Tuulola 800 ja Laamanen 600 ottelua täyteen!

HPK:n liigajoukkueen kokeneimmat pelaajat saavuttavat upeita rajapyykkejä tulevilla liigakierroksilla. Jukka Laamanen pelaa 600. runkosarjaottelunsa perjantaina Raumalla. HPK:n senseiksi ristitty Marko Tuulola saa sen sijaan hurjat 800 SM-liigan runkosarjaottelua täyteen lauantaina, kun HPK saa vastaansa Tapparan.

tuulola_dsc_9722

Tuulola on myös liigan ikäpresidentti, sillä hän täytti helmikuussa 40 vuotta. Tuuskin 40-v haatatteluun pääset täältä.

Tuuski kertoo, että ei muista ensimmäistä liigapeliään, mutta kaudella 89-90 Tuuski pääsi näyttämään taitonsa liigajoukkueessa 15 kertaa.

– Yhdessä TPS-matsissa olin neloskentän hyökkääjänä, lähinnä imemässä tikkaria. Mutta pääsin kuitenkin jäälle jossain vaiheessa ottelua ja onnenpotkujen kautta olin yhtäkkiä nokikkain turkulaisvahdin kanssa. Eihän siitä mitään tullut, jäädyin ja luistelin vaihtoon, nauraa Tuulola.

Tuuski myöntää, että jokainen ottelu jännittää edelleen. Kiekkoelämä ei ole mennyt liikaan rutiiniksi.

– En mä voi mennä kentälle, jos ei jännitä yhtään. Täytyy aina olla semmosta pientä jännitystä, silloin saa annettua kaikkensa.

               Tuulola_Marko_DSC_8276   tuuski  

800 otteluun Tuulola on tarvinnut 18 liigakautta, mukaan lukien käynnissä olevan kauden. Kaiken kaikkiaan mies on tehnyt 354 tehopistettä (65+289). Jäähyjä miehelle on kertynyt mukavat 639 minuuttia ja plusmiinus-tilastossa Tuuskin on luku on 237. Erikseen ovat tietysti Tuulolan 142 playoffottelua SM-liigassa. Tuuskin SM-liigatilastot löydät täältä.

Lauantain juhlaotteluunsa Tuuskilla on yksiselitteinen lahjatoive.

– Ainoa asia, jota lauantailta odotan on voitto.

21.10.2011 07:35

Jaa artikkeli: