Tuomarisekoilu tappoi takaa-ajon

HPK-JYP 2-3 (2-1,0-1,0-1)

JYP käänsi tasaisen ottelun edukseen päätöserässä. HPK:n loppuminuuteilla saama joukkuerangaistus puhutti ottelun jälkeen. Jyrki Louhen paita nousi juhlallisesti kattoon.

Ennen ottelua juhlittiin illan sankaria Jyrki Louhea. Paita numero yhdeksän nousi Rinkelinmäen kattoon kotiyleisön antaessa aplodit seisaaltaan. Kunninosoituksesta otettu ja liikuttunut Louhi piti tunteikkaan kiitospuheen, jossa “Jykä” kiitti koko HPK-perhettä, faneja ja tukijoita uransa varrelta.

– Tämä hetki tekee urastani ikimuistoisen. En voisi kuvitella hienompaa kunnianosoitusta. Olen kuitenkin henkeen ja vereen joukkueurheilija ja haluan kiittää tätä mahtavaa organisaatiota, yleisöä, perhettä, ystäviä, talkooväkeä, teitä kaikkia. Ilman teitä ei olisi tullut mitään tällaista.

– Tunnukset ja merkit katossa luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Toivottavasti numero 9 tuolla on osa jatkumoa ja perinnettä, jotta seuraavilla junnuilla mahdollisuus nousta tälle paikalle.

– Ilman pitkäjänteistä työtä ei voi saavuttaa menestystä. Lupaan olla myös jatkossa auttamassa niin nykyistä Kerhoa, kuin tuleviakin HPK:n joukkueita parhaani mukaan.

G-kulman fanikatsomo levitti Louhen kunniaksi komean “Tää on kirjakamaa” -tifon ja ikitaistelija sai näin myös faneilta upean kiitoksen.

Kerholla pirteä startti

Itse ottelun lähtöaseltelma ei ollut HPK:lle paras mahdollinen, sillä kaksi kärkisentteriä (Ville Viitaluoma ja Arsi Piispanen) eivät olleet kokoonpanossa. Ensimmäinen erä oli silti HPK:n hallintaa. Marko Tuulola huudatti runsaslukuista kotiyleisöä neljän minuutin pelin jälkeen. Tuuskin laukaus loikkasi JYP-pelaajan kautta kuin sammakko ohi JYP-maalia vahtineen Tuomas Tarkin. Syöttöpisteet merkattiin Jesse Saariselle ja Dan Spangille.

Kerho lisäsi vettä myllyyn ajassa 17.05. JYPin Antti Jaatinen oli juuri päässyt rangaistusaitiosta, kun kärkkäästi maalinedustalla häärännyt Spang iski kiekon reppuun. Maali oli Spangille kauden ensimmäinen ja varmasti odotettu, sillä kanadalaisella on paikkoja riittänyt kauden aiemmissakin otteluissa. Syöttöpisteet Jesse Saariselle ja Tuomas Vänttiselle.

Maalin jälkeen HPK:n keskittyminen herpaantui ja JYP pääsi harmittavasti kaventamaan vain 48 sekuntia 2-0-osuman jälkeen. Mikko Tolvanen torjui ensin hienosti Ramzi Abidin yrityksen, mutta JYP-puolustaja Mikko Viitanen pääsi tuikkaamaan irtokiekon sisään.

Toinen erä JYPin hallintaa

Asetelmat vaihtuivat toisessa erässä. JYP sai luistimensa liikkeelle ja pelin painopiste siirtyi HPK:n kenttäpuoliskolle. Ansaittu tasoitus syntyi Jari Jääskeläisen toimesta ajassa 30.17. Tasoituksen jälkeen Kerho jäähyili kaksi kertaa, mutta kesti JYPin ylivoimamyllytyksen.

Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa. HPK:n luistin alkoi hieman painaa JYPin konemaisen pelityylin kanssa. Teemu Rautiaiselle tuomittiin hyvin kyseenalainen jäähy erän puolivälissä ja JYP käytti etsikkoaikansa hyväkseen. Kauniin “klap-klap-klap” -kuvion päätti tshekkihyökkääjä Petr Hubacek. HPK:lle jäi reilu kahdeksan minuuttia aikaa hakea tasoitusta.

Takaa-ajo käynnistyi kunnolla kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun hyvin koko illan pelannut kolmosketju Antti Aarnio-Juha Kiilholma-Jere Sallinen loi pari maukasta tilannetta JYP-maalille. Maaliin asti ei kiekkoa kuitenkaan saatu toimitettua.

Ari-Pekka Selin otti Tolvasen pois maalilta kaksi minuuttia ennen loppua. HPK:lla oli hyvä draivi päällä, mutta se tyrehtyi omituiseen ja pelin hengen vastaiseen joukkuerangaistukseen. Päätuomari Jari-Pekka Pajula tulkitsi Kerhon vaihdon kestäneen liian kauan ja HPK joutui alivoimalle kun peliä oli jäljellä minuutti ja yksitoista sekuntia. Se tappoi Kerhon takaa-ajon, vaikkakin viime sekunneilla kiekko pyöri miltei maaliviivalla.

Tuohtunut Selin ei ymmärtänyt tuomarin ratkaisua.

– Ilmeisesti jotain roolia oli pakko ottaa ja näyttää oma valtansa, kun ei muuhun pysty. Kiire oli pojilla kotiin.

 

Rysty 2.10.2012

02.10.2012 19:56

Jaa artikkeli: