U20 playoffs: HPK U20-juna palasi raiteilleen Helsingissä

HPK U20 matkusti Helsinkiin Kollien vieraaksi toiseen puolivälierään. HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen oli laittanut kaikki kentät uuteen uskoon tiistain tappion jälkeen.

Heti ensimmäinen erä näytti sen, että HPK U20 -merkkinen juna oli palaamassa raiteilleen. Kolmen minuutin pelin jälkeen Liiga-HIFK:stakin tuttu Juha Jääskä sai jäähyn korkeasta mailasta. Kerhon aamutreeneistä tutun kuvion päätteeksi HPK:n Niclas Almari pyssytti B-pisteeltä verkot tötterölle. Vapauttavankin kuuloinen huuto täytti Elisa areenan vierasjoukkueen vaihtoaition. Syöttöpisteille Jere Innala ja Paavo Tyni.

Ennen yhdeksän minuutin täyttymistä HPK otti suvereenin aloitusvoiton hyökkäyspäässään. Mylly lähti välittömästi pyörimään. Niclas Almari toimitti kiekkoa maalille ja Eetu Tuulola sai mailansa väliin. Tuulolan ohjauksen Niilo Halonen vielä torjui, mutta reboundiin ahnaasti hyökännyt Tuulola ei antanut toista mahdollisuutta vaan siirsi Kerhon kahden maalin johtoon. Maaliin syöttöpiste myös kokoonpanoon tänään nousseelle Kristjan Kombelle.

– Pääsimme tänään mukaan playoff-meininkiin, saimme kamppailuvoimaa ja muutamia pelillisiä juttuja eteenpäin tiistain hiihtelyottelun jälkeen. Vahva esitys joukkueelta, kommentoi päävalmentaja Tiilikainen.

Toiseen erään ei saatu montaa tilastomerkintää. Kaksi jäähyä sävyttivät muuten tasaista erää. Kerhon vahvat ja pitkät hyökkäyspään pyöritykset olivat myrkkyä HIFK:lle, mutta Nuorten SM-liigalle tuttuun tapaan painopiste siirtyi vielä kaverillekin ja erän loppupuolella HIFK sai omat hyvät hetkensä. Molemmat joukkueet taklasivat ja tekivät suuren määrän töitä kentällä.

– HIFK puolustaa todella hyvin omaa aluettaan. Siinä pitää olla vaan kärsivällinen, mietti Tiilikainen.

Jokinen johdattaa kolmannessa

Kolmannen erän alku toi mukanaan kaksi Kerho-ylivoimaa. Ensimmäistä ylivoimaa ei kauaa ehditty hautoa, kun HPK-puolustaja Joonas Uimonen syötti laitaan, josta kiekkoa toimitettiin maalille Valtteri Puustisen toimesta. Janne Jokisen ohjuri siirsi lukemat nollaan kolmeen. Seuraavaksi Jokisen vuoro oli onnistua maalin edestä Jaakko Kuusiston ja Erkka Seppälän esityöstä, kun vain minuutti edellisen jälkeen HPK pääsi jälleen ylivoimalle.

Myös HIFK pääsi pyörittämään ylivoimaa. Paremminkin se pääsi ylivoimalle, mutta ainoa pyörittäjä oli HPK. Kerhon alivoima ei päästänyt edes kaikkia HIFK:n pelaajia alueelle ennen purkua.

Kerhonkin ylivoimassa oli erän alun jälkeen toivomisen varaa, mutta joukkue teki sen sijaan seuraavan maalinsa tasakentällisin. Jaakko Kuusisto karvasi kiekon HIFK-pakilta laidassa ja ensimmäisenä irtokiekossa oli paikalla Erkka Seppälä. Seppälän poikittaissyöttö maalin edessä oli myrkkyä Haloselle ja Kuusisto viimeisteli takuuvarmasti.

HPK:n maalivahti Roni Salmenkangas oli mies paikallaan koko ottelun ajan. Muutama erittäin loistava torjunta sävyttivät maalivahdin perusvarmaa iltaa. Nollaillan pilasi kuitenkin ajassa 58.28 HIFK-ylivoima ja Juha Jääskä.

Illan erikoinen

Kokoonpanomuutosten lisäksi nähtiin myös pelipaikkamuutos. HPK:n Aleksi Särkisilta pelasi tiistain ottelun puolustajana, mutta torstaina numero 27 hoiti keskushyökkääjän tonttia.

– Aleksi on aloittanut tämän kauden hyökkääjänä, siirtyi myöhemmin puolustajaksi ja tänään oli hyvä laittaa hänet keskelle, koska osaa puolustaa oman alueen hyvin. Kun Määttä ja Lehkonen olivat tänään poissa, oli tärkeää saada Aleksi hyökkääjäksi.

Seuraavaksi

HPK tasoitti siis puolivälierien voitot yhteen yhteen. Kolmas osaottelu pelataan lauantaina Ritari-areenassa lauantaina klo 16.00.

Liput ovat jo myynnissä Kerho-ravintolassa (ma-pe klo 8.30-15.00). Aikuiset 5€ / lapset, opiskelijat, eläkeläiset 2€. Ritari-areenan lipunmyynti hallin eteläpäädyssä aukeaa lauantaina klo 15.00.

Kerhon kausikortilla ja junnukorteilla pääsee kaikkiin U20 kotipudotuspeleihin ilmaiseksi!

Voitollaan HPK varmisti sen, että sunnuntaina pelataan varmasti neljäs puolivälierä Helsingissä.

15.03.2018 21:13

Jaa artikkeli: