U20 – Taisteleva, rohkea ja räväkkä – Tällaista ilmettä Jukka Jalonen odottaa kotiturnaukseen

Nuorten MM-kotikisat lähestyvät vauhdilla. Ennen kauden päätapahtumaa päävalmentaja Jukka Jalonen kokoaa nälkäiset Nuoret Leijonat marraskuun alussa neljän maan turnaukseen ja kolmeen Tshekki-otteluun. Jalonen odottaa MM-ehdokkailta sitoutunutta ja räväkkää peliä.

Alkusyksystä Yhdysvaltojen Lake Placidissa ja Venäjällä Moskovan kupeessa järjestettyjen turnausten lisäksi alle 20-vuotiaiden päävalmentaja Jukka Jalosen syksyyn on kuulunut pelien aktiivista seuraamista niin paikan päällä kuin televisiostakin.

– Kaksi joukkuetta pitää rakentaa. Sitä olemme työstäneet haalarit päällä, Jalonen kertoo valmennustiimin työlistasta.

Tampereella ja Hämeenlinnassa pelataan marraskuun 6.-8. päivä perinteinen nuorten maajoukkueen neljän maan turnaus, joka on viimeinen yhteinen näyttöpaikka ennen MM-leiriryhmän valintoja.

Marraskuun turnaukseen valitaan yksi joukkueellinen pelaajia, jonka lisäksi vuonna 1997-syntyneistä kasataan kolmeen samaan aikaan Tshekissä pelattavaan maaotteluun toinen leijonaryhmä, niin kutsuttu haastajajoukkue.

– Se on iso ryhmä, kaikkiaan tapahtumissa on mukana neljä veskaria ja 40 kenttäpelaajaa. Käytännössä kaikki kynnelle kykenevät ovat mukana, Jalonen kertoo.

Kun Pohjois-Amerikassa kiekkoilevat nuoret otetaan mukaan, kokonaisuus kattaa yli viisikymmentä pelaajaa. Millaisena Jalonen näkee käsissään olevan pelaajamassan?

– Lopullinen taso riippuu siitä, saadaanko kaikki parhaat pelaajat mukaan, ja onko loukkaantumisia tai muita esteitä. Mutta aiempaan verrattuna näyttäisi, että hyökkäyskalusto on laajempi kuin aikoihin. Viisi-kuusi ketjullista pelaajia on tyrkyllä niille paikoille, Jalonen arvioi.

– Pari-kolme sellaista kaveria olen nyt bongannut, jotka ovat tulleet puskista ja nousseet syksyn aikana framille tai pelanneet selvästi paremmin kuin viime keväänä. Mutta riittääkö kisoihin asti, saa nähdä, Jalonen kuvailee pelaajiensa kehittymistä.

Pohjois-Amerikassa kiekkoilevien lisäksi myös Mestiksen merkitys nuorten pelaajien välietappina on Jalosen mukaan tärkeä. A-nuorten pelit eivät kehitä, ja Liigassa on useimmille tarjolla vain jämäminuutteja. Mestiksessä pelaa parikymmentä nuorten maajoukkueikäistä pelaajaa.

– Se on erittäin hyvä ja tärkeä sarja. Liigaan voi päästä pelaamaan ja selviytymään nelosketjuun tai rotaatiopakiksi rooliin, jossa ei pysty käyttämään omia vahvuuksiaan. Mestis on loistava paikka kehittymiselle, Jalonen korostaa.

Kun omia seurattavia on viisikymmentä ja kauden päätapahtuma kolkuttelee jo ovella, ehtiikö päävalmentaja tutustumaan muiden maiden nuoriin?

– En juuri ollenkaan, omien kanssa on niin paljon tekemistä. Tietysti, jos joku Auston Matthewsin kaltainen huippupelaaja osuu eteen, niin siinä sivussa tulee seurattua. Mutta ne tulevat kisoihin, ketkä tulevat. En ole kiinnostunut muista maista tässä vaiheessa.

Viimeiset MM-näytöt annetaan siis marraskuussa Hämeenlinnassa ja Tampereella, jossa katsojilla on erinomainen tilaisuus nähdä tulevaisuuden tähdet ja kiivaasti kotikisapaikasta taisteleva leijonalauma.

– Kyllä ilme on taisteleva ja sellainen rohkean räväkkä. Sellaista Suomea haluamme kehiin joka ilta. Joukkueena pitää tietysti pelata hyvin ja puolustaa hyvin. Pelataan yhdessä molempiin suuntiin viidellä pelaajalla. Odotan, että jokainen hoitaa oman roolinsa joukkueenjohdosta alkaen, Jalonen kuvailee odotuksiaan.

Marraskuun 6.-8. päivä pelattavaan kotiturnaukseen ja kolmeen Tshekki-otteluun valittavat pelaajat julkistetaan Leijona-lounaalla maanantaina 26. päivä lokakuuta.

NELJÄN MAAN TURNAUS

06.-08.11.2015 Tampere ja Hämeenlinna

Pe 06.11.

16:00 Ruotsi  – Venäjä     Tampere

19:00 Suomi   – Tshekki    Tampere

La 07.11.

14:00 Suomi   – Venäjä     Tampere

17:00 Tshekki – Ruotsi     Tampere

Su 08.11.

11:00 Venäjä  – Tshekki    Hämeenlinna

14:00 Suomi   – Ruotsi     Hämeenlinna


Pääsyliput ennakkoon Lippupisteestä, ottelupäivinä halleilta. Hinnat aikuisilta 15€ ja lapsilta (7-15v) 5€, alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Kaikki U20-joukkueen ottelut löydät täältä.

Kaikki U20-uutiset täältä.
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Helsingissä 26.12.2015–5.1.2016. Suomi pelaa kaikki ottelunsa Helsingin Hartwall Arenassa, toisena kisapaikkana toimii Helsingin Jäähalli. Liput MM-turnaukseen myy Lippupiste, lisätiedot kisasivuilta.

19.10.2015 14:14

Jaa artikkeli: