Tutulla kaavalla

HPK-Pelicans 1-2 vl (0-0,0-0,1-1,0-0)

Perjantai-illan vääntö muistutti suurelta osin tiistain kamppailua JYPiä vastaan. HPK hallitsi ottelua varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta joutui lopulta taipumaan voittolaukauskilpailussa.

Pelicans oli aiheuttaa shokkialun Kerholle, kun Pekka Jormakka pääsi alkuminuuteilla avopaikkaan. Mika Järvinen kuitenkin pelasti HPK:n nöyryytykseltä hienolla torjunnallaan.

Kerho otti pelin hallinnan itselleen, mutta todellisia maalipaikkoja oli harvakseltaan. Parhaimmat niistä osuivat Tuomas Santavuorelle ja Borna Rendulicille.

Toisessa erässä HPK lisäsi vettä myllyyn ja tykitti Jere Myllyniemen vartioimaa Pelicans-maalia kuin viimestä päivää. Tehot olivat kuitenkin edelleen kateissa. Borna Rendulic pääsi kolmesti huippupaikkaan, mutta onnikaan ei ollut kroatialiasen puolella. Näin ollen kolmanteen erään siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Rendulic osuu viimein

Kerho siirtyi viimeinkin johtoon komannen erän alussa. Borna Rendulic karkasi läpiajoon Pelicans-puolustajan karmaisevan syöttöhassin jälkeen. “Borna” onnistui ohittamaan Myllyniemen kaatuessaankin. Samassa hässäkässä Rendulic ajautui Myllyniemen päälle ja maalikin siirtyi. Kiekko ylitti kuitenkin maaliviivan aiemmin, joten tilanteessa ei ollut epäselvyyttä. Maali oli Rendulicille kauden seitsemäs.

– HPK:n maali oli meille piristysruiske. Vasta sen jälkeen saimme oman kiekollisen pelin rullaamaan, koska oli pakko hyökätä, Pelicans-valmentaja Kai Suikkanen kertoi ottelun jälkeen.

Lahtelaiset saivat enemmän otetta mitä pidemmälle erä eteni. HPK puolusti jälleen tunnollisesti, mutta tasoitusmaali syntyi harmittavan merkkausvirheen jälkeen. Vieraiden Janne Tavi unohtui maalin eteen ja hyökkääjän tarkka laukaus ei jättänyt Mika Järviselle mahdollisuuksia. Tasoitus syntyi ajassa 52.33.

Ottelu siirtyi jatkoajalle, jossa molemmilla oli huippupaikat ottelun ratkaisemiseen. Rendulic vapautti Johan Larssonin unelmapaikkaan, mutta ruotsalainen laukoi suoraan Myllyniemen räpylään. Pelicansin Tyler Redenbach purjehti koko kentän läpi ja nokikkain Järvisen kanssa kun aikaa oli jäljellä vain kaksi sekuntia. “Järä” kuitenkin torjui HPK:n rankkareille.

Voittolaukauskilpailu vedettiin pitkän kaavan mukaan. HPK:lta onnistuivat Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen kahdesti, mutta lopulta lahtelaiset kuittasivat voiton Pekka Jormakan onnistumisella.

– Ei tässä mitään uutta ole edellisiin kotipeleihin verrattuna. Pelirohkeus on kateissa ja mailaa puristetaan tiukoissa paikoissa, HPK:n päävalemntaja Ari-Pekka Selin harmitteli ottelun jälkeen.

Taistelu jatkuu lauantaina Ilveksen vieraana. Tiistaina Tappara saapuu Hämeenlinnaan. Ottelu alkaa Rinkelinmäellä klo 18.30.

1.3.2013

 

02.03.2013 09:06

Jaa artikkeli: