U20-katsaus, haastattelussa Aleksi Skog

U20 SM-alkusarjassa sijalle 16. jäänyt HPK keräsi pisteitä 30 ja jäi ylemmän jatkosarjan paikasta näin 13 pistettä. Alempi jatkosarja on HPK:n osalta käynnistynyt sekin hieman nihkeästi, sillä kuuden pelatun ottelun jälkeen pisteitä on kasassa kahdeksan. 12 joukkueen sarjassa HPK on tällä hetkellä sijalla seitsemän. Kärkipaikalla majaileva Mikkelin Jukurit on kerännyt kuudessa pelaamassaan ottelussa 17 pistettä. Sarjan hänniltä puolestaan löytyy Ilves, jolla pisteitä tässä vaiheessa kolme.

Alemman jatkosarjan tehokkain on ollut Jukureiden Topias Hynninen, joka on nakuttanut kuuteen otteluun tehot 3+8. HPK:n tehokkaimmat ovat toistaiseksi olleet Jimi Rönkkönen sekä Patrik Kemppainen, molemmilla kasassa neljä tehopistettä.

Voittamaan lähdetään

Putoaminen alempaan jatkosarjaan oli tietenkin valtaisa pettymys, eivätkä ottelut luonnollisestikaan ole aivan niin kovia, kuin mitä ne olisivat olleet ylemmässä jatkosarjassa, mutta joukkue lähtee kuitenkin voittamaan otteluita, sanoo Aleksi Skog.

– Ei ollut ihan hyvä juttu, että pudottiin kun tavoite oli tietenkin päästä ylempään jatkosarjaan. Mutta ollaan reenattu kovaa ja tavoitteena on kuitenkin lähteä voittamaan jokaista ottelua.

– Itse kyllä tykkään kovista peleistä, niin onhan se tietenkin vaikeampaa lähteä näihin.

Aleksi Skog palkittiin keväällä 2022 U18-joukkueen kauden parhaan pelaajan palkinnolla.

Innalamainen väkkärä

Kun Aleksi Skogia seuraa kentällä, tulee mieleen Kerholaisille tuttu Jere Innala. Pienen koon lisäksi myös pelityylissä on paljon samaa.

– Innalaa juurikin on tullut seurattua ja sitten McDavidia on tullut katsottua, mutta kukapa ei yhtä maailman parhaista pelaajia seuraisi.

– Sanoisin, että aika paljon vauhtia tuon kentälliseen. Pystyn tekemään nopeita pieniä käännöksiä kiekon kanssa ja myös pelinlukutaitoa löytyy, että missä pelikaverit menee ja missä ei.

Omiin otteisiin Skog on ollut tyytyväinen. Hyvän joukkuepelaamisen myötä myös pisteitä on tullut.

– Ihan hyvin on tullut pisteitä, vaikka en niihin keskitykään, vaan enemmän mennään joukkue edellä ja sitä kautta sitä saa sitten myös itselle onnistumisia ja tehoja.

Kaksoissirar Alisa Skog pelaa niin ikään jääkiekkoa. Alisa innostui kiekosta Aleksin pelejä seuratessa ja kaksikko käy nykyäänkin yhdessä pelailemassa.

– Mä aloitin ekana ja sisko oli katsomassa, kun touhusin jäällä, niin siitä sekin innostui. Aina ollaan pelattu yhdessä ja vielä nykyäänkin kikkaillaan keskenämme esimerkiksi ulkojäillä.

Tulevaisuuden haaveena on luonnollisesti ammattilaisuus.

– Aika ihanteellista olisi pelata ammatikseen jääkiekkoa.

Tero Kivistö

15.12.2022 20:06

Jaa artikkeli: