U20 Playoffs: otteluennakko Kärpät-HPK 13.3.2019

HPK U20 selvitti tiensä Nuorten SM-liigan puolivälieriin kaatamalla Tapparan Villi Kortti -kierroksen ratkaisevassa kolmannessa ottelussa jatkoajalla. Puolivälierissä vastaan asettuu runkosarjan voittanut Oulun Kärpät.

HPK matkusti Ouluun tiistaina ja on valmiina, kun kiekko putoaa jäähän tänään klo 18.30. Ottelun voi katsoa Ruutu+ palvelusta. Ruutu+ palvelussa on mahdollisuus maksuttomaan kokeilujaksoon. Ottelun tilanteita voi seurata Jääkiekkoliiton tilastopalvelusta.

HPK U20 päävalmenaja Juuso Nieminen sysää paineet ottelusarjassa Kärppien niskaan.

– Tämä on hyvä lähtökohta meille. Kärpillä on runkosarjan voittajan paineet ja me lähdemme jo yhtä playoffs-kokemusta rikkaampana ottelusarjaan. Meidän tehtävämme on haastaa kova joukkue ja teemme kaikkemme, että menemme jatkoon tästä sarjasta.

HPK:n kokoonpanosta keskiviikkona puuttuvat ratkaisevassa Villi Kortti -kierroksen ottelussa pelanneet Liigapelaajat Otto Latvala, Roope Laavainen, Erkka Seppälä sekä Filip Krivosik.

– Nyt pelaamme jälleen sillä kokoonpanolla, joka on ollut runkosarjassa miehistömme. Meidän pitää ylittää itsemme, perustaso ei tänään riitä. On maltettava puolustustaa, sillä niitä hetkiä, kun pitää ottaa vain vastaan tulee varmasti Kärppiä vastaan.

Maltti ja kärsivällisyys

HPK:n teemana on ollut pudotuspeleissä kärsivällisyys. Sitä tarvitaan myös keskiviikkona Oulussa.

– Nyt pelataan lyhyitä ottelusarjoja ja yhden virheen merkitys voi nousta erittäin suureksi. Pienet marginaalit ja playoffs-tyyli pelissä pitää ottaa huomioon. Malta, ole kärsivällinen ja iske, jos vastusta ei osaa olla sitä.

Pudotuspeleissä tunne vie monesti mukanaan. Nieminen näkee sen kuitenkin positiivisena asiana.

– Tunnetta pitää olla pelissä. Jos tunne vie liikaa, on valmennuksen tehtävä siirtää pelaajien fokus oikeisiin asioihin.

 

13.03.2019 11:44

Jaa artikkeli: