Tuplapelin avauksesta tappio – Kärpät vei 4-3

4-3 (1-1, 3-1, 0-1)

11.11 Arttu Pelli 1-1 YV (Artturi Toivola, Ryan Johnston)

27.18 Joel Janatuinen 4-2 (Johnston, Miro Ruokonen)

57.49 Antti Pihlström 4-3 IM (Michael Joly, Pelli)

Ihan ei tänään kiri Kerholla riittänyt Oulussa, vaan kolme pistettä jäi Kärpille lukemin 4-3. Tasaisen avauserän jälkeen Kärpät karkasi muutamassa minuutissa toisen erän alussa 4-1 johtoon ja tätä ei enää Kerho saanut kirittyä kiinni. Näistä nopeista maaleista johtuen meni toinen erä Kärppien nimiin vaikka Kerhollakin omat paikkansa oli ja kiekon hallinta laskettiin HPK:n eduksi. Kolmannessa erässä taas Kerho voitti maalit ja muutkin tilastot, Kärppien ehkä enemmän keskittyessä puolustamaan johtoaan. Kerhon maaleista vastasivat tänään Arttu Pelli avauserässä ylivoimalla, Joel Janatuinen toisessa erässä ja Antti Pihlström kolmannessa erässä Kerhon pelatessa ilman maalivahtia. 

Valmentajien kommentit tuttuun tapaan artikkelin lopussa videotallenteena.

Tasalukemilla aloitetaan

Ottelun pari ensimmäistä minuuttia oli Kärpät niskan päällä ja sai pidettyä kiekkoa Kerhon alueella hallitusti. Kerhon hyökkäykset oli hätäisiä ja kiekko joko karkasi, tai syöttö hyökkäysalueella jäi luokattomaksi ja näin Kärpät otti peliä hallintaansa. Kolmen minuutin pelin jälkeen ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli kuitenkin Kerholle. Otto Latvala laukoi kohti kärppämaalia, Philippe Cornet sai mailansa väliin ja jatkokarkissa oli kiinni Matt Marcinew, mutta molemmat yritykset Stanislav Galimov torjui patjallaan.

Ajassa 5.05 vihellettiin illan ensimmäinen jäähy, Kärppien Ludwig Byström boksiin korkeasta mailasta ja Kerho sai kokeilla vähän heikohkon ylivoimaprosenttinsa parantamista. Arttu Pellille paikka pelattiinkin, mutta Pellin viivasta ampuman kudin Galimov poimi hanskaansa ja maalittomassa jatkettiin. Ykkösylivoima ei muita paikkoja saanut rakennettua ja toisen ylivoiman paras paikka siunaantui Markus Nenoselle, mutta tämän laukauksen Galimov ohjasi mailansa varrella päätyverkkoihin, eikä parantunut vielä Kerhon prosentit ylivoimalla.

Lisää jäähyjä jaettiin ennen erän puolta väliä, ajassa 8.26 lähti Kerhosta Juuso Ikonen istumaan kiinnipitämisestä jäähyään. Vaan kauaa ei Kärpät päässyt ylivoimaansa koittamaan, kun 9.13 oli Juhamatti Aaltosen vuoro ottaa estämisestä tasoittava jäähy. Tästä jäähystä varmasti löytyy montakin mielipidettä, oliko edes jäähyn paikka. Aaltonen luisteli siniviivaa kohti ja osui Otto Latvalan mailaan, joka napsahti osuessa poikki. Ensin Aaltoselle näytettiin huitomisesta kakkosta ja kun Kärpät jäähyä kritisoi, se vaihdettiin estämiseksi. Yhtä kaikki, peliä jatkettiin tasavajaalla.

Ja seuraavasta hyökkäyksestä Kärpät sitten iski. Ville Leskinen nousi laidasta ja laukoi kohti etukulmaa. Eetu Laurikainen oli ihan hyvin mukana vedossa, mutta kuti livahti jalkovälistä sisään ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Kun Ikosen jäähy päättyi, laukoi Arttu Pelli tolppaan Galimovin selän takana eikä tasoitusta nähty. Kunnes seuraavasta pyörityksestä Pellille pelattiin paikka laukoa tasoitus onetimerilla. Syöttöpisteet Artturi Toivolalle ja Ryan Johnstonille.

Kerho haki hanakasti johtomaaliakin tasoituksen jälkeen. Kun nelisentoista minuuttia oli pelattu, sai Joel Janatuinen kiekon hyvään vauhtiin hyökkäysalueella ja maalin kierrettyään, löysi Janatuinen syötöllään Ossi Ikosen maalin kulmalta mutta Ikosen veto nousi päätyverkkoihin.

Vielä pääsi erän lopulla Kerho kertaalleen ylivoimalle, ajassa 17.44. Tuukka Tieksola karvasi kiekon sääntöjenvastaisesti Petteri Nurmelta ja Tieksola koukkaamisesta jäähylle. Ylivoimalla Johnston ja Michael Joly kiekottelivat pitkään keskenään, hakien sitä parempaa paikkaa mutta piippuun jäi ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-1. Stanislav Galimoville merkattiin erässä 10 torjuntaa, Eetu Laurikaisen selvitessä kolmella torjunnalla.

Kärppien nuoriso-osasto nöyryyttää

Toisen erän alkuminuutit oli Kärppien tykitystä, niin kauan, että Laurikainen luisteli vaihtoon. Ensin ajassa 22.52 Topi Niemelä vei oululaiset 2-1 johtoon Saku Mäenalasen syötöstä. Ja hetken kuluttua vilkkui jälleen Raksilan valot, ajassa 24.21 lukemiksi Ville Koivusen toimesta 3-1. Reilu minuutti tästä ja Ludwig Byström laukoi lukemiksi 4-1 viivasta ja tämä riitti Laurikaiselle tänään ja Daniel Lebedeff luisteli Kerhon maalille.

Vaikka lukemista ja kylmästä suihkusta olisi voinut luulla, ei Kerhon selkäranka vieläkään täsyin katkennut ja oman pelin rakentamista jatkettiin säntillisesti. Kun erää oli pelattu seitsemisen minuuttia, sai Kerhon ykkösketju jauhettua pidempää pyöritystä Galimovin maalille, kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Lopulta maalikin saatiin aikaan, mutta nelsoen toimesta. 27.18 oli pelattu kun Kerho kavensi lukemiksi 4-2. Maalintekijänä Joel Janatuinen ja syöttöpisteet Ryan Johnstonille ja Miro Ruokoselle.

Toisessa erässä ei nähty kuin yksi jäähy. Erän ja ottelun ylitettyä puolivälin, sai Tommi Tikka poikittaisesta mailasta kakkosen ja Kerhon selkärankaa koeteltiin taas. Mutta alivoima jatkoi toimimistaan, eikä Kärpät saanut yhtä hyvää laukausta lukuunottamatta oikein mitään aikaiseksi. Tämänkin vedon Lebedeff torjui hyvällä patjatorjunnalla.

Erän loppupuolisko mentiin ehkä vähän Kerhon tahdissa, ainakin mitä tulee hyökkäysalueaikaan ja torjuntamääriin mutta enempää kavennuksia ei erässä enää nähty. Viimeisellä minuutilla oli Otto Latvalalla huippupaikka tehdä kavennus, mutta Latvalan rystynoston Galimov torjui. Tämän jälkeen sai Kerho paineen Kärppien päätyyn ykkösketjun toimesta, vaan ei saatu kiekkoa siirreltyä sellaiseen paikkaan josta illan kolmas maali olisi syntynyt. Näin jäi viimeiselle erätauolle mietittävää, millä kahden maalin etumatka kurotaan kiinni. Toisessa erässä Stanislav Galimov torjui kahdeksan kertaa ja Kerhon maalivahdit yhteensä kuusi kertaa.

Summeri soittaa, Kärpät voittaa

Kuten odottaa saattoi, lähti Kerho kolmanteen erään hakemaan ryhdikkäästi kavennusta ja hyvää lopetusta tälle illalle, jotta huomenna ollaan edelleen valmiina kohtaamaan Kärpät uudestaan. Eikä kahden maalin tappioasema missään nimessä ollut mahdoton takamatka. Ajassa 41.35 sai Kärppien Arttu Hyry jäähyn koukkaamisesta, tästä lähti Kerhon takaa-ajo käyntiin ylivoimalla.

Mutta taas oli vähän ponnetonta yrittämistä sitten niissä paikoissa kun piti se viimeinen siirto tehdä, eikä ylivoima tuottanut tulosta. Jäähyn jälkeen peli aaltoili päästä päähän, Kärppien puolustaessa tiiviisti johtoaan ja Kerho hakiessa kavennusta. Ajassa 46.20 otti Tommi Tikka estämisestä kakkosen, Kerhon joutuessa alivoimalle. Edelleen alivoima oli terästä, vaikkakin Kärpät todella vaarallisesti ylivoimallaan pyörittikin. Nelikko Lebedeffin edessä pelasi uhrautuvasti eikä Kärppiä päästetty katkaisemaan selkärankaa vieläkään.

Kun ottelun viimeinen vitonen lähti käyntiin, lähti Kärpistä Jesse Koskenkorva istunnolle ja nyt oli viimeinen paikka Kerholla iskeä kiinni pisteisiin. Kun kuvio saatiin kuntoon, luisteli Daniel Lebedeff vaihtoon ja Kerho pyöritti kuudella neljää vastaan. Hetken kuluttua olikin kiekkoa Kärppien maalissa Michael Jolyn toimesta, mutta tämän osuman tuomari hylkäsi siltä seisomalta maalivahdin häirintänä. Jarno Pikkarainen haastoi tämän tilanteen ja tilannetta kyseltiin Pasilasta. Tuomio kuitenkin pysyi samana tämänkin jälkeen, videolta näkyi miten Tikka ohittaessaan Galimovin, osui tähän, josta Galimov teatraalisesti lensi selälleen jäähän.

Ylivoiman päätyttyä pelasi Kerho jälleen ilman maalivahtia ja kavennuskin lopulta saatiin aikaiseksi. Ajassa 57.49 ohjasi Antti Pihlström kiekon verkkoon maalin edestä, syöttöpisteet Arttu Pellille ja Michael Jolylle. Aikaakin kelloon vielä jäi hyvin tasoittaa ottelu maalin jälkeen. Edelleen Kerho jatkoi jauhamistaan kuudella kenttäpelaajalla, mutta ei onnistunut enää nousemaan tasoihin joten loppunumerot tänään olivat Kärpät 4, HPK 3. Kolmannessa erässä Stanislav Galimoville merkattiin yhdeksän torjuntaa, ja Daniel Lebedeffille seitsemän.

Huomenna jatketaan samassa paikassa, samaa vastustajaa vastaan. Ottelun alkamisaika vaan on eri, huomenna pelataan klo 17.00. Ja ensi viikolla jatketaan taas kotona perjantaina, vastaan asettuu SaiPa Lappeenrannasta.

15.10.2021 21:33

Jaa artikkeli: