Tuuripomput Kerhon kiusana – Ilvekselle lisäpiste jatkoajalla

1-2 ja. (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Muutama viikko sitten ei moni olisi uskonut, että helmikuun viimeiseen kotiotteluun HPK lähtee neljän ottelun voittoputkessa ja maali on pysynyt puhtaana 172 minuuttia 48 sekuntia. Mutta näin se vain on ja vastaan luistelee Tampereen Ilves, kahden ottelun tappioputkessa. Molemmat joukkueet oli tositoimissa eilen eikä näin lepoetua ole kummallakaan, tosin ottelutahti on näinä viikkoina sen verran tiukka, ettei tässä lepäilemään ehdi kunnolla kukaan, tilanne  on kuitenkin kaikille sama ja pelaamallahan oppii.

Putket on tehty rikottaviksi, tänään katkesi sitten molemmat, nollaputki päästetyissä maaleissa ja voittoputki. Mutta jatkoaikatappion piste piti pisteputken vielä voimissaan ja tiistaina on edessä maukas kosto. Avauserässä Kerhon ainokaisen iski Santtu Hakanen, Erosen ja Laatikaisen syötöistä. Laurikainen torjui tänään 27 laukausta, Ilveksen maalilla Eetu Mäkiniemi 24. Ottelu oli tarkkaakeskialueen puolustamista ja kun alueelle päästiin, sinne päästiin vauhdilla. Kerho koitti saada pidempiä jaksoja pidettyä kiekkoa vastustajan päädyssä ja väsyttää Ilveksen. Ilves taas iski vastaiskuilla ja luotti nopeisiin hyökkäyksiin.

Kerho murentaa Ilveksen itseluottamusta

Pelin alkuminuutit vaikutti hermostuneelta, varsinkin Kerho ei saanut konettaan kunnolla heti käyntiin vaan syötöt vähän karkaili eikä osunut ajatukset yksiin. Ilves vaikutti alkuminuutit paljon terävemmältä ja vaarallisemmalta laukoen kohti Kerhon maalilla ollutta Eetu Laurikaista. Kaikki tämä ennakkopelko voitiin pyyhkiä mielestä pois ajassa 5.34 Kerhon tehdessä avausmaalin. Maalia edelsi todella rauhallinen jakso Ilveksen puolustusalueella Elmeri Erosen ja Arto Laatikaisen toimesta. Lada pelasi kiekon vauhtiin Eroselle joka näki maalin kulmalla vapaana Santtu Hakasen ja Hakanen sai ohjata illan avausmaalin ohi Eetu Mäkiniemen.

Osuman jälkeen peli tasoittui hetkeksi, kunnes 8.40 sai Eemeli Räsänen jäähyn murjottuaan Eemeli Suomea poikittaisella plekseihin. Ilveksen ylivoima pyöri todella vaarallisen näköisenä ja vauhdikkaasti mutta Kerhon jänne kesti ja tilanteet saatiin purettua kerta toisensa jälkeen. Näin avauskymppi jäi tänään Kerhon nimiin eikä omissa kolissut vieläkään.

Vauhtia ei erästä puuttunut molempien joukkueiden karvattua suht korkealta, useammalla pelaajalla. Erän loppua kohden Kerho alkoi laukoa kohti Mäkiniemen maalia ja loi tekopaikkoja. Valtteri Puustinen pääsi kokeilemaan omaa sihtiään kahdesti, parhaat paikat loppuminuuteilla loi kuitenkin Harri Kainulainen. Ensin Kainulainen päästi Santeri Lukan hyvällä syötöllään pisteiden väliin laukomaan ja toinen vielä parempi paikka Kainulaisen toimesta pelattiin Otto Latvalalle. Latvala pääsi jo huijaamaan Mäkinemen jäihin ja 2-0 maistui suussa, kunnes laukauksen eteen Mäkiniemi sai patjansa venytettyä ja erätauolle lähdettiin 1-0 lukemista. Mäkiniemi torjui 10 laukausta ja toinen Eetu, Laurikainen kahdeksan kertaa.

Nollaputki jatkuu Laurikaisen selän takana

Toisen erän Kerho aloitti väkevästi ja sai heti painetta Ilveksen päätyyn. Ajassa 21.30 huitaisi Roby Järventie Markus Nenosen mailan käsistä ja lähti estämisestä istunnolle. Jos oli Ilveksen ylivoima avauserässä vaarallista, sitä oli myös oranssi vyöry toisessa päässä. Kontiolan viisikko aloitti ylivoiman ja paikat pelattiin ensin Eroselle ja sen jälkeen vielä Puustisellekin mutta molempien vedot jäi ikävästi blokkiin. Ykkösviisikko kuitenkin pyöritti Ilveksen nelikkoa puolitoista minuuttia, kunnes Ilves pääsi tilanteen purkamaan. Kerhon toiselle ylivoimalle ei jäänyt kauheasti aikaa enää peliä järjestellä, eikä lisämaaleja nähty.

Ennen ottelun puolta väliä nosti Kontiola hyökkäyksen Ilvespäätyyn ja koitti pelata varmaakin varmemman paikan Puustiselle, Ilveksen puolustus sai syötön katkaistua ja tästä lähti pahaenteinen vastahyökkäys josta Matias Maccelli polkaisi läpiajoon. Laurikainen oli kuitenkin valmiina ja hoiteli tilanteen, samalla hetkellä meni 200 minuuttia rikki siitä kun viimeksi on Kerhon maalista kiekkoa kaiveltu pois.

Kerho koitti erässä saada Ilveksen alueelle pidempiä pyörityksia, pari kertaa siinä onnistuenkin ja Ilves puolestaan iski vastaan vauhdilla ja ampui aina kun paikka tuli, kohti Laurikaista. Ennen erän loppua oli Kerholla pitkä pyöritys Ilveksen päädyssä ja tilanne hallussa. Viimeinen syöttö epäonnistui ja Ilves sai vastahyökkäyksen, eikä Markus Kankaanperälle jätetty muuta mahdollisuutta kuin koukata vauhdit pois. 37.38 oli illan toisen alivoiman vuoro, josta Kerhon puolustus selvisikin. Tällä kertaa Kerho pääsi iholle nopeammin, eikä Ilves saanut kuviotaan kunnolla viriteltyä. Erätauolle avauserän 1-0 lukemista, toisessa erässä Laurikainen torjui 10, ja Mäkiniemi viisi kertaa.

Ilves tuuripompulla tasoihin ja toisella ohi

Kolmas erä oli kokonaisuudessaan todella tarkkaa pelaamista puolustussuuntaan molemmilta joukkueilta. Kerho suojeli johtoaan ja Laurikaisen nollaa, Ilves iski päätään seinään ja koitti puhkoa Kerhon tiivistä puolustusta. Seitsemän peliminuutin jälkeen kävi Ilveksen Santeri Hatakalle karkea syöttövirhe ja Harri Kainulainen sai lahjan siniviivalle. Kainulainen ei kuitenkaan pystynyt Mäkiniemeä ohittamaan ja tilanne säilyi ennallaan.

49.20 meni sitten rikki Laurikaisen nollaputki. Toisaalta, nyt siihen ei enää tarvitse kenenkään keskittyä vaan voidaan pelata pisteistä kun puheet on pidetty. Mutta millä tavalla maali tuli! Ilveksen Aleksi Elorinne laukoi kiekon Markus Nenosen pakaraan, kiekko pomppasi siitä Santeri Lukan naaman kautta maalin yläkulmaan ja peli oli tasan 1-1. Kerho ei tunkenut päätään pensaaseen tasoituksen jälkeen vaan ykkösnyrkki pääsi jauhamaan Ilveksen päätyyn, kuitenkaan onnistumatta sitä vaarallisinta paikkaa järjestämään.

Ilveksen Kalle Maalahti pyykäisi lumet kiekosta erän puolivälin jälkeen sillä seurauksella, että Nenonen pääsi koittamaan rystynsä tehokkuutta. Mäkiniemi sai räpylän reunaa väliin ja tasoissa jatkettiin. 53.34 jäi Lukan maila Eemeli Suomen jalkoihin ja Ivekselle tarjoiltiin täyttä pistepottia tulikuumasta HPK:sta. Alivoima oli kuitenkin Kerholla kunnossa, eikä Ilves päässyt paikoille tällä ylivoimallaan.

Vielä ei kuitenkaan jatkoille päästy ilman tapahtumia. 58.19 ja Petri Kontiola laitataklauksesta 2+10 ja Kerholle alivoimaa loppuerä. Paras paikka siunaantui kuitenkin tässä erikoistilanteessa Nenoselle joka katkaisi syötön ja karkasi läpiajoon kun peliä oli 30 sekuntia jäljellä. Nessun ranne napsahti Mäkiniemen patjaan, mutta sen verran Ilvespakka sekosi, että ottivat väärästä vaihdosta jäähyn ajassa 59.37 ja loppu pelattiin neljällä neljää vastaan. Kaksi kertaa aloitettiin vielä Ilvespäädystä, ensimmäisestä vetopaikka pelattiin Arto Laatikaiselle, jonka Mäkiniemi torjui ja toisessa tulitti toiselta puolelta Eronen Mäkiniemeä päin.

Jatkoajalla Kerho voitti ensimmäisen aloituksen ja piti kiekkoa kunnes Kontiolan jäähyä kärsinyt Valtteri Puustinen pääsi boksista ja päästiin ylivoimalle. Ei lähtenyt Kerhon neljällä kolmea vastaan ylivoima tänään. Laukaukset jäi blokkiin, eikä Mäkiniemeä päästy kunnolla oikein hätyyttelemäänkään. Lopulta jatkoajalla ei enää tullut pelikatkoa, eikä kunnon tilanteitakaan, selät suoristui ja mietittiin kuka ampuu rankkarit… Kunnes ajassa 64.55 kiekko pomppi Kerhon maalin eteen ja siitä sen laukoi maaliin Matias Maccelli. Näin lisäpiste tänään Ilvekselle ja Kerhon voittoputki napsahti poikki.

Tiistaina jatketaan klo 18.30, sama paikka, sama vastustaja!

27.02.2021 19:54