Tuplatiistai Ritari-areenassa!

Ei pisteistä, vaan kunniasta

HPK-Ilves 13.3. klo 18.30

Edessä on viimeinen kotipeli tällä kaudella. Nyt jos koskaan, HPK:lla on sauma piirtää edes tyydyttävä kuva itsestään kannattajien verkkokalvoille.

– Viimeinen kotipeli kyseessä, ja haluamme jättää faneille hyvän mielen. He ovat kuitenkin olleet hienosti mukana tässä, kertoi valmentaja Timo Lehkonen.

Ottelussa sarjapisteillä ei ole merkitystä, sillä vastaan asettuva Tampereen Ilves on varmistanut paikkansa liigakarsintoihin. Karsintakarkeloissa vastaan asettuu joko Joensuun Jokipojat tai Vaasan Sport. Asetelma tulee olemaan ilvesläisittäin vaikea, sillä liigajoukkueella näissä peleissä on vain hävittävää, kun taas Mestis-joukkueella vain voitettavaa.

Ilveksellä iso tarve parantaa

HPK on ennen tiistaista Ilves-peliä hävinnyt peräti kymmenen ottelua putkeen. Aika siis on kääntää kurssi ja pelata viimeinen kotiottelu viihdyttävää ja voittavaa lätkää.

– Jos pystymme samanlaiseen esitykseen kuin edellisessä kotipelissä Pelicansia vastaan, pitäisi meidän olla vahvoilla. Se on lopulta pelaajista itsestään
kiinni, Lehkonen aprikoi.

Ilves siis jatkaa pelejään runkosarjan jälkeen, joskin hieman surullisissa asetelmissa. Heillä on paineet saada peli kuosiin eikä tamperelaiset varmasti lähde puolivaloilla pelailemaan. Lehkonen joukkoineen tiedostaa tilanteen.

– Mikään helppo peli ei ole tulossa. Tiedämme, että Ilves tulee vielä jatkamaan kauttaan, ja he haluavat saada pelin kulkemaan karsintoihin.

Joukkueiden kokoonpanot selviävät iltapäivän kuluessa tästä. Niko Nieminen ja Milan Kytnar ovat mahdollisesti sivussa illan pelistä ja hyökkäyshommissa Tuukka Mäkelän lisäksi saatetaankin nähdä Santeri Alatalo. Mika Järvinen pelaa maalissa.

A-Nuorten välierä alkaa jo klo 13.30

HPK:n edustusjoukkueen peliä odotellessa onkin mahtava sauma seurata A-Nuorten huippulätkää, kun sunnuntaina kotiedun Jokereilta ryöstänyt HPK pelaa toisen välieränsä.

HPK:n A-Nuoret pelaavat tänään päiväpelinä toisen välieränsä Helsingin Jokereita vastaan. Sunnuntaina ensimmäisen välierävoiton jatkoajalla luvuin 2-3 ottanut HPK on valmis toiseen kohtaamiseen.

– Pelimme on hyvässä kuosissa. Olemme edelleenkin itsemme pahin vastustaja, ei Jokerit. Omalla pelillä voimme voittaa, kertoi maanantaina HPK:n A-Nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Ensimmäisessä välierässä pienen tällin saanut ja pelin kesken jättänyt Teemu Rautiainen tekee todennäköisesti paluun kokoonpanoon. Voimalaituri Jaakko Turtiaisen paluuta odotellaan tälle viikolle.

Nuorten SM-liigan finaaleihin selviää kolmella välierävoitolla. HPK:lla voittoja on nyt yksi ja Jokereilla nolla. Mahdollinen seuraava HPK:n kotivälierä pelataan lauantaina 17.3. klo 16.00.

HPK A -Jokerit A klo 13.30
HPK – Ilves klo 18.30

Tervetuloa Tuplatiistaihin !

Niklas Heinonen 13.3.2012

13.03.2012 07:19

Jaa artikkeli: