20-joukkueessa pelaavia pelaajia.

– Paljon on pelaajia, jotka pelaavat ensimmäistä kautta tässä sarjassa, mutta ei sen taakse voi tietenkään mennä. Toisinaan ei vain olla oltu pelissä läsnä ja sitten kun se on karannut, niin ei olla enää kyetty kääntämään niitä itselle.

Koska alkusarjassa on mukana 24 joukkuetta, niin on myös luonnollista, että tasoerot ovat suuria. Kapteeni Ojala myöntää, että toisinaan on helpompi ja rennompi lähteä otteluun ja silloin myös tulos on ollut joukkueella hyvä.

– Itse ainakin sytyn, jos on oikein kova ottelu tulossa. Niissä pääsee ihan kunnolla kamppailemaan.

– Helpompiin peleihin on lähdetty tietyllä tavalla rennommin, niin sitten on tuloskin ollut hyvä.

Tavoitteena ammattilaisuus

Ojalan oma kausi on tilastojen valossa ollut oikein mainio. 18 ottelussa maaleja on nähty jo 13 ja päälle on kuusi syöttöpistettä.

Kuva: Teemu Hannula

– Osittain olen tyytyväinen, mutta paljon on myös parannettavaa. Tulosta on tehty, mutta parempaan pitäisi itsekin pystyä, koska ei tässä liikaa ole otteluita voitettu.

Mitä sitten sopii odottaa, jos menee katsomaan U20-joukkueen peliä ja seuraa Justus Ojalaa?

– Olen työteliäs pelaaja, joka tekee joukkueen eteen paljon töitä ja sitten kun saan paikan, niin kyllä kiekko lähtee napakasti maaliin.

Nuoren miehen tulevaisuuden haaveissa on ura ammattilaisena ja yksi esikuvista on ollut Philadelphia Flyersin monivuotinen kapteeni ja nykyään Ottawa Senatorsissa kiekkoileva Claude Giroux.

– Tietysti suurin tavoite on pelata jääkiekkoa jonain päivänä ammatikseen, mutta sen suurempia tai tarkempia suunnitelmia ei ole, että missä ja milloin näin voisi tapahtua.

 

Teksti: Tero Kivistö
Kuvat: Teemu Hannula

28.10.2022 13:46

Jaa artikkeli: