Tunteiden vuoristorata – Kärpät kaatoi HPK:n

HPK-Kärpät 3-4(2-0,1-3,0-1)

Hämeenlinnan lauantai-illassa nähtiin vauhdikas kiekko-ottelu, kun viime kauden finalistit ottivat toistamiseen yhteen tällä kaudella Pohjantähti Areenan kirkkaissa valoissa. HPK kerkesi ottelussa jo melko isolle karkumatkalle, mutta Kärpät osoittivat vahvuutensa ja kiilasivat ottelun edetessä ohi kotijoukkueen.

Kaasu pohjassa karkuun

Ottelun avauserä oli ensimmäisestä sekunnista lähtien vauhdikas. HPK:n ensimmäinen etsikkoaika koittikin jos ajassa 1.05, kun Kärppien konkariosastoa edustava Jussi Jokinen otti hyökkäyspään jäähyn kampituksesta. HPK:n ylivoima ei suurempia hurraa huutoja kerännyt, vaikka kiekko pyörikin hyvin, mutta parhaimmat maalipaikat Oululaisten puolustus blokkasi uhrautuvasti pois.

Heti kotijoukkueen ylivoiman perään Kärpät saikin oivan mahdollisuuden siirtyä johtoon, kun HPK:n puolustus hyökkäsi hieman yli-innokkaasti ja Jesse Puljujärvelle avautui tilaa laidasta. Puljujärvi käyttikin tuon tilan hyvin hyödykseen ja vapautti oivalla lättysyötöllä Mika Pyörälän läpiajoon. Pyörälän pieni vartaloharhautus ei kuitenkaan purrut HPK -vahti Joona Voutilaiseen, joka eleettömästi torjui Pyörälän yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 7.46, kun Elmeri Erosen viivalta lähettämä kiekko pomppi Janne Tavin kautta Miro Ruokosen lapaan, joka oli jäänyt aivan yksin keskelle Kärppäpuolustuksen. Ruokonen otti kiekon haltuun ja sijoitti sen kylmän viileästi ohi Justus Annusen.

Johtomaalista hyvän rytmin peliinsä saanut kotijoukkue jatkoi pelin vyöryttämistä kohti Kärppien kenttäpääty ja palkinto tästä seurasikin ajassa 10.24. Mikko Lahtela taisteli kiekon itselleen vaihtoaition edessä ja antoi loistavan syötön suoraan Philippe Cornetin lapaan, joka oli unohtunut vierailijoiden puolustuslinjan taakse. Cornet ei jäätynyt ja ampui napakalla ranteella kiekon jo toistamiseen ohi Kärppä -vahti Annusen. 2-0 osumaan toisen syötön merkkautti itselleen Arto Laatikainen.

HPK:n toisen osuman jälkeen Kärpät ryhdistäytyivät ja nostivat selvästi luisteluaan. Hyvistä paikoista huolimatta Joona Voutilainen kuitenkin oli mies paikallaan ja selvitti Oululaisten hätyyttelyt, joten erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Kylmää pohjoisesta

HPK jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi, kun ajassa 21.48 Niclas Lucenius kaivoi kiekon päädyssä itselleen ja antoi keskustaan unohtuneelle Valtteri Puustiselle lätyn lapaan. Puustinen tälläsi elämänsä kyllyydestä pelivälineen ohi Kärppävahti Annusen ja siirsi kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Maaliin kakkossyötön itselleen merkkautti Philippe Cornet.

Pitkään ei kuitenkaan kotijoukkueen riemu kestänyt, kun jo heti seuraavasta hyökkäyksestä Mika Pyörälä ajoi oikeaa laitaa pitkin hyökkäysalueelle sisään ja sijoitti kiekon hienolla laukauksella HPK -maalin takayläkulmaan.

Kärpät saivatkin kavennuksestaan uuden vaihteen peliinsä mikä realisoitui seuraavan kerran maalin muodossa ajassa 31.15, kun Jussi Jokinen antoi kulmasta maagisen rystysyötön maalin eteen unohtuneelle Mikko Niemelälle. Niemelä jatkoi Jokisen syötön suoraan yhdellä kosketuksella ohi Joona Voutilaisen, joka sai hieman räpyläänsä väliin, mutta ei kuitenkaan riittävästi.

HPK kolautteli pariinkin kertaan toisen erän aikana maalikehikoita, mutta sen lähemmäksi maalia kotijoukkue ei enää erässä päässyt. Sen sijaan vierailijat iskivät erässä vielä kerran, kun Petteri Nikkilän laukaus osui hyökkäyspäässä Juho Lammikon polvisuojiin. Lammikko sai kiekon haltuunsa ja ampaisi kohti HPK:n kenttäpäätyä ja sijoittikin kiekon upealla rannelaukauksella HPK -maalin etuyläkulmaan, kun erää oli jäljellä vain 44 -sekuntia. Toiselle erätauolle lähdettiinkin lukemissa 3-3.

Kärpät ratkaisee

Kärpät luistelutti kolmanteen erään luisteluvoimaisen ryhmän johon kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan. HPK sai oman mahdollisuutensa kahteen kertaan ylivoimalla, kun ensi ajassa 43.51 Jesse Puljujärvi komennettiin rangaistusaitioon ja heti perään Kärpät otti joukkuerangaistuksen. HPK:n ylivoima ei missään vaiheessa ottanut onnistuakseen ja Kärpät selvitti helposti alivoimansa.

Kun et itse tee, niin kyllä kaveri tekee kuuluu vanha sanonta, joka toteutui ajassa 55.26. Julius Junttila sai kiekon Juho Lammikolta p-pisteen alakaarelle ja katsoi rauhassa paikan mihin sijoittaa pelivälineen. Joona Voutilaiselta jäi etuyläkulma vapaaksi ja Junttila laukoikin terävällä ranteelle kiekon ohi HPK -vahdin.

HPK yritti tasoitusta lopussa ilman maalivahtia, mutta tuloksetta joten pisteet lähtivät kohti Oulua.

26.10.2019 19:55