U20 Playoffs: HPK jatkaa puolivälieriin – otteluraportti 11.3.2019

HPK-Tappara 5-4 JA (1-0 , 2-2 , 1-2 , 1-0)

HPK ja Tappara pelasivat Nuorten SM-liigan Villi Kortti -kierroksen kolmannen ottelunsa maanantaina Ritari-areenassa. Ottelu oli sarjan ratkaiseva peli, sillä puolivälieriin jatkava joukkue tarvitsi toisen voiton. 715 katsojaa todisti kiihkeää playoffs-kiekkoa ja erikoista tuomarilinjaa.

HPK:n ensimmäinen ylivoimamahdollisuus tarjoutui, kun Tapparan Miro Markkula otti jäähyn kolmen minuutin kohdalla. HPK:n ylivoima pyöri tuttuun tapaansa, mutta viimeistely jäi uupumaan. Erä jatkui HPK:n komennossa ylivoiman jälkeenkin.

Ottelun hupaisin jäähy nähtiin ajassa 10.17, kun kiekkoa tavoitellut Tapparan pelaaja kaatui oikeaan aikaan laidan vieressä ja HPK:n Janne Jokinen passitettiin jäähylle. HPK:n alivoima oli jämäkkää. Peli kuitenkin jäi pyörimään HPK-päädyssä vielä pitkäksi aikaa jäähyn päätyttyä. HPK:n maalivahti Tuomas Aalto piti maalinsa puhtaana. Ensimmäisen erän loppupuolisko mentiin vauhdikkaasti päästä päähän välillä vahvasti ylivoimahyökkäyksien tahdittamana.

Kerho avasi maalihanat, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Roope Laavainen toimitti kiekkoa onnistuneesti maalille ja mustan ohjasi matkalta sisään tähän otteluun HPK U20-kokoonpanoon liittynyt Filip Krivosik. Syöttöpiste myös Kristjan Kombelle.

Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat HPK Aalto 15, Tappara Kimmo Rautiainen 23.

Toinen erä ylivoimahyökkäyksien näytöstä

Tapparan ensimmäinen maali syntyi, kun  Jeremi Wehmas karkari HPK-puolustuksen välistä keskialueella. Arttu Tuomaalan oli helppo iskeä kiekko verkkoon HPK-vahdin jouduttua poikittaisliikkeeseen.

Jaakko Kuusisto vei Kerhon uudelleen johtoon erän puolivälissä. Santtu Hakanen ja Miska Ronkainen tekivät upean karvaustyön ja toimittivat kiekon B-pisteiden väliin nousseelle Kuusistolle, joka pisti vuoren varmasti kiekon ohi Rautiaisen. Hakaselle merkittiin syöttöpiste maaliin.

Vain vajaat puoli minuuttia tästä HPK:n puolustuksen läpi karattiin jälleen. Lassi Vanhanen pisti läpiajosta lukemat jälleen tasoihin. Esityön Vanhasen läpiajoon tekivät Aku Kinnari ja Saku Salminen.

Ylivoimahyökkäyksiä nähtiin molemmissa päädyissä pitkin erää. Lähimpänä maalintekoa oli HPK:n puolustaja Atso Lehtinen, mutta viikateisku käsille Tapparan pelaajalta esti maalinteon. Tilanteessa Kerhon vaihtopenkki reagoi vahvasti, mutta tuomarit pitivät pillinsä taskuissa. Hyvin torjuneet maalivahdit ja surkea viimeistely pitivät numerot tasaisina.

Ajassa 37.49 Atso Lehtinen siirsi Kerhon jälleen johtoon upealla yksilösuorituksella. Tapparan avauspelaaminen sakkasi ja roikkokiekon kädellä haltuunsa napannu Lehtinen sijoitti vetonsa suoraan ylänurkkaan yllättäen Rautiaisen.

Kolmas tuplaa maalit

Tapparan ylivoima kolmannen erän alkuun oli murskaava. Pakkopeli pyöri ja lopulta laukauksen jälkeisen irtokiekon lapioi sisään Rasmus Rasinaho.

Kolmas erä tarjosi paljon kamppailutilanteita kaukakolon laidoissa, mutta yleisöä kohdahduttavia tilanteita ei nähty.

HPK:lle tarjoutui loistava tilaisuus neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua tarrata kiinni puolivälieräpaikkaan, kun puolustaja Hugo Has kampitti itsensä jäähylle. Kuten niin monesti tässä sarjassa, HPK:n ylivoima pyöri mallikkaasti molemmilla koostumuksilla! Tällä kertaa luvassa oli myös viimeistely, kun HPK:n kapteeni Joonas Uimosen veto siniviivasta upposi ihanasti verkon perukoille ajassa 57.30!

Tämäkään ei vielä riittänyt. Heti seuraavassa vaihdossa Tappara tasoitti jälleen ottelun. HPK hävisi kaksinkamppailun laidassa kahden minuutin kohdalla. Ilman maalivahtia pelannut Tappara syötteli HPK:n vielä mukana pelissä olleet pelaajat tainnoksiin, eikä Aallolla ollut jälleen poikkisyöttöjen jälkeen mahdollisuuksia.

Tappara sai aikaiseksi vielä kunnon rynnistyksen HPK:n päätyyn viimeisen minuutin aikana, mutta jatkoerä kutsui joukkueita.

Kerho ilmoittautui jatkoerässä vahvasti taisteluun. Ensimmäiset viisi minuuttia jatkoerästä oli täysin HPK:n. Maalipaikka toisensa perään ja tyhjät maalit jäivät kuitenkin käyttämättä. HPK-pyörityksen vuoksi Tappara-puolustaja otti nujakointikohteekseen Olli Maansaaren, joka oli saanut huomiota koko ottelun ajan, ja Tappara joutui alivoimalle.

Erkka Seppälän johdattama ylivoimakoostumus ei epäröinyt tällä kertaa! Seppälä löysi B-pisteelle nousseen Laavaisen, eikä puolustaja enää erehtynyt. Maalilaulun viidennes kierros johdatti HPK:n kohti puolivälieriä!

Oranssi U20-kevät jatkuu

Oranssi kevät on totisesti alkanut, sillä tunnetta ei ottelusta puuttunut. Maalivahdit olivat välillä ahdingossa, kun äijää lappasi maalille. Hässäkkä toisensa perään vain hyvmyilytti tuomareita. Tätä on kevään kiekko!

HPK jatkaa otteluitaan täten puolivälierissä. Vastustajaksi tulee runkosarjan voittanut Oulun Kärpät. Ensimmäinen puolivälierä pelataan keskiviikkona 13.3.2019 Oulussa. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa lauantaina ja sunnuntaina mennään jälleen vierasottelun merkeissä. Tarvittaessa puolivälieriä pelataan myös tiistaina 19.3. ja torstaina 21.3.

Kotiottelun tarkka kellonaika tiedotetaan myöhemmin.

HPK U20 liput puolivälierissä

Aikuiset 5€
Lapset, opiskelijat, eläkeläiset 2€

Liput myy ennakkoo Kerho-ravintola arkisin ma-pe klo 8.30-17.00 (15.00). Ritari-areenan lipunmyynti avataan Nuorten SM-liigan puolivälierissä 60 minuuttia ennen ottelun alkua.

11.03.2019 21:46

Jaa artikkeli: