U20 playoffs: Kerho nappasi ensimmäisen ottelupallon Helsingissä

Jokerit-HPK 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)

HPK ja Jokerit aloittivat Nuorten SM-liigan puolivälierät Helsingissä. HPK sai otteluun apuja Liigajoukkueen puolustaja Otto Latvalasta ja hyökkääjä Erkka Seppälästä.

Ottelu alkoi tuttuun tapaan vauhdikkaalla nuorten jääkiekolla. Peli aaltoili päästä päähän, kummankaan joukkueen sen suuremmin painostamatta tai pääsemättä hyville maalintekosektoreille.

Viiden minuutin pelin jälkeen HPK ajautui ongelmiin, kun Jokerit nosti karvaustaan. Muutaman minuutin ajan peli pyöri HPK-päädyssä, mutta Tuomas Aalto napsi maalille asti päätyneet kiekot talteen. Jokereiden ottelun ensimmäinen ylivoima näki päivävalon, kun HPK:n Jimi Rönkkönen joutui istumaan kaksiminuuttista. HPK alivoima oli myrkkyä narripaidoille, eikä suurempia vaaratilanteita HPK:n maalilla nähty.

Erän loppupuolella HPK otti pelin haltuunsa. Tunnettakin alkoi näkymään peleissä ja playoffseista tutut torikokoukset yleistyivät. HPK:n ensimmäistä ylivoimaa lähti pyörittämään viisikko Erkka Seppälä, Jimi Rönkkönen, Jere Jokinen, Janne Jokinen ja Otto Latvala. Pakkopeli toimi ja Kerho sai luotua hyviä maalipaikkoja, mutta Jokereiden maalissa pelannut Waltteri Ignatjew piti joukkojaan pystyssä.

HPK:n mylly alkaa jauhamaan

HPK sai erän alkupuolella painettua pelin muutaman minuutin ajaksi Jokereiden päätyyn. Mylly pyöri ja vaihtopeli toimi, Jokereiden pelatessa samalla viisikolla erittäin pitkään. Pyöritys tuotti tulosta ja Latvalan veto upposi sisään hyvän maskipelin avustuksella. Syötöt maaliin Kristjan Kombelle ja Atso Lehtiselle. Henkiset syöttöpisteet koko joukkueelle pitkästä myllytyksestä.

Toisen erän vahvasta pelaamisesta kertoi myös se, että HPK loi Jokereiden kahden perättäisen ylivoiman parhaimman maalipaikan Ignatjewin maalilla. BioRex otteluennakossa HPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen huhuili hyvän alivoiman perään ja sitä hän todella sai toisessa erässä.

Erän loppupuolisko oli jälleen täysin vierailijan hallussa. HPK:n toinen maali nähtiin toisen erän päätteeksi. Erän viimeinen aloitus Jokerit-päädyssä ja seitsemän sekuntia pelikellossa. Latvala siirsi upeasti Santtu Hakasen voittaman aloituksen pakkiparilleen Valtteri Jeskaselle, jonka toisen vedon paluukiekon lakaisi sisään Hakanen. Todellinen pukukoppimaali ajassa 39.59.

Tuomas Aalto ryösti erässä yhden läpiajon ja muutaman herkullisen Jokerit-paikan ja näin Kerhon maali pysyi puhtaana. Erätauolle lukemissa 0-1.

Kolmannessa karkuun

HPK siirtyi 0-3 johtoon kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Atso Lehtisen veto viivasta jäi kimpoilemaan maalin eteen ja Kasperi Heinänen iski lopulta mustan verkkoon. Toinen syöttöpiste Erkka Seppälälle.

Jokerit teki ensimmäisensä HPK:n epäonnisen kiekonmenetyksen jälkeen. Horjahduksen jälkeen HPK-pelaaja menetti kiekon Konsta Hirvoselle, jonka vedon Aalto vielä torjui, mutta maalilla täysin vapaana ollut Jere Henriksson laittoi kiekon varmasti maaliin. Jokerit pääsi vielä heti perään ylivoimalle, mutta enempää ei tässä vaiheessa ollut luvassa.

Kolmannen erän kulku oli tasaisempi kuin toisen erän. Molemmat joukkueet saivat vyörytettyä hyökkäyksiä maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Jokereiden kiri aikalisän jälkeen nostatti pienen jännityksen katsojissa, mutta viimeistään sen haihdutti Kerhon Erkka Seppälä, joka taituroi kiekon tyhjään narrimaaliin.

Toisen erän HPK-painostus loi maalivahtien työtaakalle selvän eron, Aalto 29 – Ignatjew 37.