Tunteita ja pisteitä – HPK kaatoi Ässät

Ässät – HPK 3-4 ja. (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)

Porin kiekkoillassa nähtiin paljon tunteita sisältänyt ottelu, kun HPK kohtasi Ässät. Alun vaikeuksien jälkeen HPK nappasi voiton, sekä tärkeät kaksi sarjapistettä, kun se jatkoi taisteluaan viimeisestä pudotuspelipaikasta 

Yksipuolinen avauserä

Ensimmäinen erä ei olisi karmeammin voinut vierailijoilta alkaa, kun Ässät takoi heti alkuun kaksi nopeaa maalia.

Ensimmäinen näistä tuli HPK -puolustuksen kiekonmenetyksestä oman maalin takana. Elmeri Eronen menetti kiekon Jasper Lindstenille, joka siirsi pelivälineen maalin edessä odottaneelle Jasse Ikoselle. Ikonen nosti kiekon ohi Eetu Laurikaisen pelikellon näyttäessä vasta aikaa 2.53.

Ja noin 40 sek. edellisestä iski patapaidat jälleen. Roni Hirvonen heitti kiekko laidan tuntumasta maalille ja perusvarmaksi kopiksi tarkoitetut kiekko tipahti Laurikaiselta suoraan tämän eteen. Paikalla oli ensimmäisenä Niko Kivelä, joka siirsi Ässät jo kahden maalin johtoon HPK -puolustajien katsoessa vierestä.

HPK:n kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Vain muutama minuutti Ässien toisesta maalista, Juuso Ikonen karvasi kiekon päädystä ja pelasi sen maalin edustalle Valtteri Puustiselle. Puustinen siirsi pienen vartaloharhautuksen päätteeksi kiekon ohi Ässien maalilla torjuneen Linus Söderströmin. Osumaan kakkossyötön itselleen kuittasi Elmeri Eronen.

Kumpikin joukkue pääsi erässä yrittämään kertaalleen ylivoimaansa, mutta hyvistä paikoista huolimatta lisämaaleja ei syntynyt.

HPK:lla oli myös oiva mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun n. 12min kohdalla Mikko Lahtela pääsi karkuun Ässien Sakari Salmisen sekoilun johdosta. Linus Söderström kuitenkin nollasi melko helpohkosti Lahtelan yrityksen.

Erätauolle siirryttiin lukemissa 2-1.

HPK löytää itsensä

HPK on tullut tänä keväänä tunnetuksi viisikon tiiviistä pelaamisesta. Jos ensimmäisessä erässä rivit hieman rakoilivat, niin toisessa ne olivat jälleen ehjät.

HPK sai heti erän alkuun loistavan paikan tasoittaa ottelu, kun Jasse Ikoselle vihellettiin rangaistus ajassa 20.39. Harri Kainulaisen johtama kakkosylivoima ei kuitenkaan saanut juurikaan mairittelevia paikkoja rakenneltua, joten Ässät selvisi melko helposti alivoimastaan.

Tämän jälkeen edettiin tasatahtiin aina erän, sekä samalla pelin puoliväliin asti.

Ajassa 30.44 oli jälleen Ässien vuoro pyörittää omaa ylivoimaansa. Se loikin useita vaarallisia paikkoja Eetu Laurikaisen maalille, mutta “Edi” oli löytänyt alun vaikeuksien jälkeen pelinsä ja torjui kotijoukkueen yritykset kerta toisensa perään.

Ajassa 33.37 HPK iskeytyi toden teolla peliin mukaan. Santeri Lukka kiersi hyökkäysalueen kerran kiekon kanssa ympäri, tiputti kiekon Petri Kontiolalle, jonka millin tarkka veto laidan tuntumasta lörpsähti Linus Söderströmin patjan välistä. Peli tasan 2-2.

Ässät yritti erän lopussa vimmatusti hakea johtoaan takaisin. Se pääsikin jälleen ylivoimalle, kun Markus Kankaanperä otti hölmön jäähyn tilanteen ulkopuolelta. Eetu Laurikaisen huippuvire kuitenkin piti ja erätauolle edettiin tasatilanteessa.

HPK ottaa omansa

HPK pääsi heti kolmannen erän alkuun pyörittämään ylivoimaansa, kun Sakari Salmisen sai korkeasta mailasta rangaistuksen.

HPK jauhoi lähes koko ylivoiman Petri Kontiolan kentällä ja se tuotti tuloksen. Itse maestro Kontiola löysi millin tarkalla syötöllään Tommi Tikan lavan ja Tikka ohjasi kauden viidennellä maalilla vierailijat ensi kertaa johtoon. Osumaan toisen syötön napsi itselleen Elmeri Eronen.

Johto-osuman jälkeen oli peli enemmän kuin hyvin HPK:n hallussa, mutta sitten tapahtui pieni työtapaturma. HPK:n puolustus törmäili hieman toisiinsa oman maalin kulmalla ja tämä avasi mahdollisuuden Ässien Jouka Juholalle. Juhola karvasi kiekon, kiersi maalin ja antoi syötön maalille nousseelle Jakob Stenqvistille. Stenqvist nosti kiekon ohi Laurikaisen ja peli jälleen tasan.

Kuten niin monta kertaa aikaisemminkin kuluneella kaudella, niin ratkaisua haettiin jälleen jatkoerästä. Sen sankariksi nousi HPK:n Juuso Ikonen.

Ikonen sai kiekon lapaansa omalla alueella, kelasi itsensä hirvittävään vauhtiin ja ampui vihaisen laukauksen Ässät -puolustaja Joonas Järvisen jaloista. Patapaitojen maalilla Linus Söderström ei kerennyt juurikaan mitään sanoa, kun kiekko viuhui ohi. Tuolla laukauksella HPK kuittasi itselleen voiton ja kaksi sarjapistettä. Voitto-osumaan syötöt Tommi Tikalle ja Ossi Ikoselle.

03.03.2021 21:33

Jaa artikkeli: