Tuskan kautta voittoon

HPK-Ilves 5-4 vl (2-1,1-1,1-2,0-0)

HPK sai lopulta kaksi pistettä pitkän iltapuhteen jälkeen. Ilves hallitsi kenttätapahtumia kaksi viimeistä erää, joten Kerho saa olla tyytyväinen kahteen pisteeseen.

HPK aloitti pirteästi. Ykkösketju iski heti ensimmäisessä vaihdossa kiekon ohi Ilves-maalilla aloittaneen Miika Wiikmanin. Näyttävän kuvion päätteeksi Marko Luomala pääsi tälläämään maalin edestä kiekon yläkulmaan. Syöttöpisteet päivän komeimpaan kirjattiin Janne Laakkoselle ja Arsi Piispaselle.

Ilves kuittasi ylivoimalla kaksi minuuttia myöhemmin Toni Rajalan ylivoimaosumalla. Alex Leavitt vei HPK:n uudelleen johtoon ajassa 14.07. Maali syntyi kun Matias Soinnun kaksiminuuttista oli jäljellä vain sekunti. Osuma oli kanadalaissentterille kauden kuudes.

Vaisu toinen erä

Ilves vaihtoi toiseen erään maalivahtia. Nuori Mikko Pätsi korvasi flunssaisen Miika Wiikmanin. Vieraiden Michael Keränen tasoitti kun erää oli pelattu vain 38 sekuntia.

HPK ei saanut peliään käyntiin ja Ilves hallitsi kenttätapahtumia selvästi. Kerhon pelinrakentaminen oli läpi erän todella ponnetonta. Huolimaton pelaaminen tuotti paljon harhasyöttöjä, joista kehkeytyi vaarallisia maalintekopaikkoja vierailijoille.

Kakkosketju toi kuitenkin pilkahduksen harmaan massan keskelle. Alex Leavitt karvasi kiekon maalin takana ja syötti maalin eteen Niko Niemiselle. Tämä jatkoi suoraan Teemu Rautiaiselle, joka iski kauden kolmannen maalinsa.

Ilves tasoihin loppuhetkillä

Kolmas erä jatkui samoissa merkeissä. HPK oli jatkuvasti vaikeuksissa Ilveksen aktiivisen karvauksen kanssa. Ajassa 48.35 syntyi lopulta ansaittu tasoitus. Puolustaja Niko Peltolan maali syntyi siniviivakudilla.

HPK meni vielä kerran johtoon, kun Jan-Mikael Juutilainen huudatti kotiyleisöä sekavan tilanteen päätteeksi todellisella tahtomaalilla. Syöttöpisteet kirjattiin nelosketjun Tuukka Pulliaiselle ja Antti Ropolle.

Kerho puolusti johtoaan pelin loppuhetkille saakka, mutta vieraiden Jyrki Jokipakka sivalsi pelin tasoihin vain 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Maali syntyi ylivoimalla Ilveksen pelatessa ilman maalivahtia.

Kun jatkoaika ei tuonut ratkaisua, lähdettiin ratkaisua hakemaan rangaistuslaukauksilla. HPK:n Teemu Rautinen ja Arsi Piispanen onnistuivat näyttävissä harhautuksissaan. Kun Ilveksen ainoa onnistuja oli Ville Korhonen, jäi kaksi pistettä Hämeenlinnaan.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell ei ollut tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Tämä esitys ei tyydytä missään tapauksessa. Huomenna on palaverin paikka. Jos jotain positiivista täytyy hakea, niin rankkarit sujuivat mallikkaasti.

HPK:n kolmen pelin viikko jatkuu lauantaina Raumalla Lukon vieraana.

 

Karri Salo 5.1.2012

 

 

 

 

05.01.2012 20:25

Jaa artikkeli: