TYÖVOITTO JYVÄSKYLÄSTÄ

JYP-HPK 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)

HPK oli vaihtanut jälleen koko joukkueen voimin työhaalarit ylleen torstai-illan kunniaksi. Palkintona tästä riemastuttava vierasvoitto sarjajohtaja JYP:stä.

Pelin alussa kiekollisen hallinnan itselleen otti JYP. Jyväskyläläiset saivat luotua pitkän pyörityksen HPK-päätyyn ja Juuso Vainio joutui rikkomaan JYP-hyökkääjää jäähyn arvoisesti. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin lähes onnetonta ja paras maalipaikka avautuikin Ville Viitaluomalle, joka tuikkasi kiekon keskialueelle ja karkasi läpiajoon. Viitaluoman yritys päättyi kuitenkin JYP-maalissa torjuneen Joni Myllykosken patjoihin ja avausosuma sai vielä odottaa itseään.

Hieman ennen avauserän puoliväliä HPK pääsi ensimmäisen kerran yrittämään maalia ylivoimalla. Ylivoiman loppupuolella Antti Aarnio toi kiekon hyökkäysalueelle. Aarnion epäonnistunut laukaus päätyi onnekkaasti Marko Luomalan lapaan. Luomala tälläsi heti kiekon saatuaan pelivälineen JYP-maalin alanurkkaan.

Luomalan maalin jälkeen myös HPK pääsi otteluun paremmin mukaan, eikä aikaakaan kun kiekko oli jälleen jyväskyläläisten häkissä. Tällä kertaa Juho Mielosen pomppiva syöttö päätyi Jesse Saarisen lapaan ja Saarinen laukoi tarkasti HPK:n 2-0 -johtoon. Mainion maskin Myllykosken eteen teki Tuomas Santavuori.

JYP IHOLLE

Toisen erän alkuun JYP pääsi jälleen ylivoimalle. Ossi Louhivaara toi kiekon alueelle ja laukoi kohti Mikko Tolvasen vartioimaa maalia. Tolvanen torjui ensimmäisen yrityksen suoraan Antti Jaatiselle, joka siirsi kiekon pienestä kulmasta HPK-maaliin.

Maalin jälkeen HPK pääsi pariin kertaan yrittämään lisäosumaa ylivoimalla, kuitenkin tuloksettomasti. Toisen erän loppuun HPK nappasi kaksi peräkkäistä jäähyä ja JYP pääsi kahden miehen ylivoimalle. Ylivoima jatkui kolmannenkin erän puolelle mutta kiitos Tolvasen torjuntojen ja HPK-puolustuksen tasoitukselta vältyttiin.

Kolmatta erää oli pelattuna reilut viisi minuuttia, kun JYP:n Olli Sipiläinen taklasi selästä Ossi-Petteri Grönholmia. Grönholm haukkoi hetken henkeä jään pinnassa kuin kuivalle maalle nykäisty särki konsanaan. Grönholmilta kuitenkin onneksi ainoastaan ilmat pihalle ja pahemmalta loukkantumiselta vältyttiin. Taklauksen johdosta Sipiläiselle kuitenkin komennus suihkun puolelle ja HPK:lle viiden minuutin ylivoima.

HPK ISKEE POMPPOKIEKOLLA

Ylivoiman alku sujui tehottomasti, kunnes syntyi ottelun erikoisin maali. Arsi Piispanen lähetti kiekon ränniä pitkin vastakkaiselle puolelle. Kiekko kuitenkin otti hieman erikoisen pompun ja tuli suoraan Santavuoren lapaan. Santavuori kiepautti “pikkumustan” JYP-maalin etukulmasta sisään kaikkien muiden äimistellessä mihin peliväline oikein katosi.

Santavuoren maalin jälkeen JYP viritteli lopullista kiriään. Ajassa 55.46 Antti Aarnio otti kaksiminuuttisen ja samalla JYP maalivahdin vaihtoaition puolelle. Alta aikayksikön kiekko oli HPK-maalissa. Tässä tapauksessa aikayksikkönä käytettiin neljään sekuntia. Ramzi Abid jatkoi Kristian Näkyvän laukoman irtokiekon ohi Tolvasen.

Aarnio otti vielä kolme minuuttia ennen päätössummeria koko ottelun kolmannen kaksiminuuttisensa. JYP otti jälleen Myllykosken pois maalistaan ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. HPK pelasi uhrautuvasti ja oli jopa lähellä ottelun lopullista ratkaisua. Juha Kiilholman ja Ville Viitaluoman purkukiekot lipuivat kuitenkin hieman ohi JYP-maalin.

JYP-kiri tyrehtyi lopulta Kristian Näkyvän ottamaan jäähyyn ajassa 59.21. HPK pelasi ylivoimansa järkevästi päästämättä jyväskyläläisiä hyökkäyksiin. Viitaluomalla oli aivan ottelun viime sekunneilla mahdollisuus maalintekoon. Viitaluoman laukaus pysähtyi kuitenkin tolppaan.

HPK pelasi torstaina erittäin mallikkaan vierasottelun Jyväskylässä. Pelissä oli havaittavissa jälleen erinomainen taistelutahto ja työnteko. Tolvanen maalissa oli erinomainen ja kenttäpelaajat blokkasivat laukauksia mainiosti.

HPK:n taistelevaa peli-ilmettä pääsee seuraavan kerran ihastelemaan tulevana lauantaina, kun Hämeenlinnaan matkaa KalPa Kuopiosta.