Tuskien taival jatkuu – Sport vei pisteet

HPK – Sport 0-1 (0-0,0-1,0-0)

Lauantain päiväottelu ei juurikaan tarjoillut näyttävää pelaamista. Sen sijaan se tarjosi kahden tuskaisen joukkueen pomppivan esityksen, joka lopulta päättyi Sportin 0-1 voittoon.

Väritön ensimmäinen erä

Ottelun avauserä ei juuri yleisölle hienouksia tarjoillut. Siinä missä isännät yrittivät kääntää peliä nopeasti ja luoda pitkiä hyökkäyksiä, niin vierailija Sport taasen ryhmittyi puolustuslinjaansa ja kärkkyivät HPK:n virheitä.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka siunaantui kuitenkin avausminuuteilla vierailija Sportille, kun Jonne Virtanen pääsi ajamaan Joona Voutilaisen vartioimalle Kerhomaalille aivan etutolpan tuntumasta. Tilannetta edelsi HPK -puolustuksen pieni merkkausvirhe joka avasi oven kolossimaiselle Virtaselle. Isäntien puolustuksen onneksi Voutilainen kuitenkin piti patjansa jäässä ja selvitti tilanteen.

HPK sai myös erässä omat mahdollisuutensa. Paras paikka tuli isäntien pyörittäessä ylivoimaa, kun Petri Kontiola pyöräytti kiekon siniviivalle Elmeri Eroselle, joka jatkoi pelivälineen yhdellä kosketuksella p-pisteen kaarella odottaneelle Jere Innalalle. Innalan onetimer lähtikin napakasti, mutta tällä kertaa Sportin maalilla torjunut ex -HPK Rasmus Reijola veti pidemmän korren.

Erän loppu tarjosi myös erikoisuuden, kun Markus Nenonen meinasi ohittaa Sport -vahti Reijolan suoraan aloitusvoiton jälkeen napakalla rystydipillään, mutta “Nessun” ja HPK:n epäonneksi kiekko osui maalin ylärimaan.

Näin ollen ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tasapelissä.

Pompulla johtoon

Ensimmäinen erä enteili jo HPK:n ja Sportin kohtaamisesta ottelua, jossa pomput nousevat arvoon arvaamattomaan. Ottelun toinen erä myös sen todisti.

Aivan erän alkumetreillä näytti siltä, että isännät ottavat pelin lopullisesti komentoonsa. Miro Ruokonen pääsikin heti puolittaiseen läpiajoon, mutta horjahti hieman juuri laukaisun hetkillä ja veto suuntautui yli Vaasalaisten maalin.

Hetki Ruokosen läpiajon jälkeen pääsi kokeilemaan jälleen ylivoimaansa. Petri Kontiolan johtama ykkösylivoima loikin muutaman näyttävän paikan joista yksi osui jälleen Jere Innalalle. Kontiolan poikittaissyöttö löysi Innalan lavan ja tämän onetimer lähti tuttuun tapaan, mutta kuten niin monta kertaa aikaisemmin tällä kaudella ei kiekko vain löytänyt tietään verkon perukoille.

Erässä päästiin myös todistamaan vanhaa kiekkosanontaa, “kun et itse tee, niin kyllä vastustaja tekee”. Näin myös tapahtui.

Valtteri Viljanen toimitti siniviivan kulmauksesta rännistä saamansa ropellikiekon kohti HPK:n maalia. Viljasen lähettämä pyörivä kiekko ottikin vielä matkallaan kosketuksen Simon Suorannan mailaan, josta se jatkoi kulkuaan vielä yhden pompun kautta ohi voimattoman HPK -vahti Voutilaisen. 0-1 tulostaululle ja kotijoukkueen jo valmiiksi iso tuska kolminkertaistui silmissä.

Tämä tuska myös aiheutti kipsin, jota HPK pyrki lopperän avata. Hieman se siinä onnistuikin kun aivan erän lopussa se sai pitkän pyörityksen vaasalaisten kenttäpäähän. Pyöritys päättyi Petri Kontiolan loistavaan nousuun ja terävään laukaukseen, mutta jälleen kerran kiekko löysi ennemmin maaliraudat, kuin maaliverkon.

Erätauolle lähdettiin Sportin 0-1 johdossa.

Pelaillen pois

Kolmannessa erässä pomput jatkuivat, mutta kumpikaan joukkue ei niitä pystynyt hyödyntämään.

Erän parhaan maalipaikan sai Sport, kun pienen pyörityksen päätteeksi Jonne Virtanen vippasi rystyltä siniviivan tuntumasta kiekon vain kohti HPK:n maalia. Kiekko otti illan teeman mukaisesti pompun HPK -puolustajan jalasta ja napsahti suoraan maalin takatolpalla päivystäneelle Emil Erholtzille. Erholtz nosti kiekon kohti HPK -maalin kattoa, mutta Joona Voutilaisen ilmiömäinen venytys esti lähes varman maalin.

Mitä pidemmälle erä eteni, niin sen enemmän pelin kuva oli se, että vierailija Sport keskittyi vain purkamaan kiekkoa ja pyrki sitä kautta puolustamaan yhden maalin johtoaan.

HPK sai pelin lopussa vielä oivan mahdollisuuden hakea tasoitusta ylivoimalla, mutta Sportin tiukka puolustus ja osittain isäntien hengetön pelaaminen takasi sen, että pisteet jälleen kerran matkasivat HPK:n sijaan vastustajalle.

10.10.2020 18:34