U20 Playoffs: Kärpät parempi puolivälieräsarjassa

HPK-Kärpät  4-2 (0-1 , 4-1, 0-0)

HPK U20 oli selkä seinää vasten Oulussa, kun lauantaina vuorossa oli kolmas puolivälieräottelu. Kärpät oli napannut kaksi ensimmäistä nimiinsä hurjin lukemin. Vain voitolla HPK U20 jatkaisi kauttaan.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo kolmen minuutin jälkeen nähtiin ensimmäinen läpiajo, jotka ovat tulleet liian tutuiksi puolivälieräsarjassa. HPK:n maalissa jälleen aloittanut Tuomas Aalto piti kuitenkin lukemat nollilla.

Maalinteon ottelussa aloitti HPK. Kristjan Kombe syötti omalta siniseltä vaihdosta tulleelle Janne Jokiselle, jonka veto yllätti Kärrpien maalissa pelanneen Justus Annusen. Jokisen nousu yllätti Kärppien puolustuksen, eikä heillä ollut mitään tehtävissä Jokisen karattua selustaan. Myös Santtu Hakaselle syöttöpiste maaliin.

Kerhon toinen oli ensimmäisessä erässä harmittavan läheltä. Kristjan Kombe nappasi kiekon puolustusalueella ja purjehti koko kentän ja Kärppä-puolustuksen läpi. Tähän perään mainio syöttö hyökkäysalueelle nouseelle Joonas Uimoselle, mutta kapteenin veto kuitenkin kilahti tolppaan. Puolustajat olivat muutoinkin innokkaalla hyökkäypäällä ensimmäisessä, nousuja nähtiin mm. Atso Lehtiseltä.

Kärpät painoi armottomasti päälle erän edetessä, mutta Tuomas Aalto ryösti Kärppien avopaikat. Kerholla oli monesti vaikeuksia oman pään lähdöissä Kärppien vahvan karvauspelin vuoksi. HPK:n ensimmäinen ylivoimatilaisuus tuli viidentoista minuutin pelin jälkeen. Kummankaan ylivoimakoostumuksen pyöritys ei kuitenkaan luonut hyviä maalipaikkoja.

HPK pelasi energisen ensimmäisen erän, eikä päästänyt oululaisia parhaimpaan maalintekosektoriin erän alun paikkoja lukuunottamatta. Erätauolle lähdettiin Kerhon 0-1 johdossa.

Toinen erä ratkaisee sarjan

Toinen erä alkoi HPK:n ylivoimalla, kun Joona Huttulalle tuomittiin kiinnispitämisestä rangaistus HPK:n erittäin hyvän pyörityksen vuoksi. Valitettavan usein puolivälieräsarjan aikana ylivoimatilaisuutta ei saatu hyödynnettyä ja niin oli myös nyt.

Kärppien tasoitus nähtiin ajassa 28.33. Pienen oululaisten pyörityksen päätteeksi viivasta tullut Ville Hietikon laukaus pomppi HPK:n maaliin. Lapansa väliin sai Olli Vanttaja. Kerho rankaisi heti seuraavassa vaihdossa. Miska Ronkainen ja Santtu Hakanen pelasivat maalin takaa kiekon Uimoselle viivaan, joka ei tähdännyt tällä kertaa tolppaan vaan iski kiekon maalin perukoille. Hakaselle syöttö oli jo illan toinen.

Toisen erän oman alueen kiekonmenetykset johtivat kuitenkin jälleen johtoaseman menettämiseen. Kärpät karvasi kiekon jälleen ajassa 31.51, eikä aikaakaan kun kiekko oli jälleen HPK:n maalisa. Maalin tekijänä tällä kertaa Aku Räty ja syöttäjinä Oskari Kantola ja Ville Hiekkala. Maalin jälkeen HPK oli jälleen ongelmissa omalla alueellaan ja lopulta Jere Jokiselle tuomittiin rangaistus. Kärppien ylivoima iski juuri, kun HPK pääsi täysilukuiseksi. Aatu Räty ei erehtynyt avopaikasta, jonka hänelle petasivat Julius Hermonen ja Niko Kuiri.

Kärpät maalasi vielä kerran aivan erän loppupuolella. Selvän kampituksen jälkeen HPK-hyökkääjä menetti tasapainonsa ja lopulta myös kiekon. Maalille hiipinyt oululaishyökkääjä iski lopulta kiekon Aallon taakse.

Kolmas erä lähti heti alusta asti käyntiin vauhdilla. Molemmat joukkueet hyökkäsivät railakkaasti ja loivat muutamia erittäin hyviä ykkösektorin maalipaikkoja, mutta maali jäi molemmilta uupumaan. Tasaisen kolmannen erän alkupuoliskon ainoa jäähymerkintä oli Janne Jokisen väkivaltaisuusjäähy.

HPK otti Tuomas Aallon pois maalinsuulta ajassa 55.47. Kiekko saatiin Kärppä-päätyyn, mutta pyöritys tuotti lopulta vain kiekonmenetyksen. Oman pään jäähy seurasi kiekonmenetystä ja Kerhon takaa-ajo kuivui kokoon. Loppulukemiksi kirjattiin 4-2 ja puolivälieräsarja puhtaasti Kärpille 3-0. HPK U20 kausi päättyi tällä kertaa puolivälierissä.

HPK U20 kiittää yhteistyökumppaneitaan ja katsojiaan Nuorten SM-liigan kaudesta 2018-2019!

17.03.2019 19:25