U20 SM-sarja jatkuu uudella lohkojaolla

U20 SM-sarja jatkuu yli kuukauden tauon jälkeen uudenlaisella lohkojaolla. Nyt pelataan neljässä viiden (5) joukkueen lohkossa (18 nyt sarjassa pelaavaa sekä U20 Mestiksestä tulee kaksi parasta) nelinkertaiset sarjat = 16 ottelua (2 vähemmän kuin normaalisti). Lohkot jaetaan maantieteellisesti kuitenkin niin, että alkusarjan pistekeskiarvojen mukaan pyritään tasaamaan lohkoja, jotta mahdollisuus pudotuspeleihin säilyy suunnilleen tasavertaisena alkusarjan menestys huomioiden.U20 SM-sarjan alkusarjasta otetaan mukaan pisteet, ottelut ja maalit. Pistekeskiarvon mukaan mennään koko kausi kuten on jo aiemmin päätetty.

HPK matkaa tänään TUTOn vieraaksi jatkosarjan ensimmäiseen otteluun. Kiekkoa isketään jäähän klo 18.30. Muut HPK:n kanssa samassa lohkossa olevat joukkueet ovat HIFK, Jokerit ja TPS.

HPK U20:n päävalmentaja Marko Rairama kertasi syyskautta seuraavasti. 

– Todella hyvin saatiin hommat käyntiin ja otettiin heti pari voittoa hyvällä pelillä. Sitten tuli se surullisen kuuluisa koronatapaus, jonka myötä jouduttiin karanteeniin. Se oli melkoista säätämistä ja kun päästiin taas pelaamaan, niin suurin osa pelaajista pääsi silloin pelipäivän aamuna jäille ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon ja kun heti oli näitä kolmen pelin viikkoja, niin oli aika haastavat ajat siinä.

– Otteluruuhkassa kävi myös vähän miten pelättiinkin, että alkoi tulemaan turhia loukkaantumisia ja kaikki tuntui osuvan hyökkäyskalustoon. Sitten saatiin pelilillisesti hommaa taas meidän näköiseksi ja alettiin viemään maalipaikkatilastoja, mutta tulos ei taas vastannut sitä. Ehkä vastustajat sai hieman liian helpolla huippupaikkoja, vaikka kokonaisuudessaan me loimme enemmän paikkoja.

– Haastava alkukausi ja siinä oli sitä sun tätä, mutta tärkeimpänä juttuna koen, että pelaajat ovat ottaneet steppejä eteenpäin, vaikka runkosarjasijoitus ei tietenkään ole sitä mitä on haluttu (13.). Siinä kohtaa on peiliin katsomisen paikka, että enemmän olisi valmennuksen pitänyt saada jätkistä irti.

Miten kuvailisit tavan tallaajalle tilannetta, että HPK oli alkusarjassa 13. ja silti joukkueen pelaajat ovat kehittyneet? Miten nämä kaksi käyvät yhteen?

– Yleensä se tulos kyllä näkyy siinä, että joukkue menestyy, mutta täytyy myös ottaa lähtökohdat huomioon. Meillä on tosi paljon ensimmäisen vuoden U20-pelaajia, esimerkiksi Nurmi, joka viime kaudella pelasi alempaa U18 SM-sarjaa Espoossa, mutta tällä hetkellä on meidän peliaikakunkku. Hänestä on tullut johtava pelaaja. Ennen taukoa myös moni kärkipelaaja pelasi enemmän tai vähemmän loukkaantuneena, joka varmasti näkyi hieman pelaamisessa.

– Nyt on se hyvä tilanne, että kun päästään taas pelaamaan, niin yhtä lukuun ottamatta pitäisi kaikkien olla terveenä.

Mihin on keskitytty pelitauon aikana treeneissä?

– Kovaa on harjoiteltu fysiikan puolella ja erityisesti luisteluun on panostettu. On myös hiottu hieman taktista puolta, mm. hyökkäyspelaamiseen otetaan puolustajat rohkeammin mukaan ja sitten on keskitytty vahvistamaan jo ennestään vahvoja osa-alueita. Monipuolisesti kaikkea ja yksi iso painopiste mihin kiinnitettiin huomiota oli kiekollinen pelaaminen.

Joulukuussa ei pelattu yhtään ottelua. Miten ennennäkemättömään taukoon ja uuteen lohkosysteemiin reagoitiin joukkueessa?

– Kun tieto tauosta tuli, niin asia käytiin joukkueen kanssa läpi ja pitää nostaa hattua, että miten he ovat harjoitelleet ja suhtautuneet asiaan.  Erittäin laadukasta tekemistä jäällä ja fysiikan puolella, luottavaisin mielin voi lähteä kohti jatkosarjaa.

– Harmihan se on, että vanhaa systeemiä ei tullut, mutta näen tämän meille mahdollisuutena kun vastaan tulee ihan Suomen kärkeä (Jokerit, HIFK) ja TuTo joka paransi peliään syksyllä koko ajan sekä tietenkin sarjakärki TPS. Erittäin kova lohko, jonka näen kuitenkin erittäin hyvänä haasteena ja nähdään, että missä joukkueena mennään.

Mitä odotat nyt, kun HPK U20 pääsee taas irti?

Intohimoa. Pitkään on odotettu, että päästään pelaamaan, niin kyllä intohimon pitää näkyä. Täytyy olla rohkea ja pelata omilla vahvuuksilla.

HPK:n pistepörssin top 3 ja ykköspakkipari, millaisia herroja?

Palo (11+9): hyökkäyspelitaidot ovat hyvät. Erittäin hyvä ja röyhkeä maalintekijä. Nuori kaveri, niin tasaisuutta vielä kaipaa, mutta silloin kun hän on läsnä ja henkisesti valmis, niin pystyy olemaan sarjan kärkin pelaajia.

Parviainen (7+13): Erittäin hyvä hyökkäyspelissä ja on meidän ns. selkeä ykkössentteri. Ottanut myös isoja steppejä puolustuspelaamisessa. Huippu yksilö tähän sarjaan ja nyt kun on saanut vammat kuntoon, niin odotukset on kovat loppukauteen.

Korjus (4+12): siirtyi Ilveksestä syksyllä tänne ja ollut kyllä positiivinen yllätys. Erittäin hyvä liike ja laukaus on sellainen, että pystyy tekemään tuhoa. Ollut tärkeä ja kokonaisvaltainen pelaaja.

Ykköspari Nurmi-Savijoki: Alkukaudesta mietittiin, että mahtuuko veljet pelaamaan edes jokaiseen peliin, mutta ovat olleet meidän selkeä ykköspari. Ovat tehneet kauhean työn itse ja ottaneet sen paikan. Pelaavat ali- sekä ylivoimaa ja niin edelleen. Molemmilla on kova halu ja intohimo harjoitella sekä mennä eteenpäin.

 

HPK U20 kotiottelut pelataan ilman yleisöä tammikuun ajan yleisötilaisuusrajoitusten vuoksi.

08.01.2021 12:23

Jaa artikkeli: