Tunteiden vuoristorataa

HPK-Pelicans 5-6 (2-3,2-2,1-1)

Erikoisia maaleja, harhasyöttöjä ja merkkausvirheitä. Kerho ja Pelicans tarjosivat tiistain kunniaksi melkoisen hurlumhei-illan.

– Pulkalla tultiin alamäkeen lauantaista. Ihmetyksen aihe oli, että meidän jalkatyö oli noin vaatimatonta. Kun se ei toimi, niin ei toimi pelikään kumpaankaan suuntaan.

– En tiedä sitten oliko kaikilla nepparit kiinni yhden voiton jälkeen. Mikä kyllä ihmetyttää, kun katsoo kuinka laadukkaita hyökkääjiä Pelicansilla on. Jos ei ihan täysillä ole pelissä mukana niin rumaa jälkeä tulee ja tänään tuli rumaa jälkeä, päivitteli HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun jälkeen.

Pelicans ohjaili kiekkoja omiin

Ensimmäisessä erässä vieraat olivat selvästi niskanpäällä. Timo Pärssinen vei Pelicansin johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen. HPK tuli tasoihin Antti Aarnion osumalla hetkeä myöhemmin. Aarnio heitti kiekon kulmasta maalille ja Otto Paajanen näytti ohjaavan kiekon sisään, mutta ilmeisesti kiekko muutti suuntaa Pelicans-puolustajan luistimesta ja maali merkittiin Aarniolle. Syöttöpisteet Paajaselle ja Ossi-Petteri Grönholmille.

Ottelun paras pelaaja, Pelicansin Radek Smolenak vei vieraat uudestaan johtoon ajassa 13.35. Smolenakin tarkka ja viuhuva laukaus tuli nopeasti takaisin maalikehikosta ja osuma hyväksyttiin vasta videotarkastuksen jälkeen.

Erän loppupuolella HPK-puolustus lahjoitti 1-3-maalin karmivalla harhasyötöllä. Lee Goren kiitti ja tinttasi Smolenakin syötöstä upeasti yläkulmaan. HPK tuli kuitenkin vielä samassa erässä maalin päähän, kun puolustaja Aleksi Laakso ampui siniviivalta ja kiekko kimpoili jälleen Pelicans-luistimesta ohi Antti Niemen. Laakson ylivoimamaaliin syöttöpisteet Ville Viitaluomalle ja Jere Salliselle.

Hullunmylly jatkui toisessa erässä

Jan Latvala siirsi lahtelaiset uudelleen kahden maalin johtoon, kun toista erää oli pelattu kaksi minuuttia. HPK:n merkkauspeli petti jälleen pahemman kerran.

Tuomas Vänttinen kavensi ajassa 28.25 Ville Viitaluoman loistavan esityön jälkeen. Viitaluoma syötti oivaltavasti Vänttiselle tyhjän maalin, eikä “Vänä” jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä. Toinen syöttöpiste merkattiin Dan Spangille.

Ajassa 33.39 Tommi Paakkolanvaara lisäsi Pelicans-johtoa lepsusti puolustaneen HPK:n kustannuksella. Kerho kuittasi maalin kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. Ville Viitaluoma höpötti NHL-vahti Niemeä laukomalla kiekon nollakulmasta Niemen selän kautta maaliin.

Kolmas erä oli Kerhon paras – palkinto jäi puuttumaan

Päätöserässä kaikki oli yhä auki. HPK ymmärsi viimein työnteon merkityksen ja peli saatiin painettua lahtelaispäätyyn. Kymmenen minuutin painostusjakso oli kuitenkin tehoton. Tuomas Vänttinen ampui maalikehikkoon, Arsi Piispanen suti tyhjistä ohi ja Antti Niemi venyi useaan huipputorjuntaan.

Kesken HPK:n myllytyksen Pelicans pääsi 3-1-ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi puolustaja Joonas Hurri laukoi ottelun voittomaaliin Tolvasen puikoista.

Tuomas Santavuoren kavennus viimeisellä minuutilla oli laiha lohtu, sillä tasoitus jäi haaveeksi hyvästä yrityksestä huolimatta. Pelicans otti näin kauden avausvoittonsa vieraskentältä ja joukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.

– Sydänkohtaus meinas tulla, mutta olen tyytyväinen.

HPK:n pelit jatkuu torstaina vierasottelulla JYPiä vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 20.10., jolloin vastaan luistelee KalPa.

 

Karri Salo 16.10.2012

 

16.10.2012 19:22

Jaa artikkeli: